Problem z ładowaniem baterii w P526

• 6 Odpowiedzi
  • 1347 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z ładowaniem baterii w P526
« dnia: Luty 04, 2008, 00:12:40 »
Witam,

Koledzy czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi?! Gdy podłącze 526 do oryginalnej ładowarki sieciowej a mam uruchomiony system wtedy na moment zapala sie czerwona dioda i  telefon nie ładuje się, ikonka baterii wskazuje wtedy jakby bateria była w pełni naładowana. Gdy wyłączę system dioda zaświeca się na stałe na czerwono i telefon sie ładuje normalnie. Ładowanie odbywa sie również bezproblemowo po podłączeniu pda do komputera przez kabel USB. Czy ktoś spotkał się z tym problemem i posiada może jakieś rozwiązanie?

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
Odp: Problem z ładowaniem baterii w P526
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2008, 02:35:35 »
Wejdź w zasilanie i tam zobacz czy się ładuje.
Jeśli czerwona dioda świeci = ładuje się. Zostaw po prostu tak włączonego na noc i rano zobacz czy się naładowało.
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 07, 2009, 11:52:53 »
Mam ten sam problem - moze ktos zna odpowiedz ?!?!? O co chodzi ??

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 07, 2009, 20:04:54 »
Mam podobna systuacje z moja toska, lecz u mnie po podlaczeniu do ladowarki zaraz wskakuje na ok. 50% - Zostaw w ladowarce i zobacz, czy sie naladuje pomimo tego, ze sie nie swieci dioda. U mnie to wina bateri, po prostu juz jest troche wysluzona, ale trzyma normalnie, wszystko jest normalne, dokupi nie podlacze :) Sprobuj z inna bateria, jezeli masz ten komfort. Mialem p526 i jak sie naladowal, to dioda zgasla - dzieje sie to samo  u Ciebie. Zostaw w ladowarce pomimo tego - zobacz czy sie naladuje, jak nie to wedlug mnie, to baterie szlag trafia  :-?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 07, 2009, 23:04:47 »

a miałeś tak od samego początku, czy dopiero od jakiegoś czasu?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2009, 16:15:50 »

a miałeś tak od samego początku, czy dopiero od jakiegoś czasu?

Telefon dopiero kupiłem wiec nie wiem. Pod USB normalnie wyskakuje ikonka ładowania i ładuje sie bez problemu !! Podpiąlem drugą ładowarke (nieorginalna - inna ale o tych samych parametrach i jest to samo - a ladowarka sprawna bo inne urzadzenia ładuje bez problemu. Czytalem gdzies ze ładowaki do Asusa mimo iz wejscie maja standardowe mini usb to podobno 2 i 3 pin sa mostkowane czy cos i część (wiekszosc) ladowarek po prostu nie laduje Asusa - bo wydaje mi sie ze to chyba problem ładowarki  - czy ktos cos na ten temat wie ?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 08, 2009, 16:55:56 »
a tą obecną ładowarkę masz oryginalną? Z tego co ja pamiętam, gdy używałem P320, P750 i P527, to cokolwiek nie podpiąłem to działało.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...