co doradzicie ?

• 2 Odpowiedzi
  • 1065 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

co doradzicie ?
« dnia: Luty 24, 2008, 20:30:13 »
Witam. Mam chęć kupna palmtopa z funkcja gsm itd. Tylko tak... jadąc do mediamarkt koleś mi mówi na temat Asus P526 ( procesor 200mhz ) , że gdy chce w nim mieć automape to mi wogóle ona nie pójdzie bo jest za słaby procesor, więc lepiej mieć osobno telefon a kupić palmtopa tylko, natomiast w sklepie, który zajmuje się sprzętem gps i palmtopami koleś mówi mi, że to nie ma znaczenia, że tak automapa mi pójdzie na tym asusie bo to jest inna technologia w porównaniu z tymi palmtopami, które mają procesor 400mhz bez funkcji gsm. Co wy mi poradzicie na to ? Proszę o odpowiedź.

*

Offline Wojtek-P

• *
  • 53
  • Sprzęt: Asus p535
Odp: co doradzicie ?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2008, 21:47:06 »
Po pierwsze to na 200Mhz Automapa spokojnie odpali i będzie działać, aczkolwiek niezbyt szybko. Miałem MDA III z 200Mhz i w sumie działało ale prędkość jak dla mnie za mała.... Potem przesiadłem się na Asusa p535 i do tej pory jestem zachwycony prędkością działania :mrgreen:
Automapa śmiga aż miło :ok:

Ogólnie śmiało bierz palma z gsm, byle żeby było conajmniej 400 Mhz (takie jest moje zdanie).
Używanie gsm w palmie nie jest tak wygodne jak w zwykłym telefonie, jednak po pewnym czasie przyzwyczaisz się i już nie będziesz chciał wrócić do tradycyjnej komórki. Zależy jakim budżetem dysponujesz, poszukaj sobie czegoś co ma 400Mhz i więcej, do tego 128MB RAM. Asus p535 ma 64 i to trochę mało, ale da się żyć :ok: Jeżeli dużo piszesz to możesz wybrać coś z klawiaturką qwerty :ok:

I jeszcze jedno.. Przewertuj całe forum. Poczytaj, dowiedz się na czym to wszystko polega. Co to WM6Jest tutaj wiele informacji, które pomogą się zdecydować na konkretny model. Zerknij do działu 'zakupy'.

Odp: co doradzicie ?
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 24, 2008, 23:17:29 »
Dokładnie zrób jak to opisał Wojtek_P - też popieram jego stanowisko