Asus P535 i problemy techniczne.

• 12 Odpowiedzi
  • 3504 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Aniol

• 23
Asus P535 i problemy techniczne.
« dnia: Maj 29, 2007, 15:52:35 »
Witam!
Chciałem ogółem dowiedzieć się jak spisuje się Asus P535 u innych użytkowników. Ja otrzymałem zaledwie 1 tydzień temu to urządzenie i jutro już wysyłam na gwarancji. Z mojej strony sprawa wygląda tak. Praktycznie od samego początku telefon zawieszał się – średnio 3-5 razy dziennie. Po takim zawieszeniu najczęściej nie działał reset, tylko wyjęcie baterii na parę min. itd. Sądziłem, iż to moja wina lub żony, w kwestii wgrania różnych programów. Wcześniej miałem a raczej mam SPV M3000 i nigdy mi nie wisiał, używałem w nim tych samych programów i nie miałem problemów. Choć używałem go jako Pocket`a a nie tel. No i wczoraj telek wyłączył się. Nie daje się włączyć a jak już się włączy to wisi na niebieskim tle „Asus”. Wymuszając hard reset poinformuje o utracie danych itd. i dalej wisi na niebieskim tle. Włącza się do tego tła raz na 30 uruchomień – większości nie daje znaków życia.  Chcąc go podładować to dioda świeci na pomarańczowo ale bateria i tak się nie ładuje. Co o tym myślicie? Czy też macie tego typu przykre niespodzianki? Przyznam, iż się zawiodłem, gdyż mając M3000 nie miałem problemów a tu droższy i lepszy sprzęt a tak zawodzi. Mam cichą nadzieję, iż głupi przypadek i po gwarancji będzie ok. Jak sądzicie co padło?

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
Odp: Asus P535 i problemy techniczne.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2007, 21:32:42 »
Katuję P535 od miesiąca. Automapa, kilkadziesiat telefonów dziennie, smsy, poczta elektroniczna i zupełnie brak problemów. Jestem naprawdę zadowolony.
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline AndiC

• *
  • 77
  • Sprzęt: ASUS P535/Omnia
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2007, 22:05:16 »
Ja podobnie jak Arapaho tylko Dłuzej i troche mocniej bo instaluje kasuje i tak w kolo i nic nadzwyczajnego sie nie dzieje tak ze mysle ze trafiles prawie taki egzemparz pechowy.Od 636 bardzo sie poprawili choc Ja osobiscie nie trafiłem jeszcze złego ASUSKA 

*

Offline Gites

• *
  • 54
  • Sprzęt: ASUS P535 + 2GB, HTC HD2 + 16GB
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2007, 01:18:20 »
Hej,
Z moim P535 wszystko ok. Mam go od 10 dni wiec jeszcze nie zdazylem sie nim nacieszyc, przez co katuję go po parę godzin dziennie (GSM, GPS, software). Sporo softu ma juz zainstalowane i nadal chodzi idealnie.
Pozdro / Gites

*

Offline toktom

• 7
  • Sprzęt: Asus p535
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2007, 17:19:26 »
P535 od ponad miesiąca. Na początek zauważyłem pewien problem. Otóż gdy chce zadzwonić, czy to wybierając numer z listy kontaktów,
czy wpisując ręcznie, aparat lanczy sie, a po chwili pojawia sie napis POŁACZENIE ZAKOŃCZONE (zasięg ok inny telefon dodzwania się bez problemów - zainstalowany najnowszy firmware). Ostatnio padł mi ekran dotykowy PDA poszedł do serwisu i tak 2 tydzień ma status oczekiwania na części (na infolinii powiedzieli że to normalne przy nowych modelach) - ciekawe ile to potrwa.   >:(

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2007, 20:17:44 »
Ja swojego mam ponad 2 msc i również żadnych problemów. Pewnie tak, jak ze wszystkim (auta, laptopy, telewizory, pralki) - zdarzają się po prostu czasami wadliwe egzemplarze.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline Aniol

• 23
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 31, 2007, 17:26:11 »
Pewno, że bywają wadliwe urządzenia. Jednak boje się tego serwisu - z wiadomych przyczyn. Dla mnie chore jest, iż miałem telek od początku wadliwy i padł po dwóch tygodniach i teraz mam być 2 miechy bez telefonu. Teraz to dla mnie będzie używka a nie nowinka :( Sklep w którym kupiłem twierdzi, że nie mogę użyć rękojmi za wady bo mam fakture a nie paragon mimo, że jestem końcowym klientem. Do tego ten okres dłuższy niż 14 dni w jakim my kraju żyjemy. Płaci się ponad 2 tyś. za urządzenie i tylko same problemy.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 22, 2007, 18:49:12 »
Niestety muszę przyznać, że mam identyczny problem  >:(. Zakupiłem sprzęcik 21.06 i w zasadzie już na drugi dzień zaczęły się kłopoty. Połowicznym rozwiązaniem jest wyjęcie baterii na kilka minut....wystarczy natomiast próba synchronizacji i... niestety ale kończy się to zwieszeniem ;-(. "Nieco" mnie to zdenerwowało...Asusik kosztował mnie ponad 2 tys... i nie działa.

*

Offline mar_d

• 3
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 22, 2007, 19:39:19 »
Witam,
moj asus tez od ok miesiaca dziala bez problemu. Działam na nim na tyle intensywnie, że baterie musze ladowac codziennie. Jedyne co mnie dobija to synchronizacja przez bluetootha - dzialala i przestala ale to raczej nie jest wina asusa...

*

Soovek

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 23, 2007, 12:36:12 »
Witam!
Chciałem ogółem dowiedzieć się jak spisuje się Asus P535 u innych użytkowników. Ja otrzymałem zaledwie 1 tydzień temu to urządzenie i jutro już wysyłam na gwarancji. Z mojej strony sprawa wygląda tak. Praktycznie od samego początku telefon zawieszał się – średnio 3-5 razy dziennie. Po takim zawieszeniu najczęściej nie działał reset, tylko wyjęcie baterii na parę min. itd. Sądziłem, iż to moja wina lub żony, w kwestii wgrania różnych programów. Wcześniej miałem a raczej mam SPV M3000 i nigdy mi nie wisiał, używałem w nim tych samych programów i nie miałem problemów. Choć używałem go jako Pocket`a a nie tel. No i wczoraj telek wyłączył się. Nie daje się włączyć a jak już się włączy to wisi na niebieskim tle „Asus”. Wymuszając hard reset poinformuje o utracie danych itd. i dalej wisi na niebieskim tle. Włącza się do tego tła raz na 30 uruchomień – większości nie daje znaków życia.  Chcąc go podładować to dioda świeci na pomarańczowo ale bateria i tak się nie ładuje. Co o tym myślicie? Czy też macie tego typu przykre niespodzianki? Przyznam, iż się zawiodłem, gdyż mając M3000 nie miałem problemów a tu droższy i lepszy sprzęt a tak zawodzi. Mam cichą nadzieję, iż głupi przypadek i po gwarancji będzie ok. Jak sądzicie co padło?

Idz do sklepu i karz sobie wymienić z powodu niezgodności towaru z umową - dostaniesz nowy.

*

Offline Aniol

• 23
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 19, 2007, 23:43:36 »
Nie dostałem nowego choć walczyłem, kazali wysłać pismo do głównej siedziby i odpisali po 14 dniach (jakby nie mogli po 2 dniach), iż nie mają podstaw itd. Dałem na gwarancji do sklepu w którym kupiłem (MTS - odradzam zakupów w sklepie) i czekam już 5 tygodni (w tym 2 tygodnie sklep podobno czekał na RMA) + 14 dni (tych co mnie przytrzymali z odp na pismo). Brak słów

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 24, 2007, 13:30:22 »
Witam wszystich,
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i jednocześnie świeżym posiadaczem Asus'a P535. Jestem z niego zadowolony, może nie bardzo ale jednak. Wszystko działa ok, natomiast w ciągu 3 dni testów, zabaw i jakiejś tam pracy natknąłem sie na rzeczy, przez które nie jestem bardzo zadowolony.
1. Słuchawki w zestawie - prawa nie działa, dopiero jak zaczne kombinować przy tej plastikowej części z mikrofonem i regulacją głośności to pojawia się dźwięk ale tylko wtedy gdy dociskam ten plastik. Dzwoniłem do serwisu i mówili, że słuchawki są traktowane jako akcesorium i nie podlegają gwarancji. Czy to możliwe?? Rozmawiałem ze sprzedawcą i mam dostać informacje od niego.
2. Nie mogę ustanowić połączenia poprzez bluetooth z kompem, ale to juz moja wina, bo z innymi urządzeniami działa bardzo dobrze.

Pozdrawiam wszystkich.

*

Offline fistach1992

• 7
  • ASUS P535 + 2GB
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 09, 2007, 19:31:59 »
Mój asusik spisuje się ok tylko mam mały problem może ktoś mi pomoże ustawiłem gps prawidłowo itd działa mi tylko ostatnio jak stoję w miejscy to pokazuje jak by,m się poruszał w prawo w lewo itd. Próbowałem paru programów i jest to samo jak w programie zapisuje mi drogę moją to jest takie /\/\/\/\ chodzenie.