Asus P527 i WiFi

• 1 Odpowiedzi
  • 1349 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tjsz

• 46
Asus P527 i WiFi
« dnia: Lipiec 04, 2008, 13:00:42 »
Witam wszystkich!!
Kupilem niedawno P527. Wszystko dziala w sumie dobrze oprocz WiFi. Jak juz sie uda polaczyc z jakims AP to po odpaleniu przegladarki IE (mOpere tez probowalem) internet dziala przez chwile (czasami 1 min czasami 4 - w sumie nie dluzej ;) ). Polaczenie nie jest zrywane, ale stron nie moge przegladac..... ponowne uruchomienie przegladarki tez nic nie daje.... co z tym fantem zrobic?
Sprawdzalem na dynamicznym IP i statycznym z DNS'ami wpisanymi z reki.....caly czas to samo.... czyzby serwis?

Aha i w jaki sposob zaktualizowac dane GPS do programu GPS Catcher? Za kazdym razem krzyczy ze nie moze zaktualizowac (trzeba recznie)...

Pozdrawiam goraco!!
Pozdrawiam TOmcio

*

Offline toomms

• 7
  • Sprzęt: ASUS P527
Odp: Asus P527 i WiFi samoczynne rozłączanie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2008, 21:35:13 »
Witam

Jestem użytkownikiem ASUSA P527 i routera EDIMAX BR-6204 (WiFi, zabezpieczenie WPA2-PSK, AES) i mam ten sam problem. Konfiguracja przebiega prawidłowo, następuje połączenie i po 2-4 min automatycznie zrywa połaczenie WiFi. Może ktoś miał podobny problem i wie jak sobie z tym poradzić. Podobną miałem sytuację z Laptopem z win XP SP2 + router NETGER i także nie potrafiłem poradzić sobie z tym problemem. Próbowałem różnych konfiguracji: stałe IP, szyfrowanie WEP, stały mac adres. Nic nie pomogło.

Wcześniej użytkowałem NOKIĘ E61 i WiFi śmigało bez żadnych problemów, a z ASUSEM mam  problem.

Czekam na informacje.