Asus P526 uszkodzony czy reset pomoże?

• 4 Odpowiedzi
  • 1511 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lewap

• 24
  • Sprzęt: Asus P526
Asus P526 uszkodzony czy reset pomoże?
« dnia: Sierpień 07, 2008, 17:08:13 »
Witam. Po 5 miesiącach bezproblemowego użytkowania mój asus nawalił tzn. podczas rozmowy w słuchawce nie ma czystego dźwięku tylko słychać jednocześnie brzęczenie, taki rezonans jakby blaszki tak jakby był uszkodzony głośnik. Czy to kwalifikuje się do serwisu czy może pomóc hard reset. Czy po hard resecie będą chodzić programy zainstalowane na karcie? Słyszałem, że serwis asusa w Polsce jest do bani, aż strach oddawać. Czy w W-wie jest jakiś oddział serwisu asusa czy tylko Koszalin?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2008, 17:13:31 wysłana przez lewap »

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
Odp: Asus P526 uszkodzony czy reset pomoże?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2008, 23:48:47 »
To zrob sobie kopie bezp. np SPB Backup i jesli HR nie pomoze to przywrocisz system do pierwotnej postaci.
A z uruchamianiem programow po HR jest roznie
Pozdro

*

Offline PrzemkoPW

• *
  • 74
  • Sprzęt: Asus P526, SanDisk SDHC 4GB
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2008, 08:21:03 »
Jeśli obluzowała się jakaś blaszka to hard reset raczej nie pomoże ;) Może padł głośniczek? ale jeśli jest to jakiś softwarowy problem to możesz spróbować HR. Przy hard resecie nie stracisz danych na karcie. Ja dla pewności ją wyjmuję. Po jej ponownym włożeniu wszystko się po instaluje na nowo. Nie ma żadnego autoryzowanego serwisu Asusa w Wawie. Trzeba wysyłać.

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:34:06 »
Jeśli obluzowała się jakaś blaszka to hard reset raczej nie pomoże ;) Może padł głośniczek? ale jeśli jest to jakiś softwarowy problem to możesz spróbować HR. Przy hard resecie nie stracisz danych na karcie. Ja dla pewności ją wyjmuję. Po jej ponownym włożeniu wszystko się po instaluje na nowo. Nie ma żadnego autoryzowanego serwisu Asusa w Wawie. Trzeba wysyłać.

Tak blaszka blaszka ale zeby byc pewnym ze to hardware to najprosciej zrobic HR,a zeby zrobic HR to lepiej najpierw zrobic backup,zeby potem @lewap nie mial nastepnego bolu glowy dlaczego cos sie nie odpala.Nie wiadomo co i gdzie ma poinstalowane,czesc progsow po HR sie nie odpali pomimo ze byly na SD,a czesc progsow istaluje sie tylko na pam.gl.
Wiec lepiej miec zawsze kopie bezp.systemu zeby w razie czego przywrocic PDA do poprzedniego stanu
Pozdro

*

Offline lewap

• 24
  • Sprzęt: Asus P526
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 12, 2008, 00:47:06 »

Tak blaszka blaszka ale zeby byc pewnym ze to hardware to najprosciej zrobic HR,a zeby zrobic HR to lepiej najpierw zrobic backup,zeby potem @lewap nie mial nastepnego bolu glowy dlaczego cos sie nie odpala.Nie wiadomo co i gdzie ma poinstalowane,czesc progsow po HR sie nie odpali pomimo ze byly na SD,a czesc progsow istaluje sie tylko na pam.gl.
Wiec lepiej miec zawsze kopie bezp.systemu zeby w razie czego przywrocic PDA do poprzedniego stanu
No z tymi programami to nie mam tak dużo i takich co by nie można było zainstalować od nowa. Niestety głośniczek już dogorywa, bo nie rozumiem rozmówcy. Czeka mnie wysyłka do Koszalina  :mad: