Asus P526 problem z wyświetlaczem dotykowym

• 1 Odpowiedzi
  • 1088 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus P526 problem z wyświetlaczem dotykowym
« dnia: Styczeń 06, 2010, 20:30:34 »
Witam wszystkich
Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Dostałem do naprawy asusa P526. Z tłumaczenia znajomego wynika że coś grzebał w oprogramowaniu i nagle telefonik uruchomił się ponownie i pojawia się komunikat żeby dotknął wyświetlacza a gdy się go dotyka to nic się nie dzieje moim zdaniem uszkodzony jest wyświetlacz dotykowy ale nie jestem pewny więc pisze na forum. A i tak przy okazji chciałbym się zapytać gdzie taki można kupić, bo na aukcjach jednego ze znanych portali jest tylko do P525 wiec nie wiem czy będzie pasował.

dodam jeszcze że postanowiłem rozebrać asusa i sprawdzić czy wszystko jest dobrze podłączone i zainteresowało mnie jedno wolne gniazdo na taśmę pokazane na obrazku niżej. Mógłby mi ktoś powiedzieć do czego ono jest.

a tu link jakby zdjęcie nie chciało się odtworzyć
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3df81b29a552ae32.html
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 21:23:02 wysłana przez aleksandrooo »

Odp: Asus P526 problem z wyświetlaczem dotykowym
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2010, 09:28:45 »
w moim p526 wymianialem, ale panel dotykowy, bo mi pekl, wyswiatlacz sie uratowal. Problemem bylo zgrzanie tasmy od wyswietlacza i tasmy od panelu (glupie rozwiazanie asusa). Jesli masz pekniety panel i wyswietlacz to raczej daruj sobie naprawe, nieoplacalna. Co do tego naroznika - niepamietam ale na necie gdziej jest filmik z rozebrania p526. pozdro