ASUS P526 - ciche dzwonki

• 7 Odpowiedzi
  • 1459 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Paw

• 6
ASUS P526 - ciche dzwonki
« dnia: Listopad 14, 2008, 18:47:06 »
Witam!
Mam następujący problem w moim asusie. Poziom głośnosci dzwięków jest wystarczający. Natomiast dzwonek telefonu jest ledwo słyszalny, przy ustawionym na max suwaku głośnosci. Czy można to jakoś zmienić? Bardzo proszę o pomoc!

*

Offline lewap

• 24
  • Sprzęt: Asus P526
Odp: ASUS P526 - ciche dzwonki
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2008, 01:53:54 »
Seryjne dzwonki takie są i inne które wgrasz z normalną głośnością. Ja wgrywam swoje podnosząc głośność o 10 dB, wtedy na P526 słychać w miarę głośno. Może da się to zrobić inaczej, ale innego sposobu nie znam.

*

Offline Paw

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2008, 20:41:18 »
Dziękuję za odpowiedź. Teraz wiem że te ciche dzwonki  to norma. Zgodnie z podpowiedzią wgram głośniejsze.

*

Offline PrzemkoPW

• *
  • 74
  • Sprzęt: Asus P526, SanDisk SDHC 4GB
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2008, 08:21:08 »
Seryjne dzwonki takie są i inne które wgrasz z normalną głośnością. Ja wgrywam swoje podnosząc głośność o 10 dB, wtedy na P526 słychać w miarę głośno. Może da się to zrobić inaczej, ale innego sposobu nie znam.
Chyba polemizowałbym z tym stwierdzeniem. Trzeba by jeszcze ustalić co dla kogo znaczy głośno - cicho. W moim P526 seryjne dzwonki musiałem przyciszyć.

*

Offline Paw

• 6
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2008, 15:02:12 »
Chyba polemizowałbym z tym stwierdzeniem. Trzeba by jeszcze ustalić co dla kogo znaczy głośno - cicho. W moim P526 seryjne dzwonki musiałem przyciszyć.
U mnie są ledwo słyszalne. Siedząc w pokoju obok, musiałbym wytężyć słuch żeby usłyszeć dzwonek ustawiony na max (głośniejsza jest chyba wibracja). Pozostałe dzwięki w telefonie są na normalnym pozimie. A słuch mam dobry (przynajmniej mam taką nadzieję :proud:).

*

Offline MDM

• 15
  • Sprzęt: HTC Diamond2 / ASUS P526
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 01, 2008, 10:57:05 »
to dziwne jedni narzekają inni chwala glosnosc  ...

u mnie test glosno i  słyszę dobrze dzwoniacy telefon przez zamknięte drzwi 2 pokoju

*

Offline PrzemkoPW

• *
  • 74
  • Sprzęt: Asus P526, SanDisk SDHC 4GB
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 01, 2008, 13:37:28 »
to dziwne jedni narzekają inni chwala glosnosc  ...
Może to zależy od wersji softu ...

*

Offline Paw

• 6
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 08, 2008, 07:58:25 »
Panowie wstyd się przyznać, ale te niby "ciche dzwonki", to moje niedouczenie lub może niedoczytanie :|. Byłem przekonany, że jeden z suwaków ten z ikonką telefonu dotyczy głośnika, a drugi ze słuchawką to głośność właśnie słuchawki. Drugi suwak cały czas miałem ustawiony na 50%. Po przesunięciu go na 100%, dzwonki grają jak ta lala. Podsumowując, suwak z ikonką telefonu - dźwięki urządzenia, z ikonką słuchawki - dźwięki telefonu. No cóż, pozostaje przeprosić za zamieszanie.