ASUS p320 - Podświetlenie

• 5 Odpowiedzi
  • 1757 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Piorun

• 179
  • Sprzęt: LG Optimus 2X
ASUS p320 - Podświetlenie
« dnia: Grudzień 13, 2008, 22:23:28 »
Witam posiadam Asusa p320 i mam pewien problem...

Gdy mój PDA jest zablokowany lub nieużywany jego ekranik dalej jest podświetlany (nie z maksymalną mocą tylko delikatnie) i tu chcę zadać moje pytanie - czy po prostu ten model tak ma? (ew. ten typ ekraniku tak ma?) Chciałbym to całkowicie wyłączyć, po co niepotrzebnie eksploatować baterie. Ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam.
Practiced by NW, Wrath in Heart!

Odp: ASUS p320 - Podświetlenie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2008, 11:10:51 »
Witam. Sprawdź w jaki sposób ustawione są właściwości podświetlania swojego asusa. Podświetlenie wyłącza się w: Start/ Ustawienia/ System/ Podświetlenie/ Wyłącz podświetlenie jeśli.... to należy zaznaczyć i ustawić jak najmniejszą ilość minut (max. 10 sekund)

*

Offline Piorun

• 179
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 16, 2008, 22:34:29 »
Wiem o tej opcji (zapomniałem to dodać w poprzednim poście - wybaczcie) i ustawiłem na minimalny czas jaki jest do ustawienia (10 sec)
Natomiast chodzi mi o to, że to podświetlenie nie jest wyłączane w całości (tak jak w komórkach) Gdy zostawiam mojego Asusa na te 10 sec rzeczywiście robi się ciemniejszy ale nie do końca , nadal mogę w zupełnych ciemnościach bez problemu zobaczyć godzinę... Chciałbym również zaznaczyć ,iż jest to mój pierwszy palmtop i posiadam go od ok. dwóch tygodni.

Reasumując:

1. Czy takie minimalne podświetlenie ekranika to cecha PDA a nie wina złych ustawień urządzenia?

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 17, 2008, 09:39:37 »
Witaj

Ja mam tak i wszystko sie gasi do czarnego ekranu:

Start --> Ustawienia --> zakladka System --> ikonka Podświetlenie
zakładaka na dole Zasilanie z Bateri zaznaczyc obie pozycje i nastawic np 30s
zakładka Zasilanie Zewnetrzne zaznaczyc obie pozycje u usawic  po 1minucie

Na dole pod zakladakami jest na niebiesko napisane zasialnie wejdz w zakladke Zawansowane i tam obie opcje zanaczyc i ustawic po 1minucie

Teraz na gorze ok i powinno byc dobrze
WM 6,1 PL Pro.
Pozdrawiam

*

Offline Piorun

• 179
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2008, 21:45:53 »
Bardzo Dziękuje za pomoc! Nie miałem zaznaczonych dwóch opcji - myślałem , że Asus mi się całkowicie wyłączy.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu  :D :ok:

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2009, 00:37:54 »
Cze:)

Zauważyłem jedną rzecz dot. wygaszania całkowitego ekranu. Jeżeli w ustawieniach dnia wyłączymy aplikacje Asus today to telefon na ustawieniach z wm6 działa i ekran całkowicie sie nie wygasza robi się tylko przyciemniony. Można oczywiście ustawić, że o danej godz asus nam sie wyłączy ale to przecież bezsens. Kto wyłączcza telefon bo mu sie bateria wyczerpie. Piszę o tym gdyż zostawiłem raz telefonik na noc z wyłączonym asus today i w ciagu nocy telefon mi padł. Gdy opcja asus tody jest aktywna telefon się wygasza po czsie ustalonym.

Pozdro...