Yo.
Postanowiłem zrobić update P535 i niestety, wywaliło Update Failed, po czym Asus się nie uruchamia. Zostaje na niebieskim ekranie ASUS Rock Solid Heart Touching.
Miałem 6.0 PL (najnowsze) instalowałem 6.0 PL (najnowsze) tak, żeby odświeżyć telefonik.
Próbowałem już Joy w górę + Reset, ale nie pomogło.
Co mogę zrobić dalej ?
Pozdrawiam z Wrocławia.
-------------------------------------------------------------------------------------
A więc poradziłem sobie jeszcze tego samego dnia.
Za pomocą REC + CAMERA + POWER + RESET wprowadziłem aparat w tryb update z karty SD, ale telefon krzyczał o plik GALAXYII.NB0
Znalazłem gdzieś na necie pliczek który przerabia oryginalny ROM na plik .NB0 i poszło.
W końcu zdecydowałem się na upgrade do WM6 ale nie język polski 4.7.17.PLK tylko Arabia Saudyjska 4.7.20 WWEI_SA - szukałem wersji angielskiej z jak najwyższym numerem wersji i padło na Arabię Saudyjską.
Działa ładnie po angielsku, do tego zainstalowałem radio w wersji a.4.9.1 - też szukałem najwyższej możliwej wersji.
Do-konfigurowałem sobie Internet przez GPRS oraz MMS według instrukcji na stronach orange i jak na razie telefonik śmiga bez problemów.
Zupełnie nie rozumiem dlaczego firmware jest tak dziwnie dzielony na różne kraje świata. Może ktoś wie ??
Pozdrawiam.
PS. W razie czego służę wyżej wymienionym pliczkiem.