Też stałem się posiadaczem Asusa P320, co prawda od wczoraj ale juz coś mogę napisać.
Mnie akurat ta wtyczka od Asusa nawet pasuje, chociaż jej funkcjonalność jest niewielka, brakuje choćby jakiegoś menu do konfiguracji. Natomiast sam zegar jest OK no i pogoda. Nie zajmuje toto RAMu i działa dość sprawnie. Potem dorzucę screeny. Co prawda po godzinie zmieniłem na Homscreen PLusa II (dawniej battery status) ale wyglądała OK.
Sam telefon działa dość sprawnie, można się przyczepiać do opóźnienia po tapnięciu wyświetlacza, lecz to chyba wina procka - tylko 200MHz. Przetaktowany chodzi sprawnie z zegarem 300MHz i da się oglądać filmy.
Co do baterii - tutaj jest coś dziwnego. Wskaźnik windowsa źle rozpoznaje napięcie baterii i nie poakzuje poprawnej wartości. Po naładowaniu, juz od 10ciu godzin mam 100%, co jest nieprawdą. Zobaczę w trakcie użytkowania jak będzie pokazywać dalej ale to jest niepokojące. Po kupnie bateria była naładowana w około 45% co dało mi mozliwość używania przez jakieś pół godziny. Po tym czasie telefon nagle sięwyłączył.
Podłączenie do ładowarki pokazuje od razu 38% - dziwne. Okazało się, że graniczna wartością jest mniej więcej 39% stanu baterii. Przy tej wartości telefon po prostu się wyłącza. Podejrzewam zły odczyt napięcia przez WM 6.1 w tym modelu.
Wkurza to, że nie ma komunikatów o słabej baterii, które dla przypomnienia są przy 20% i przy 10%. Tutaj od razu przy 39% jest kilka piknięć i następuje wyłączenie.
Ciekawi mnie też co innego, wcześniej tego nie widziałem, otóż bez względu w jakiej jestem aplikacji, przy owych 39% pojawia się półprzezroczysta animowana bateria na cały ekran i obok niej po prawej stronie pasek postepu, pionowy. W ciągu około 3s pasek z zielonego zaczynajac od góry zmienia kolor na czerwony, towarzyszą temu piknięcia. Po dojściu do końca następuje wyłączenie telefonu.
Może ktoś się orientuje, czy to jest coś z WM czy raczej jakaś Asusowa wydumka?

?
A poza tym nie działa pokazywanie obciążenia procesora w Homescreen Plus II - pomimo, ze w task managerze jest ok z obciążeniem. Nie mogę więc użyć CPU Scalara z tej wtyczki. Szkoda. Natomaist to zwalam na karb tej aplikacji.
No i najważniejsze, nie mogę uruchomić TCPMP- żadna wersja nie chce działać, błąd przy uruchamianiu. Może ktoś podpowie co tu może być nie tak.
Bikekowal juz to napisał ale coś dodam, po podłączeniu ładowarki praktycznie nie dało się rozmawiać, głos był zniekształcony i miał przesunięte pasmo w górę z mocna kompresją. Coś ajkby wysokie seplenienie połączone z mocnym basem - ciekawy efekt. Natomiast po wywaleniu wszystkich rzeczy z autostartu, problem zniknął. Tak przynajmniej sygnalizują rozmówcy. Sam jescze nie słuchałem. Więc nie do końca to jest potwierdzone.

Poza wymienionym rzeczami, telefon jest niezły, malutki, płaski. ekran ma 2.6" QVGA, nie jest zbyt czytelny w słońcu, dotyk też nie jest za czuły, trzeba użyć siły (sprawdzałem w dwóch egzemplarzach). Obudowa jest z przodu metalowa i ma dookoła metalową otoczkę - w razie upadku nie ma obawy o pęknięcie obudowy. D-pad nawigacyjny też jest w porządku, jest wygodny u dość duży. Brakuje trochę kółka na boku ale trudno. mały tel. i go nie ma.
Wkurza mnie jeszcze zaślepka od karty Micro SD. No ten kto to wymyślił powienien do konca życia mieć takie klapki wszędzie. Nie da się tego podwazyć niczym, trzeba ściagać klapkę baterii. Ech.
W tym modelu brakuje mi tez metalowego rysika, jest jakiś taki plastik, niezbyt przyjemny w dotyku i sprawia wrażenie wątłego. To wyjdzie z czasem. Poza tym szkoda, ze nie jest z dołu po prawej stronie, tam gdzie się intuicyjnie po niego sięga. Za to jest po lewej o góry. Czyli dla prawo ręcznych nie jest to w żaden sposób wygodne rozwiązanie.
Mozna się też przyczepić do podświetlania klawiszy. Widać pomiędzy podświetlone szczeliny, po prostu fuj. Z drugiej strony to tani model więc takie malutkie fuj tylko

Więcej spostrzeżeń napiszę po kilku dniach użytkowania.
Aha i dość istotne info, na allegro nie widziałem folii do tego modelu jeszcze. Sam użyłem od asusa P750, brando ultra clear, pasuje idealnie.

Edit:
Do autorów info na głównej stronie:
http://mobile.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=14087:p320-miniaturowy-asus-z-gpsem&catid=49:sprzet&Itemid=91Jest ta napisane, że urządzenie posiada Ur Time znany z innych modeli Asusa. Otóż niestety, nie posiada. Warto byłoby to tam napisać. Tak przy okazji, jak ktoś jest w stanie zgrać pliki potrzebne do Ur Time tak żeby działał to bardzo poproszę.
Kolejna rzecz, po podkręceniu niby wszystko jest ok ale przestaje działać wybudzanie klawiszami OK i windows. Dzieje się tak od częstotliwości 247MHz. Poza tym urządzenie działa poprawnie.
Kolejna rzecz, Standardowo są zainstalowane ciekawet motywy, jeden z nich Asus Nice Day, zmienia tapety oraz kolor windowsa w zależności od pory dnia. Ciekawe rozwiązanie. Myślałem, że mi głupieje windows, okazało się jak wyżej

.