[P525] Ciche dzwonki - głośne dzwięki

• 7 Odpowiedzi
  • 2519 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[P525] Ciche dzwonki - głośne dzwięki
« dnia: Styczeń 05, 2009, 23:08:50 »
witam

Rozbraja mnie ten telefon.... Specjalnie pościągałem dzwonki w formacie.mid - poprostu dzwonek, żadnych bajerów. Podczas wybierania jaki dziwięk ma być dzwonkiem, wybieram (dzwonek.mid) i "drze sie" aż sąsiedzi słyszą - naprawdę głośno. Jednak gdy ktoś telefonuje do mnie, ten sam dziwięk brzmi dużo ciszej. dzwonek mam ustawiony: wibr+dzwonek, a NIE narastający. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? może jakiś nowszy soft to leczy, bo ja mam oryginalny WM5-PL

Tomasz

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
Odp: [P525] Ciche dzwonki - głośne dzwięki
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2009, 00:05:49 »
Może głośność masz różną ustawioną? Jak klikniesz na ikonkę głośnika na pasku zadań, to powinieneś mieć suwak głośności palmtopa (wszystkie dźwięki odtwarzane przez pocketa) i telefonu (dźwięk dzwonka). Jeśli suwak telefonu jest ustawiony poniżej glośności palmtopa, to dzwonek będzie ciszej niż "na podglądzie".

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2009, 06:51:41 »
z tego co słyszałem to w nie jednym modelu .wav grają najgłośniej

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2009, 23:50:29 »
1. Głośność wszystkich dostępnych suwaków mam na maksa. Co nie znaczy ze wszystkei znalazłem. Napewno na ekranie głównym głośńik na maksa, jak również w miejscu gnie mozna podnośic poziom basów i spranów.
czy Wy macie taki sam pozom głośności dzwonków "na podglądzie" jak i podczas nadejścia rozmowy? Jeśli tak, napiszcie jaką macie wersje oprogramowania ( i radia?- o czymś takim słyszałem)
2. Wav, mid, mp3.... wsztstko wypróbowane. Sęk w tym ze ja ogólnie nie przepadam za "Mp3Dwonkami" Najbardziej mi odpowiada klasyczny dzwonek. Również (mój klasyczny dzwonek) zapisany jako mp3 lub wav sygnalizuje nadejscie rozmowy z przeciętnym natęrzeniem dzwieku, a "na podglądzie" drze się na tyle głośno ze jest to juz nieprzyjemne.

Tomasz

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2009, 00:38:42 »
jak nic nie wykombinujesz to zostaje ci sztucznie podbic glosnosc pliku... polece ci darmowy goldwave. na pewno to zadziala.

PS: nie masz jakiegos programu typu alternatywne profile, jakies cuda do obslugi telefonu, wypasione fotki dzwoniacych itp? bo to moze wyciszac samo z siebie dzwieki telefonu jak jest ustawione w opcjach.

*

Offline dareksad

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2009, 17:39:31 »
Witam
Ja mam ten sam problem, telefon wrucił z serwisu i dalej cicho dzwoni.
Mój kolega z pracy ma taki sam sprzęt i u niego było wszystko ok, dawało po uszach że aż głowa boli i od kilku dni ma to samo co ja.
Bardzo głośne dzwonki teraz grają bardzo cicho.
Porażka.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 19, 2009, 16:36:08 »
moze glośniki siadly?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)