[ASUS p320] Spb Pocket plus i Spb Time - problem.

• 5 Odpowiedzi
  • 1219 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Piorun

• 179
  • Sprzęt: LG Optimus 2X
[ASUS p320] Spb Pocket plus i Spb Time - problem.
« dnia: Styczeń 04, 2009, 14:38:56 »
Witam,na moim Asusie zainstalowałem sobie spb Time i spb Pocket plus, instalacja przebiegła bez jakichkolwiek błędów itp.  Wszystko działa bez zarzutu ale po 1. dniu użytkowania tych programów zauważyłem pewna rzecz która prowadzi do całkowitego zawieszenia Asusa a objawia się to tak:

1.na ekranie Today widzę, że co jakieś 5 sec wyskakuje mi ikonka która informuje iz Asus coś wczytuje (no wiecie to kolorowe :P) przy okazji zajmując miejsce  pamięci oznaczonej Przechowywanie Danych. tak wiec z 10 Mb wolnych robi się w końcu 0 , wyskakuje komunikat ze "pamięć magazynu jest krytycznie mała... bla bla bla" i następuje totalna zawieszka systemu... tylko soft reset pomaga...

Czym jest to spowodowane? Spb Pocket plus lub spb Time posiada jakaś funkcje auto zapisu czy coś podobnego? Da się to jakoś wyłączyć?

Dziękuję  za pomoc  :)
Practiced by NW, Wrath in Heart!

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
  • ROM 0.22 Sorg/Asus/ Clean & Clear ROM 1.30/G900/
  • Sprzęt: Asus p750 + Toshiba G900
Odp: [ASUS p320] Spb Pocket plus i Spb Time - problem.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2009, 15:49:02 »
jak już rozmawialiśmy na gg zrób HR i zoabcz czy będzie to dalej się działo...

*

Offline Piorun

• 179
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:28:57 »
Zrobilem HR zainstalowalem tylko te 2 programy - dalej jest tak samo. (oczywiscie dopiero po instalacji tych programow Asus tak sie zachowuje)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:40:58 »
zgłaszałeś problemy do producenta oprogramowania?

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
  • ROM 0.22 Sorg/Asus/ Clean & Clear ROM 1.30/G900/
  • Sprzęt: Asus p750 + Toshiba G900
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2009, 21:05:51 »
dziwna sprawa nie spotkałem się z czymś takim, ja używam i tego i tego na moim p750 i nigdy nie miałęm tekiego probelmu, może to mało kreatywne ale zainstaluj sobie tylko SPB Pocet Plus i poczekaj kilka dni zobacz co się dzieje czy coś już przy tym jednym nie krzaczy potem HR i to samo tylko SPB time i zobacz czy coś nie krzaczy. Po kilku dniach jeśli pojedyńczo działają zainstlauje oba i zobacz jeszcze raz. Oczewiście najlepszym rozwiązaniem jest zgłoszenie do producenta oprogramowania ale nie wiem czy oni tak od razu będą w stanie zdiagnozować co się stało, warto międzyczasie samemu poeksperymentować, jeśli upracie zależy ci na tym i na tym  :)

*

Offline Piorun

• 179
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2009, 21:46:44 »
Paniowie, Dziękuję za pomoc ale chyba odkryłem przyczynę problemu... zauważylem ze Asus zaczyna "świrowac" gdy podłączam go do komputera w trybie czytnika kart... wszedłem w ustawienia Spb Pocket Plus i odznaczyłem opcje "Refresh icons in today plug-in when storage card is inserted" na razie nic się nie dzieje... może to był problem.... tylko czemu on kopiował jakies małe pliczki na głowna pamięc???
Jutro napisze czy poskutkowało  :)