Wgrałem do swojego M650 rom z ery zgodnie z instrukcją z forum. I chciałbym się upewnić, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Czy teraz mogę wgrać inny rom bez uruchamiania USPL? Bo puściłem update do Vanilii i wyrzuciło mi komunikat na wyświetlaczu 'Unable to open log file... tiny_console_init_done.', po czym zerwalo polaczenie z activesync. Co zrobić z tym fantem? Mogę wypiąć SPV od komputera i zrobić soft-reset?
Pozdrawiam
(po chwili)
Spróbowałem i soft reset nie pomógł, zastosowałem HR i palmtop się wybudził. Jednak nie nastąpiło przywrócenie ustawień fabrycznych (czyli erowskich) - PDA wystartował tak jak po soft resecie... O co chodzi?
Nie zrażając się niepowodzeniami, próbowałem dalej. Ściągnąłem Vanille 3.01 od kolegi
tomme45i - pozdrawiam

i odpaliłem RomUpdateUtillity. Połączenie AS jest, no to klikam dalej, aż do momentu wyboru ROMu. Klikam Update i program pyta czy potwierdzam zmianę z wersji 3.15.118.1 na 1.00.000.0. I w tym momencie mam cykora. Anuluję całą operację i ściągam inny ROM z
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=342298 . To samo. Podobnie z Vanillą 4.01. Czy któryś kolega podpowie co dalej? Szczerze mówiąc nie pamiętam, czy miałem taką sytuację przy upgrade z oranżowskiego WM5, a nie chcę ryzykować, bo lubię swoją spv-kę.
Pozdrawiam
P.S. Niepowodzeniem kończy się również podmiana splash screena. Niby flashuje, dochodzi do 100%, a potem twierdzi, że plik z obrazem uszkodzony i robi restert z logosem ery. Hm, zagadka