x-sim podobno działa na M650 - czy ktoś potwierdzi ?

• 5 Odpowiedzi
  • 1930 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline barpoz

• **
  • 110
  • Sprzęt: i9100
x-sim podobno działa na M650 - czy ktoś potwierdzi ?
« dnia: Kwiecień 02, 2008, 10:31:38 »
Witam

Mam zamiar nabyć spv m650, niestety korzystam z ERY a ta jak wiadomo pozbawiła swój model wifi.
Zdecydowanie taniej można kupić nówkę z orange więc moje pytanie:

W ostatnim czasie na allegro pojawiły się karty "omijające" blokady simlock i w jednym modelu sprzedawcy twierdzą że działa na m650 czy ktoś jest w stanie to potwierdzić ?

Ps. wiem że można bez problemu zdjąć simlocka, jednak wolałbym mieć gwarancję oraz w razie zmiany sprzętu możliwość dalszego "omijania" locka

Dzięki

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: x-sim podobno działa na M650 - czy ktoś potwierdzi ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2008, 07:43:12 »
Zdejmując Simlocka nie tracisz gwarancji !!! Dopiero jak chcesz wgrać inny ROM to musisz zdjąć Cidlocka (CID) i dopiero wtedy tracisz gwarancję.

Sam właśnie ostatnio to widziałem i też się zastanawiam. Jak ktoś coś wie to niech napisze.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline DANDUS_

• 11
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2008, 13:02:36 »
Od wczoraj wypytuję sprzedawców na allegro i niestety..Ci co testowali mówią, że nie działa.
Co udało mi się ustalić:

Aplha X-SIM - narazie brak danych
X-SIM II - producent twierdzi, że chip obsługuje SPV M650 - jednak testy sprzedawcy wykazały co innego.
ALPHA TURBO SIM - jeden sprzedawca testował na kilku modelach i nie działa, czekam na mail od innego (być może ma nowszą wersję).
TORNADOSIM - narazie brak danych..
QUINN SIM - tylko Nokia..
Magic-SIM- "nie testowalem ale w spisie jest ten model takze powinnien chodzic" - sprzedawca nie ma możliwości sprawdzenia czy, aby na pewno..

Jestem dość zdezorientowany, gdyż co do X-SIM 2 podobno jest różnie, są podobno wersje, które działają, ale to najlepiej się osobiście przekonać idąc do komisu, gdzie to mają, aby się nie rozczarować. Turbo Sim to samo - jest kilka generacji.

Jak dowiem się czegoś więcej to zedytuję post.

____
edit:

Wygląda na to, że nie działa z niczym - jest tylko jeden gość, ktory twierdzi, że tak, ale obstawiam, że sciemnia. Czekam na odpowiedź, czy tak ma na liście, czy sam sprawdzał - domyślam się, że nie sprawdzał.

PS> Dzisiaj byłem w komisie i za 150 zł niby moga mi zdjąć. Dzisiaj poniedziałek, do środy byłby fon do odebrania.. Ale facet zaczął cos kręcić, że wgrałem rom WM6 z Ery i cos tam będą jakieś problemy..cos mi sie wierzyc nie chciało, to chyba nie ma znacznia.. (?)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 16:56:54 wysłana przez DANDUS_ »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2008, 13:42:45 »
Nawet jak zadziała to nie masz pewności, że się nie będzie wieszał albo robił "różnych dziwnych rzeczy". Ja bym się na razie wstrzymał i ściągnął SIM tradycyjnie tzn. za pomocą kodu albo programu.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline ciubas

• **
  • 245
    • ciubas.pl
  • Sprzęt: Omnia 2 + E50 + HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2008, 15:58:16 »
witam,

ja dolacze swoje:

tornadosim - nie dziala (sprzedawca)

turbosim 2 - nie dziala (sprzedawca)

x-sim 2 -  teraz juz nawet nie chca dac sprawdzic czy dziala (ja pokrywam koszty przesylki itd... nie sa zainteresowani)

co do reszty zgadzam sie w 100%
MDA -> S200 -> TYTN II/5800XM -> Omnia -> Omnia 2/HTC Desire

*

Offline Kovac

• 13
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2008, 18:34:03 »
Testowalem X-Sim II na m650 i nie dzialala...

Pozdro...