Odbirnik radiowy czy mi sie zdaje...

• 5 Odpowiedzi
  • 1063 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odbirnik radiowy czy mi sie zdaje...
« dnia: Kwiecień 25, 2008, 16:27:42 »
Witam
Jestem uzalezniony od radia, praktycznie zawsze slucham ulubionej stacji. Ale do rzeczy, po wymianie plyty glownej w mojej MDA mam wrazenie ze czulosc radia spadla drastycznie bo w Warszawie automatycznie wylapuje mi 5-7 stacji a stacja ktorej sluchalem teraz w zasadzie nie przebija sie przez szumy. Czy jest to jakos regulowalne???

*

Offline aman

• **
  • 147
  • Rom: Artemis Touch Vanilla 4.02 / Diamond by Akeo
  • Sprzęt: SPV M650 / HTC Trinity
Odp: Odbirnik radiowy czy mi sie zdaje...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2008, 17:02:17 »
Witam
Jestem uzalezniony od radia, praktycznie zawsze slucham ulubionej stacji. Ale do rzeczy, po wymianie plyty glownej w mojej MDA mam wrazenie ze czulosc radia spadla drastycznie bo w Warszawie automatycznie wylapuje mi 5-7 stacji a stacja ktorej sluchalem teraz w zasadzie nie przebija sie przez szumy. Czy jest to jakos regulowalne???

u mnie radio tez bardzo slabiutko odbiera 

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2008, 17:08:18 »
Siemka
u mnie radio tez bardzo slabiutko odbiera 

Kurcze zastanawia mnie to... czy to nie jest problem z Vanilla4.02 ??? (wczesniej uzywalem 3.01 i orginalny rom ery)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2008, 13:35:21 »
Chyba na Vanilli z radiem się pogorszyło chociaż na Romie Ery wydawało mi się, że gorzej być nie może  :] Niestety nie da się praktycznie słuchać radia bez zakłóceń a o stereo to można zapomnieć  :( Dobrze, że mam sporo MP3  :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline pan_banan

• 7
  • Sprzęt: M650
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2008, 15:38:03 »
A u mnie radyjko działa wprost idealnie :P
Mam M650 od miesiąca raptem, jeszcze nie zdjąłem simlocka, ale o tym napisałem w innym temacie.
Radio w Wawie łapie więcej stacji niż moja mp3 :P

*

damist

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2008, 17:52:56 »
Z tym stereo to też różnie bywa. Przeważnie zależy to od odległości od nadajnika lub od miejsca gdzie odbieramy daną stację. Generalnie radia montowane w PDA , telefonach nie maja zbyt mocnych odbiorników i u mnie np. nie liczne stacje odbierają w stereo i to też muszę się nabiegać by znaleźć odpowiednie miejsce np w domu by posłuchać radia z odtwarzacza. Mój kolega miał kiedyś m650 i czasem mu odbierało w stereo a czasem nie zależało to od miejsca gdzie przebywał . Pamiętam że doskonale odbierało Radio Maryja ale nie ma co się dziwić bo w moim zestawie audio jako jedyna stacja gra nawet po wyjęciu anteny z tunera :P