Mail z orange w sprawie ruu wm6

• 62 Odpowiedzi
  • 15091 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline komancz

• 29
  • Sprzęt: SPV M650
Odp: Mail z orange w sprawie ruu wm6
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 17, 2008, 23:32:57 »
1. tak jak napisałem kwestia opisu nie krzyczałem nie wymagałem poprosiłem i dostałem - jeśli reklamujesz jakąś rzecz musisz wykazać jej wady i ja to zrobiłem zresztą przyznając się do upadku (na formularzu nie było inf o upadku ale nawet głupi by się zorientował) oraz wskazując inne wady tego elementu - serwis uznał argumenty za wystarczające więc nie widzę w tym naciągania
2. naprawę wykonuje serwis CRC - nie Orange więc ich prawnicy nic do tego nie mają

3. tak jak pisałem nie chodzi mi o firmę a o jej pracowników i ich dane które nic nie wnoszą do tematu

« Odpowiedź #61 dnia: Październik 25, 2008, 21:30:05 »
Witam kilka uwag do tematu

1. Zgadzam się z Kolegą Enriquez
Orange sprzedaje Ci telefon brandowany - czyli przygotowany do sprzedaży w tej sieci z softem zrobionym pod tą sieć - nie ma obowiązku wprowadzać aktualizacji.
(jeżeli w oprogramowaniu byłby błąd uniemożliwiający używanie telefonu to by udostępnili poprawkę - ale sprzęt działa zgodnie z opisem dostarczonym przy sprzedaży to nie mają takiego obowiązku)
a że w innej sieci można wgrać nowszy soft to już inna sprawa w Erze nie mają za to wifi

Jeśli to Wam się nie podoba to kupcie sobie oryginalny sprzęt HTC bez blokady cid i sim i róbcie z nim co chcecie.
Kupując telefon u operatora sami się zgodziliście na te blokady.

Jeśli chcecie iść do sądu proszę bardzo Wasza wola ale wierzcie mi Orange ma dobrych a może i najlepszych prawników i nie będzie łatwo.

2. Orange nie ma swojego serwisu każdy telefon  oddawany jest do autoryzowanego serwisu producenta.

3. Jeśli kupiłeś telefon w sieci serwis NIE MA PRAWA wgrać Ci innego oprogramowania jak to które jest dostarczone w oryginalnym sprzęcie zakupionym u operatora bez jego zgody.

4. Co do napraw serwisowych serwis ma płatne za naprawiony telefon z nie za ten który Ci odeśle czyli opłaca się im je naprawiać jednak czy to zrobią zależy od ich dobrej woli kwestia podejścia i ładnego opisania usterki.

Mi wymienili obudowę (telefon upadł i była porysowana obudowa) na nową i jeszcze dorzucili folie ochronną - mimo tego że obudowa i uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji. Dodatkowo wgrali na nowo soft oczywiście WM 5 Orange

Gwarancja na SPV m650 udzielana jest przez producenta czyli HTC na 1 rok zgodnie z inf uzyskanym w CRC - polska; zaś prawo konsumenckie mówi o odpowiedzialności sprzedawcy za towar niezgodny z umową obowiązującej przez 2 lata (wtedy mimo braku gwarancji producenta telefon ma być naprawiony lub wymieniony na koszt sprzedawcy) 

5. Wklejając maile z Orange darowali byście sobie dane osobowe osób które Wam odpisywali.

"W rozumieniu ustawy (USTAWA z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.) za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej."
- nie jestem prawnikiem ale zastanawiam się czy nie naruszacie postanowień tej ustawy, mniejsza o to jeśli ktoś Ci odpisuje to przedstawia stanowisko firmy w tej sprawie a nie swoje więc podanie jego imienia i nazwiska uważam za zbyteczne

6. Reasumując mam dość czytania komentarzy ludzi narzekających; którzy chcieli by mieć abonament za 25 zł telefon warty około 2000zł za 1 zł (bez blokad cid i sim) umowę najlepiej na rok a i tak jakby to dostali to będą narzekać - jak napisałem wyżej jak się nie podoba kupuj od HTC

...a jaki to problem dograc wifi???

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 25, 2008, 22:03:49 »
Ogromny.

Dospawać chcesz to Wifi?

zobacz to:

http://pdadb.net/index.php?m=pdacomparer&id1=671&id2=816&id3=628&id4=664&id5=574&id6=619

Wireless LAN: Not supported
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2008, 22:09:15 wysłana przez malylysy »
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.