Mail z orange w sprawie ruu wm6

• 62 Odpowiedzi
  • 15092 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
Odp: Mail z orange w sprawie ruu wm6
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 17, 2008, 11:53:42 »
Czyżbyś zapomniał o blokadzie?

Moim zdaniem Twoja wypowiedź to zwykłe brednie.

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline rathe

• 20
  • SPV M650, WM6 Era, 32GB SDHC
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 17, 2008, 19:01:21 »
Czyżbyś zapomniał o blokadzie?
Moim zdaniem Twoja wypowiedź to zwykłe brednie.
Pozdrawiam,

Gdzie masz coś o zakazie ściągnięcia CIDa w dokumentacji otrzymanej do urządzenia? Czytaj uważnie - napisałem "z czysto prawego punktu widzenia". Nie znam się na kwestiach technicznych. Zabieram głos w sprawach znanych sobie. Sprawa, którą omawiamy jest rozwiązywana na korzyść użytkownika już na poziomie sądu konsumenckiego. Pod warunkiem, że konsument będzie dociekał swoich praw a nie ucieknie w popłochu, jak to się zwykle w naszym kraju dzieje (wszyscy wiemy do jakiej kategorii zalicza się 70% Polaków). Chciałeś podyskutować ze mną o kwestiach prawnych? Zapraszam.

*

Offline skopek

• *
  • 65
  • Sprzęt: Motorola Defy Mini XT320
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 17, 2008, 22:31:49 »
Może by tak napisać newsa na głównej stronie PDAclub w tej sprawie. Trochę by się oberwało pomarańczy za to  :evil:

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 20, 2008, 17:14:34 »
A jest coś w dokumentacji o zakazie ściągnięcia simlocka?

Tematy prawne są mi obce, mam od tego prawnika :-)

Pozdrawiam,
Napisane: Luty 18, 2008, 10:12:06
Chciałeś podyskutować ze mną o kwestiach prawnych? Zapraszam.

Jak tak zapraszasz to pomóż tutaj koledze:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86120.msg605817#msg605817

Pozdrawiam,
Masta_J

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 20, 2008, 19:16:43 »
Ja dostałem taką odpowiedż :Witam serdecznie,

W odpowiedzi na Pana zgłoszenie wyjaśniam, że sieć Orange nie jest autorem oprogramowań do telefonów i nie ma wpływu na dostępne dla nich aktualizacje. W celu uzyskania szczegółowych informacji sugeruję kontaktować się z infolonią producenta.

Pozdrawiam

Sylwia Mączka
Konsultant w Biurze Obsługi Klienta Indywidualnego PTK Centertel Sp. z o.o.
tel.: *100, 510 100 100
 :mad:

*

Offline rathe

• 20
  • SPV M650, WM6 Era, 32GB SDHC
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 27, 2008, 00:25:19 »
A jest coś w dokumentacji o zakazie ściągnięcia simlocka?
Tematy prawne są mi obce, mam od tego prawnika :-)
Pozdrawiam,

Nie zamierzam Cie uswiadamiac w zawilosciach prawnych, skoro prezentujesz oportunistyczna postawe typowego "kozaczka", ktory wie wszystko lepiej. Ty wiesz swoje, ja wiem swoje. Tylko, ze ja swoje cele w tej materii osiagam, a Ty nie (podkreslasz to w swoich wypowiedziach, ze nic Ci sie nie udaje, "bo regulamin").
P.S.
Nie nalezysz do klasy, ktora "ma swojego prawnika". Na to raczej nie bedzie Cie stac nigdy (na szczescie). Chyba, ze wygrasz w totka (o zgrozo):>
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2008, 00:27:22 wysłana przez rathe »

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 27, 2008, 08:21:07 »
Tak niski poziom jak Ty prezentujesz nie może być domeną nawet ćwierćinteligenta.

Wiesz dokładnie tyle samo o tym jakiego ja mam prawnika jak jesteś świadomy swojej głupoty.
Po jadzie jaki płynie z Twojej wypowiedzi to raczej Ty jesteś typem, któremu nic się nie udaje w życiu no być może poza wielkimi bataliami prawnymi w stylu sądzenia się o CIDa czy simlocka.

Przepraszam za off-top ale takie "kozaczki" jak rathe, które wiedzą do jakiej klasy należę, na co mnie stać itd. strasznie mnie irytują i Was pewnie też.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2008, 08:23:57 wysłana przez Masta_J »
Masta_J

« Odpowiedź #37 dnia: Luty 27, 2008, 09:17:03 »
to i ja wrzucę 2 grosze ;) Masta_J ja jestem bezstronny totalnie, ale mianem "kozaczka" w tej sprzeczce nazwałbym Ciebie...ot taka opinia obserwatora...btw. zawsze jedziesz ludzi jak czegoś nie wiedzą i zawsze jesteś "najmądrzejszy" i jad wypływa, owszem, ale z Ciebie gdy ktoś się z Tobą nie zgadza...pzdr

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 27, 2008, 10:55:29 »
a ja prosze zbastujcie i wrocie do tematu, ewentualnie dokonczcie wymiane zdan na priv

*

Offline drblade13

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 04, 2008, 14:10:44 »
Koledzy...

Spokojnie.

Wracając do tematu głównego ?
Czy coś Oranż mówi więcej ?
Pracują nad aktualizacją ?
Pozwolą HTC taką opracować ?

Co w sprawie upublicznienia całej tej sprawy na głównym blacie forum, w telewizji, w gazetach lub czasopismach ?
  :wink:
Różnica pomiędzy geniuszem a głupotą polega na tym, że geniusz ma granice.

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 07, 2008, 23:49:29 »
Dziś rozmawiałem z "konsultantem" jeśli można go tak nazwać bo ciężko było sie z nim skonsultować  :-|

Napisałem też kilka e-maili i w zależności od tego kto odpisuje można uzyskać różne odpowiedzi, a może zależy też to od humoru odpisującego. Ogólnie wychodzi na to że pracownicy orangutana sami nic w tym kierunku nie zrobią, a jak wgra się coś innego (np. ROM ERY) to lipa i po gwarancji.

Podsumowując - kupiłem u pomarańczy pierwszy i zarazem ostatni raz telefon.

ORANGE gratulujemy "konsultantów"

:-| :-| :-| :-| :-| :mad:
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline xathloc

• **
  • 186
    • Fotoreportaż z Waszego ślubu
  • Sprzęt: SPV m650, MDA Compact IV
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 08, 2008, 10:36:26 »
Dziwę się trochę podejściu do tematu. Jeżeli sprzedawca/dystrybutor umywa ręce to można spróbować przez Federację Konsumentów złożyć pozew grupowy. Z tego co czytam sporej grupie osób zależy na upgrde systemu, więc jest szansa, że FK raczy tym się zająć. Jeżeli istnieją ROMy do tego urządzenia, to możliwa jest jego aktualizacja. W tym momencie gwarant powinien umożliwić metodę zaktualizowania urządzenia w taki sposób (nawet odpłatnie), który na to pozwoli bez straty gwarancji. Pisać do konsultantów to raczej słaby pomysł, bo nic nie da.
pozdrawiam
Krzysiek

SPV m650 + Amigan 6.1.13 Lite, MDA Compact IV + Windows Revolution 6.6 + Radio 1.15.25.14

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 08, 2008, 10:49:53 »
A niby gdzie jest taki obowiązek co do aktualizacji?

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline xathloc

• **
  • 186
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 08, 2008, 12:45:22 »
Sorki, źle się wyraziłem. Polega to raczej na obsłudze posprzedażnej urządzeń. Dystrybutor ma obowiązek umożliwić aktualizację urządzenia, która umożliwi jego prawidłową pracę zgodnie z obowiązującymi standardami (np. karty SDHC). Dokładniej podstawy już w tej chwili nie pamiętam, bo sprzętem nie zajmuję się już od kilku lat, ale aprę osób chwaliło się tu znajomością praw wszelakich i własnymi prawnikami, więc jeśli komuś zależy to chyba może popytać?
pozdrawiam
Krzysiek

SPV m650 + Amigan 6.1.13 Lite, MDA Compact IV + Windows Revolution 6.6 + Radio 1.15.25.14

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 08, 2008, 13:02:04 »
Jeśli komuś zależy to na pewno zapyta.

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 10, 2008, 11:07:19 »
Siem!Po lekturze tych wypowiedzi i z obawy przed utratą gwarancji po zmianie romu z WM5 na WM6 (nawet oficjalnego HTC)pokusiłem się o telefon do firmy BOK CRC Polska tel. (0-22) 703-41-00.Odebrała bardzo miła Pani i oto czego się dowiedziałem:Umowa gwarancyjna firmy HTC w jednym z punktów mówi że CYT:nieautoryzowana ingerencja w soft urządzenia wiąże się z utratą gwarancji.Dowiedziałem się też że aby zmienić rom na najnowszy WM6.1  bez utraty gwarancji czyli zmiana wykonana przez autoryzowany serwis czyli-BOK CRC Polska wystarczy przesłać im PDA z wypełnionym formularzem pobranym ze strony http://www.crc-polska.com/pl/?go=punkty_sprzedazy (zamiast usterka wpisać wgranie nowego softu) dołączyć FV zakupu lub paragon lub gwarancję na zakupiony sprzęt.Zamówić kuriera DHL na ich koszt podając numer klienta DHL:1208174 ,przesyłka najlepiej w oryginalnym pudełku sprzętu.Aha przed wysyłką należy mailowo skontaktować się z CRC (kontakt ze strony www) opisać temet wymiany i poczekać na formularz zlecenia na wykonanie takiej usługi wraz z kosztorysem który należy podpisać i przesłać do CRC.Koszt takiej zmiany softu wynosi ok..i tu UWAGA! 40 pln. netto!!!Zastanawiam się Panowie czy warto czekać na nowy ROM z Orange lub ryzykować ugotowanie swojej maszyny (z utrata gwarancji)mając do czynienia z takimi śmiesznymi(biorąc pod uwagę cenę aparatu)kosztami.I tyle.Pozdrawiam! :ok:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 10, 2008, 11:10:36 »
No dobra tylko, który ROM Ci wgrają ?? Ja sam sobie mogę wybrać i zmienić jak mi się podoba za friko a jak SPV mi padnie to w serwisie też nie dojdą,
że soft był zmieniany.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 10, 2008, 11:17:38 »

No dobra tylko, który ROM Ci wgrają ?? Ja sam sobie mogę wybrać i zmienić jak mi się podoba za friko a jak SPV mi padnie to w serwisie też nie dojdą,
że soft był zmieniany.
Chyba albo raczej na pewno nie masz racji.Każdy taki serwis jest w stanie sprawdzić czy nastąpiła ingerencja w soft urządzenia(w którymś poście to ktoś opisuje,nawet jak to robią he he   :grin:,serwis CRC też o tym informuje!)Nawet nie zmieniając CID-a są w stanie to sprawdzić z resztą jak im prześlesz ugotowany telefon to chyba jasne.A  ROM wgrają najnowszy HTC.Pzdr!
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2008, 11:36:19 wysłana przez !Novy »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 10, 2008, 16:26:28 »
!Nowy to Ty nie masz racji :P Właśnie też czytałem jak Janusz Pliwiński tłumaczył, że sprawdzenie na padniętym palmtopie jest drogie i nieopłacalne. Natomiast jak jest dobry tylko coś szwankuje to jak wrócisz do oryginalnego softu to nikt tego nie będzie sprawdzał. Ja już tak miałem w serwisie Nokii (6 lat temu), ściągnąłem simlocka i bez problemu przyjęli, nawet nie pytali  :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 10, 2008, 17:30:14 »
Ok wrzucam jeszcze to co pisze roudee w temacie Bios Orange ale nie dla tego by się spierać o rację.Mój post był czysto informacyjny i wydaje się dobrą alternatywą dla tych co nie chcą się pozbawić gwarancji na urządzenie lub pozbawić samego urządzenia nieudolnie(bo po raz pierwszy) próbując indywidualnie zmienić sobie ROM.I dla tych co nie mają podniet z powodu ROM-u Vanilia lub innych zgrabnie ale nie potrzebnie zbajerowanych(z których jak czytam na tym forum połowa się wiesza i szwankuje(ale nie każdy się przyznaje)wiem jedno -oryginał to oryginał i tyle!.A to cytat z posta roudee(myślę że daje wiele do myślenia BTW twojej wypowiedzi powyżej:
Telefon wrócił do mnie nietknięty. Serwis Orange wypiął się na mnie tłumacząc, że nastąpiła ingerencja w soft. Nie podjęli się naprawy, gwarancję straciłem, a aparat dalej się wiesza. Teraz szukam serwisu HTC i mam nadzieję otrzymać od nich opinię, że uszkodzenie nastąpiło nie z mojej winy. Reasumując serwis Orange możecie sobie odpuścić. Chyba to koniec miłości z Orangutanami.
Pozdrowy! :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2008, 17:36:23 wysłana przez !Novy »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 10, 2008, 17:35:39 »
Dlatego serwis Orange sobie odpuśćcie. A ja znalazłem to:

Dodam jeszcze, że wcześniej miałem MDA Compact I z ERY, i wiem, że gdy wgrałem do niego nieoryginalny ROM (nawet nie od HTC, tylko ugotowany z Big Storage) i oddałem do serwisu, to usterka została bez żadnego problemu załatwiona, na gwarancji, przez CRC (o żadnym naruszeniu nie było nic mówione...)

No i co  :P :)

« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 10, 2008, 18:26:58 »
Orange nie ma żadnego serwisu. Jestem pracownikiem tej sieci i wiem że telefony któe oddają klienci wysyła się do autoryzowanych serwisów typu CRC, Sacell i inne w zależności od marki telefonu...ten serwis który się wypiął to jedyny w Polsce autoryzowany serwis HTC czyli CRC.

*

Offline xathloc

• **
  • 186
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 10, 2008, 18:37:27 »
Niestety w takich sytuacjach zachowanie serwisu zależy od humoru serwisanta. Zdarzyło mi się już dostarczać kwit, że wymiana kości pamięci odbyła się u autoryzowanego sprzedawcy :mrgreen: Jak nie było seksu w weekend, teściowa przyjechała, ew. ptaki głośno tupią to będzie źle. A jak trafi na wypoczętego, wyluzowanego człowieka to i z nieautoryzowanym softem pojedzie.
Prawda jest taka, że jak nie mają się do czego przyczepić to się na pewno nie przyczepią :E

Gdyby erotomani nie wykastrowali Artemisa, to nigdy bym nie wrócił do orangutanów, niestety jak zwykle leją na posiadanych klientów.
pozdrawiam
Krzysiek

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 10, 2008, 19:45:13 »
Nie ma się co spierać. Pewnym jest, że jeśli tylko chcą to mogę sprawdzić czy była ingerencja w soft i to nie jakimiś dużymi wcale nakładami. Pisałem o tym kiedyś.

Oddając taki telefon z nieoryginalnym softem do serwisu nie można spać spokojnie, a z oryginalnym można ciąć komara bezstresowo :-)

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 10, 2008, 20:27:26 »
Niestety ale jak mój SPV wyląduje w serwisie i to nawet z oryginalnym softem to nie będę spał spokojnie  :) Mam nadzieję, że HTC robi porządne rzeczy i serwis w ogóle się nie przyda  :ok: 

« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 10, 2008, 21:52:32 »
heh, czytam te Wasze posty i nasuwają mi się następujące wnioski:

1. Orange wcale nie ma obowiązku kupować ani udostępniać romu WM6, bo niby gdzie tak jest napisane?
2. Działając na mocy umowy pomiędzy HTC i CRC mówiącej o tym, że ingerencja w soft powoduje utratę gwarancji powtarza tylko zapis tej umowy i tyle.
3. HTC umożliwia zmianę romu, ale widocznie na urządzeniach nie brandowanych a na takich jak np. firmowanych przez Orange - nie

O co tu pretensje do Orange? To tylko dobra wola operatora,  że udostępnia nowy rom za free, bo takowy kupił/pozyskał i ma taki gest.

4. Pretensje po uwaleniu urządzenia można przecież mieć wyłącznie do siebie, więc o co chodzi? Co za problem wgrać poprzedni rom? Urządzenie samo z siebie się nie psuje ot tak, bo mu się nagle tak uwidziało...

5. Ostateczny sposób na uwalenie płyty głównej (tak się uwalało nagrywarki CD na gwarancji) to potraktowanie gdzie się da elektryczną zapalarką do gazu i nikt już romu nie odczyta a płyta padnięta z niewiadomego powodu. Tak robili wypalacze płyt w akademiku za moich czasów jak wyszedł nowy model wypalarki a stary jeszcze na gwarancji...

« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 30, 2008, 08:49:01 »

5. Ostateczny sposób na uwalenie płyty głównej (tak się uwalało nagrywarki CD na gwarancji) to potraktowanie gdzie się da elektryczną zapalarką do gazu i nikt już romu nie odczyta a płyta padnięta z niewiadomego powodu. Tak robili wypalacze płyt w akademiku za moich czasów jak wyszedł nowy model wypalarki a stary jeszcze na gwarancji...

I nie tylko napędy CD/DVD - mobo też można tak załatwić sobie nowe ;P - ale to nie uczciwe jednak.

Co do tematu - na logikę wychodzi mi to co pisze Enriquez oraz to co pisał poprzednik na temat
samopoczucia serwisanta. Tak już niestety bywa, i doświadczyłem tego kilka razy w pewnym serwisie IT na śląsku

upalony - HTC P3350 + GPS BT :/, wybuchła łaowarka - PDA działa poza ładowanie przez USB (sam port z wyciętym w kablu zasilanie działa) - chętnie sprzedam na części...
2011.05 - MDA Compact V

*

jurghen

« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 30, 2008, 15:03:04 »
....bo to polska - alkoholska własnie jest...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2008, 15:05:26 wysłana przez jurghen »

*

Offline komancz

• 29
  • Sprzęt: SPV M650
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 17, 2008, 22:43:00 »
Witam kilka uwag do tematu

1. Zgadzam się z Kolegą Enriquez
Orange sprzedaje Ci telefon brandowany - czyli przygotowany do sprzedaży w tej sieci z softem zrobionym pod tą sieć - nie ma obowiązku wprowadzać aktualizacji.
(jeżeli w oprogramowaniu byłby błąd uniemożliwiający używanie telefonu to by udostępnili poprawkę - ale sprzęt działa zgodnie z opisem dostarczonym przy sprzedaży to nie mają takiego obowiązku)
a że w innej sieci można wgrać nowszy soft to już inna sprawa w Erze nie mają za to wifi

Jeśli to Wam się nie podoba to kupcie sobie oryginalny sprzęt HTC bez blokady cid i sim i róbcie z nim co chcecie.
Kupując telefon u operatora sami się zgodziliście na te blokady.

Jeśli chcecie iść do sądu proszę bardzo Wasza wola ale sadzę, że Orange ma dobrych prawników i nie będzie łatwo.

2. Orange nie ma swojego serwisu każdy telefon  oddawany jest do autoryzowanego serwisu producenta.

3. Jeśli kupiłeś telefon w sieci serwis NIE MA PRAWA wgrać Ci innego oprogramowania jak to które jest dostarczone w oryginalnym sprzęcie zakupionym u operatora bez jego zgody.

4. Co do napraw serwisowych serwis ma płatne za naprawiony telefon z nie za ten który Ci odeśle czyli opłaca się im je naprawiać jednak czy to zrobią zależy od ich dobrej woli kwestia podejścia i ładnego opisania usterki.

Mi wymienili obudowę (telefon upadł i była porysowana obudowa) na nową i jeszcze dorzucili folie ochronną - mimo tego że obudowa i uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji. Dodatkowo wgrali na nowo soft oczywiście WM 5 Orange

Gwarancja na SPV m650 udzielana jest przez producenta czyli HTC na 1 rok zgodnie z inf uzyskanym w CRC - polska; zaś prawo konsumenckie mówi o odpowiedzialności sprzedawcy za towar niezgodny z umową obowiązującej przez 2 lata (wtedy mimo braku gwarancji producenta telefon ma być naprawiony lub wymieniony na koszt sprzedawcy) 

5. Wklejając maile z Orange darowali byście sobie dane osobowe osób które Wam odpisywali.

"W rozumieniu ustawy (USTAWA z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.) za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej."
- nie jestem prawnikiem ale zastanawiam się czy nie naruszacie postanowień tej ustawy, mniejsza o to jeśli ktoś Ci odpisuje to przedstawia stanowisko firmy w tej sprawie a nie swoje więc podanie jego imienia i nazwiska uważam za zbyteczne

6. Reasumując mam dość czytania komentarzy ludzi narzekających; którzy chcieli by mieć abonament za 25 zł telefon warty około 2000zł za 1 zł (bez blokad cid i sim) umowę najlepiej na rok a i tak jakby to dostali to będą narzekać - jak napisałem wyżej jak się nie podoba kupuj od HTC
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2009, 01:03:38 wysłana przez komancz »

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 17, 2008, 22:58:33 »
komancz,
ostatni post w tym wątku był w czerwcu 2008. Dlaczego masz dość czytania komentarzy ludzi narzekających, skoro od ponad 100 dni nikt słowem się nie odezwał?
Orange jest firmą, a Ustawa o ochronie danych osobowych nie dotyczy firm. Nie wiem o co Cię niepokoi. Jeśli występujesz jako obrońca prawa, to dlaczego naciągnąłeś prawo i mechaniczne uszkodzenie, które nie podlega naprawom gwarancyjnym naprawiłeś w ramach gwarancji? Przecież ( jak sam piszesz ) Orange ma najlepszych prawników. Nie boisz się?
Ajjj.
Raz w tę, raz w drugą stronę. Nie wiem o co Ci chodzi z tym postem.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.