Bios Orange

• 20 Odpowiedzi
  • 4547 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bios Orange
« dnia: Grudzień 14, 2007, 01:51:17 »
Bardzo proszę o wrzucenie oryginalnego bios-u z orange do SPV M650. Podczas flashowania musiałem popełnić jakiś błąd. Teraz mój SPV nagminnie się wiesza. Chciałbym powrócić do fabrycznego stanu... Ale nie mam BIOS-u orange. Może ktoś z was dysponuje antidotum na moje problemy?

Odp: Bios Orange
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2007, 10:24:34 »
Bardzo proszę o wrzucenie oryginalnego bios-u z orange do SPV M650. Podczas flashowania musiałem popełnić jakiś błąd. Teraz mój SPV nagminnie się wiesza. Chciałbym powrócić do fabrycznego stanu... Ale nie mam BIOS-u orange. Może ktoś z was dysponuje antidotum na moje problemy?
na forum jest link, na górze masz opcje "szukaj"
pozdrawiam
ps.
jak co mam, ale nie mam gdzie go wrzucic ( to okolo 50 MB)

*

Offline d-_-b

• 26
  • Sprzęt: HTC Hero oraz stary SPV M650 B&B 5
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2007, 16:19:13 »

Szukac ....

http://rapidshare.com/files/53869919/wm5_os_1.38.0.0_radio_2.95.90_pl_orange.rar

http://d.turboupload.com/d/1965585/wm5_pl_os_1.38.0.0_radio_2.95.90_pl_orange.rar.html
Pozdrawiam
-------------------------------------------------------------------------------
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz - pomyślał mąż, gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w żonę

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2007, 16:41:09 »
Dziękować  :)

Niestety problem nie zniknął. Zawiechy występują przeważnie gdy komórka znajduje się w kieszeni i wychodzę z nią na zewnątrz. Może to kwestia temperatury... No w każdym bądź razie mój SPV leci do serwisu. Mam nadzieję, że nie straciłem gwarancji po zmianach Biosu i zdjęciu CID-a.

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2007, 18:27:58 »
Dziękować  :)

Niestety problem nie zniknął. Zawiechy występują przeważnie gdy komórka znajduje się w kieszeni i wychodzę z nią na zewnątrz. Może to kwestia temperatury... No w każdym bądź razie mój SPV leci do serwisu. Mam nadzieję, że nie straciłem gwarancji po zmianach Biosu i zdjęciu CID-a.

Daj koniecznie znać w tym wątku na forum co z tą gwarancją - bo to tutaj sprawa niewyjaśniona.

Pozdrawiam,
Masta_J

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2008, 17:02:35 »
Telefon wrócił do mnie nietknięty. Serwis Orange wypiął się na mnie tłumacząc, że nastąpiła ingerencja w soft. Nie podjęli się naprawy, gwarancję straciłem, a aparat dalej się wiesza. Teraz szukam serwisu HTC i mam nadzieję otrzymać od nich opinię, że uszkodzenie nastąpiło nie z mojej winy. Reasumując serwis Orange możecie sobie odpuścić. Chyba to koniec miłości z Orangutanami.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 20, 2008, 17:07:37 »
Jeśli zdjąleś CID-a to była to ingerencjaw soft - dlatego Twoja gwarancja została unieważniona . Wgraj sobie ROM Erowski WM6 zapewne rozwiąże Twoje problemy.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 20, 2008, 17:26:50 »
Niestety telefon zawiesza się na każdym ROM-ie jaki wgrywałem (parę ich było). Ręce opadają :(

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 20, 2008, 17:37:27 »
Z jakim ROMem oddałeś telefon do serwisu?

Pozdrawiam,
Masta_J

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 20, 2008, 18:40:46 »
Z oryginalnym z Orange.

*

Offline Masta_J

• 309
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 20, 2008, 18:58:51 »
Jakoś tam da się ładować ROMy bez ściągania CIDa, jak Ty to robiłeś?

Pozdrawiam,
Masta_J

*

Offline mar_cin

• **
  • 123
  • Sprzęt: SPV M650 (HTC P3300)
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 20, 2008, 19:06:58 »
przeciez po wgraniu oryginalnego albo chociaz oficjalnego romu masz cidlocka od razu (:

« Odpowiedź #12 dnia: Luty 20, 2008, 19:21:00 »
CIDa zdjąłem przed pierwszą zmianą ROM-u. Wgrałem  ROM Orange z linków powyżej przed wysłaniem SPV do serwisu. Liczyłem się z tym, że gwarancję mogłem stracić, ale chodziło mi przede wszystkim o naprawienie mojego SPV. Niestety serwis Orange nie chciał naprawić telefonu nawet odpłatnie (co mnie trochę rozgniewało)
Napisane: Luty 20, 2008, 19:18:37
start_uspl to i tak uruchamiałem przed każdą zmianą ROM-u (tak na wszelki wypadek)

*

Offline mgalazka

• *
  • 73
  • Umiesz liczyć?? Licz na siebie!!
  • Sprzęt: HTC Blackstone
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 20, 2008, 22:00:59 »
Poczytaj sobie tytaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=89429.0 może ci pomoże.

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 21, 2008, 10:49:37 »
da sie jakos wgrac softy aby serwis sie nie polapal?da sie wgrac cid-a?

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 06, 2008, 14:26:58 »
Powracam do tematu. Serwis zdiagnozowal padniecie plyty. Koszt wymiany bagatela ponad 1000zł hehe. Zrezygnowałem z naprawy, ale ostatnio bawiłem się moim Artemisem 
próbując go uruchomić. Na początku nie dawał znaków życia, uparcie "leżał". Jednak po mocnym dociśnięciu baterii uruchamia się. Tak jest za kążdym razem po zwieszce. Umiejętne dociskanie stawia go na nogi. W związku z tym mam pytanie do zaawansowanych w temacie: Czy to aby na pewno kwestia płyty głównej? Może usterka ma związek z zasilaniem?

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 06, 2008, 17:02:58 »
Może być przerwana jakaś ścieżka na płycie i jak dociskasz to wtedy łączy. A sama bateria pewnie jest OK.

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 06, 2008, 17:18:42 »
Bateria jest ok. Czyli teoretycznie da sie to naprawic bez wymiany plyty?

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 06, 2008, 20:17:00 »
Płyta pewnie jest wielowarstwowa a nie tylko dwu-warstwowa więc uszkodzenie może być gdzieś "w środku" płytki i tego już nie naprawisz. Ale kto wie co tam nie łączy...

*

Offline rowin666

• *
  • 70
  • Sprzęt: XDA Orbit II O2 ;) udK Syrius R1 - WWE (Build 19971.1.2.6)
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 14, 2008, 22:49:46 »
moga dyc niekontakty na gnizdzie baterii, odezwij sie na PM cos moze poradze ;)

pozdro

« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 17, 2008, 10:15:36 »
Witam! Mam ten sam problem tylko, że moj spv wyłącza się i zacina kiedy chce... nie daje rady żaden soft. Oddaję go na gwarancję przywrócony do oryginalności jak tylko się dało... zobaczymy co z tego wyniknie..