Witam. Podpowiem wam, że nie potrzeba nawet rozbierać artka (lub jakiegokolwiek urządzenia aby je uszkodzić) wystarczy włożyć nie do końca sprawne urządzenie do mikrofalówki na 3 do 5 s (tylko nie dłużej!!) Sam tak robiłem z płytami głównymi, które miały problem z obsługą grafiki 3D na pokładzie. Wysłanie do serwisu - odsyłali, że niby sprawne i takie bajabongo 3razy aż wylądowały w mikrofali

Teraz jak mi serwis nie chce zareklamować np: nagrywarki DVD to bach do mikrofali i już na pewno nie działa

Działanie mikrofalówki niszczy wewnętrzne ścieżki te najbardziej cienkie - nic nie widać a sprzęt na 100%

"martwy". Wiem, że to brzmi drastycznie ale naprawdę działa i nie widać na obudowie prób ingerencji

A tak z innej beczki. Miałem zamiar wgrać sobie nowy ROMik ale po tych postach mi sie odechciało. Mój orangowski Artek z WM5 mimo wszystko bardzo rzadko mi się wiesza i jedynie dla obsługi kart SDHC wgrałbym nowy ROM:P Brakuje mi na tym forum skompilowanego FAQ do wgrywania ROMów. Takiego postu, w którym są wyłożone wszystkie dotychczasowe i oczywiste sprawy z wgraniem ROMu. Wydaje mi się, że zmniejszyłaby się ilość nie udanych prób wgrania nowego ROMu. W tej chwili odsyła się linkami do różnych wątków, bo w każdym jest coś waznego

Na podstawie tego topica:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70844.0można by utworzyć taki FAQ, w którym nie da się zadawać pytań aby nie mieszać ,a ewentualne poprawki mogłaby wprowadzać osoba uprawniona

Pozdrawiam wszystkich użytkowników artka i forumowiczów pdaclub