nowa karta play resetuje m650

• 9 Odpowiedzi
  • 4933 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nowa karta play resetuje m650
« dnia: Listopad 11, 2010, 20:54:05 »
Witam
Mam taki problem że nabyłem drogą umowy abonament w Play bez telefonu jakiś tydzień temu. Nasłuchałem się o Play złych spraw... ale pomyślałem sam spróbuje.
No i lipa...
objaw:
- po załadowaniu karty zonk, mój m650(orange) ma smoka na Play. Więc ciach smoka..ale bez karty play i bez karty SD. Samozadowolony z siebie używam chyba ze dwa dni fona, mało dzwonię, wszystko działa. Po dwóch dniach jadę na nawigacji automapa i nagle m650 się wyłącza, po czym zaczyna się sam odpalać, dochodzi do loga "windows mobile" i reset... i tak w kółko. /w końcu wyjąłem kartę play i odpaliłem m650 i chodzi nawigacja, m650 też chodzi... bez karty Play. Załadowałem z powrotem kartę i po kilku godzinach znowu to samo, wybieram numer i telefon reset. Wgrałem na nowo windowsa z systemu, jakby lepiej, wykonałem dwa połączenia, dwa odebrałem i na 3 połączeniu znowu to samo.
Co panowie szlachta na to?
dziękuje i pozdrawiam

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
Odp: nowa karta play resetuje m650
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2010, 22:01:14 »
Witam

troche  to dziwaczne  bo simlock tak z nikad sie nie  pojawia, ale to co  piszesz  i biorąc  pod  uwage  twój sprzet  problem może być niemal wszedzie  począwszy od  sprzetu  po radio- rom, soft ....  bo seria  wadliwych  kart w PLAY-u juz  awno sie skonczyła   sam  używam  kart Play zarówno  6 stykowej  jak  i 8 stykowej.

Może zobacz z innym telefonem  czy wszystko bedzie  ok, a miedzy czasie  w miare mozliwosci zaktualizuj sprzet - radio rom oraz  soft.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2010, 22:52:45 »
No więc simlocka prawdopodobnie miałem, bo zakupiłem ok 6m-cy temu i używałem karty po orange, a m650 też orange.
Wgrany mam soft ERY (Modified_Hero_WM6_ERA_3.15.118.1). CID ominąłem klasycznie przez Artemis_USPL.
Dotychczas sprzęcik chodził bez zarzutu, mapy itp. za dużo nie kombinowałem z nim. Jedynie co, to błąd popełniłem za pierwszym razem usuwając simlocka bez karty play, po wystąpieniu problemu z restartem jeszcze raz powtórzyłem procedurę ale już tym razem z kartą play.
PS. Rom właśnie up na v.03.18.90 z v.03.07.90. Co do softu to jedyny polski "normalny" to z ery jest chyba.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2010, 22:55:37 wysłana przez cargobull »

*

Offline qulek

• 18
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2010, 23:37:07 »
jest jeszcze od AMIGAnTOMEK_6.1_clean_FINAL stabilny bez udziwnień dobrze chodzi
jedyny minus za wolno łapiący gps ale to tylko czasami

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 16, 2010, 18:56:03 »
Chyba że problemem jest zciągnięty simlock? Może to po nim się zepsuł.

*

Offline qulek

• 18
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 17, 2010, 21:15:40 »
mało możliwe
ja zdjąłem sam i wszystko śmiga
a z inną kartą operatora jest ok ?

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 17, 2010, 22:59:07 »
No więc chyba to jednak nie karta play jest problemem, resetował się ostatnio przy używaniu nawigacji i dopiero wyjęcie karty SD oraz karty orange która była włożona poskutkowało załączeniem telefonu. Inaczej ciągły w kółko reset na drugim logo windows mobile. Do tego dochodzi że zaczął zamiast wyłączać ekran po 10sekundach, to go zaciemnia w najlepszym wypadku, albo cały czas się świeci bez zmian. Dodam że wgrałem ze windowsy. 6.5, wróciłem do erowego na którym cały czas wszystko śmigało. A kłopoty zaczęły się właśnie po zciągniętym simlocku.

*

Offline qulek

• 18
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 28, 2010, 15:41:45 »
wgraj tego co podałem
ja na nim nie mam problemow
inna sprawa to może być płyta uwalona
miałem takie objawy w moim mda
ciągły reset nieraz po 30 min nieraz po 3
rozwiązałem to troszkę ryzykując ale i tak mój artemis był cegłą
sprawdź najpierw baterie

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 28, 2010, 15:46:22 »
Ewentualnie jeszcze  wygrzewanie   ---  rozbiórka  do gołej  płyty  i   do piekarnika na 11minut na 220 stopni  ;)

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 29, 2010, 20:50:12 »
No więc wielkie dzięki ludzie co pomoc :)
Zgodnie z sugestią zakupiłem nową baterie (22zł) i jest ok... narazie.
pozdr i jeszcze raz dzięki