ANDROID w LEO (SD/NAND) - wątek dedykowany marudzeniu i narzekaniu ...

• 286 Odpowiedzi
  • 85545 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Wątek dedykowany marudzeniu i narzekaniu na Android w HD2
« Odpowiedź #240 dnia: Marzec 14, 2011, 12:21:30 »
Use Swype Luke...  :mrgreen:

« Odpowiedź #241 dnia: Marzec 14, 2011, 13:16:40 »
Zainstalowałem klawiaturę HTC IME by jonasl i problem zniknął.

//EDIT:
Wobec poniżeszego i powyższego? Czy muszę usunąć wątek ze względu na brak narzekania? :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 15:14:27 wysłana przez mikeman »

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #242 dnia: Marzec 14, 2011, 15:03:36 »
Zainstalowałem klawiaturę HTC IME by jonasl i problem zniknął.
czyli już nie narzekasz ?

Odp: ANDROID w LEO (SD/NAND) - wątek dedykowany marudzeniu i narzekaniu ...
« Odpowiedź #243 dnia: Marzec 17, 2011, 19:34:20 »
Witam po długiej przerwie na forum pdaclubu i od razu zacznę od narzekania :P Wkurza mnie błąd klawiatury wynikający z nieudolnego działania multitoucha widoczny na moim filmiku:

Hd2 multitouch issue

W pewnym mowmencie dotyk nie jest odbierany w tym miejscu w którym stukają palce tylko impuls przebiega miedzy nimi i tworzy to wkurzający efekt;/ nie wiem jak temu zaradzić :)

« Odpowiedź #244 dnia: Marzec 30, 2011, 21:38:04 »
widziałem w markecie taką klawiaturę (miałem nawet) better keyboard... obsługuje multitouch ;)

*

Offline wowo09

• 35
  • Sprzęt: Leo 1.66
« Odpowiedź #245 dnia: Kwiecień 04, 2011, 20:40:05 »
Sądzę, że to już gdzieś było opisane. Ale nie mogę znaleźć. Proszę o link lub opis. Otóż andek 2.3.3 nie pozwala zainstalować aplikacji z karty SD. A starszy pozwalał. O co chodzi Panie i Panowie ? :S  Przepraszam, jeżeli się powtarzam, ale nie podoba mi się to !! Poza tym ta bateria. O zgrozo . Po jednym popołudniu "0" Kupiłem drugą na zmianę. I to tylko dlatego, że lubię X-Plane 9. Inaczej bym porzucił tą zabawę w Andka. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2011, 20:42:08 wysłana przez wowo09 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #246 dnia: Kwiecień 04, 2011, 21:08:41 »
W jakim sensie nie pozwala? Mógłbyś napisać jakiego Andka używasz.

*

Offline wowo09

• 35
« Odpowiedź #247 dnia: Kwiecień 04, 2011, 21:23:04 »
Używam AmericanAndroid 2.3.3 na SD. Da się zainstalować , ale przy próbie uruchomienia daje komunikat Przepraszamy aplikacja ... została niespodziewanie zatrzymana. Spróbuj ponownie. i przycisk wymuś zamknięcie
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2011, 21:33:32 wysłana przez wowo09 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #248 dnia: Kwiecień 04, 2011, 22:12:32 »
Niestety nie znam tego romu... To musi być coś z nim nie tak, poczytaj na XDA czy ktoś jeszcze ma taki problem.

Edit:
Spróbuj wrzucić do system/app i stamtąd zainstalować, lub przez ADB.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2011, 22:37:16 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline ranny13

• *
  • 50
  • Sprzęt: były: Kaiser, Blackstone, Leo, One X+, jest One M8
« Odpowiedź #249 dnia: Kwiecień 05, 2011, 20:50:47 »
Po zainstalowaniu musisz przenieść aplikację z karty gdzie się domyślnie instalują do telefonu i wtedy wszystko śmiga.

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #250 dnia: Kwiecień 25, 2011, 12:12:12 »
ja pomarudzę na to, że nie udało mi się na żadnym bulidzie zaaktualizować okładek albumów...dodatkowo używam romu energy, na którym, też się nie da tego zrobić....

*

Offline wowo09

• 35
« Odpowiedź #251 dnia: Kwiecień 30, 2011, 02:30:32 »
Sądzę, że to już gdzieś było opisane. Ale nie mogę znaleźć. Proszę o link lub opis. Otóż andek 2.3.3 nie pozwala zainstalować aplikacji z karty SD. A starszy pozwalał. O co chodzi Panie i Panowie ? :S  Przepraszam, jeżeli się powtarzam, ale nie podoba mi się to !! Poza tym ta bateria. O zgrozo . Po jednym popołudniu "0" Kupiłem drugą na zmianę. I to tylko dlatego, że lubię X-Plane 9. Inaczej bym porzucił tą zabawę w Andka. Pozdrawiam
Przepraszam, że nie podziękowałem za odpowiedzi na cytowane pytanie, ale byłem w podróżach. Teraz Dziękuję.  Niestety nadal każdy ROM SD w wersji 2.3.3 nie pozwala włączyć softu lub gry zainstalowanej z karty. Mam właściwe radio a ROM WM ArturN.

*

Offline ravenraven

• 34
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #252 dnia: Kwiecień 30, 2011, 11:34:32 »
Nie rozumiem, co masz na myśli, że nie pozwala uruchamiać aplikacji z karty? Przez spory kawał czasu używałem Androida 2.3.3 na naszym Leo i jestem pewien na 100%, że instalowałem aplikacje z plików .apk na karcie a także śmigały mi wszystkie appsy z partycji ext.

Myślisz może o FC podczas uruchamiania aplikacji przeniesionej na FAT32 przez system? Bo naprawdę nie wiem, o co może chodzić.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #253 dnia: Kwiecień 30, 2011, 13:10:30 »
Przepraszam, że nie podziękowałem za odpowiedzi na cytowane pytanie, ale byłem w podróżach. Teraz Dziękuję.  Niestety nadal każdy ROM SD w wersji 2.3.3 nie pozwala włączyć softu lub gry zainstalowanej z karty. Mam właściwe radio a ROM WM ArturN.
A próbowałeś jak kolega wyżej napisał, przenieść zainstalowaną na karcie pamięci aplikację, do pamięci telefonu?

*

Offline ravenraven

• 34
« Odpowiedź #254 dnia: Maj 04, 2011, 21:57:49 »
Lubię Androida. Ten system po części zmienił moje życie. Uratował mi tyłek milion razy wyszukując bardzo szybko potrzebne mi informacje, pozwolił się nieraz odnaleźć podczas moich niezbyt licznych, ale udanych podróży po Polsce, bawił, ba! nawet pozwolił zarobić kilka złotych :). Ale mam też do niego trochę pretensji. Od razu zaznaczam, że mówię tutaj o czystym Androidzie.

Nie podoba mi się w tym systemie to, że tak naprawdę nie jest systemem. Przynajmniej takie sprawia wrażenie. To bardziej jak budowla z klocków lego. Każda część systemu to klocek lego (aplikacja). Launcher to tylko aplikacja, dialer to tylko aplikacja, smsy to tylko aplikacja. Każdą można zamienić. Problem w tym, że nie mam wrażenia używania OSu, a zestawu aplikacji. Nic się nie klei ze sobą, nie ma takich fajnych powiązań jak np. w WM (z kontaktów gładko wyślemy SMSa czy maile przeczytami itd.). Nie ma wrażenia całości, a najgorsze jest to, że aplikacje często są w różnych stylach. Jak wielka układanka z nie zawsze pasujących elementów. Nie wiem, czy mnie rozumiecie, czy czysto to przedstawiłem.

Coś jeszcze mnie gryzło, ale teraz uleciało mi to z głowy. Nie wyspałem się dzisiaj... :P.

« Odpowiedź #255 dnia: Maj 09, 2011, 14:15:40 »
Przecież działanie sense jest identyczne jak na wm... masz podgląd w kontakcie smsów, maili itd.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #256 dnia: Maj 09, 2011, 14:47:11 »
Przecież działanie sense jest identyczne jak na wm... masz podgląd w kontakcie smsów, maili itd.
pewnie chodzi o nieistniejące w andku CHT :-)

po części rozumiem różnice stylistyczne, ale jesli miałbym porównywać to jedynie z iOS gdzie zgrane jest to wszystko ładniej ale i nie bez powodu :-)
w winmo stylistycznie również nie ma jednolitości ale winmo miało z 10 lat wiecej na zgranie
android z definicji jest środowiskiem by community i poza fundamentalnymi aplikacjami by google reszta jest dziełem setek tysięcy ludzi
stąd (słuszne) wrażenie niejednolitości i braku integracji

ale przyjdzie na to czas - pogadajmy za 2 lata

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #257 dnia: Maj 11, 2011, 18:59:28 »
To co Raven wymienił jako wadę mi się własnie podoba. Lubię zmiany.

Chociaż z drugiej strony preferuję nad własny zestaw widgetów spójne sense ;-)

Może inaczej, lubię móc zmieniać  i najlepiej nie być przymuszonym do korzystania z tego ;-)

...a ostatnio najbardziej wnerwia mnie... brak porządnej nawigacji. Dla mnie wszystkie są do bani.

..druga rzecz co mnie wnerwia to nieuchronne starzenie się naszego leosia. Coraz bliżej dwurdzeniowce, nowa rozdziałka ekranu, ba ekranu 3d.  Już mam dylemat czy zmieniać, czy zostawić sobie go na wieki wieków ;-)
sgs III

*

Offline szczecinianin

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC EVO 3D
« Odpowiedź #258 dnia: Maj 11, 2011, 21:59:55 »
...a ostatnio najbardziej wnerwia mnie... brak porządnej nawigacji. Dla mnie wszystkie są do bani.

Witam.
Pewnie brakuje Ci jak i nam wszystkim Auto Mapy. Najlepsza nawigacja jaką widziałem.
Mi brakuje jeszcze dobrego programu do nagrywania rozmów telefonicznych.
Mam nadzieje że te problemy zostaną niebawem rozwiązane.
Pozdrawiam.

*

Offline ranny13

• *
  • 50
  • Sprzęt: były: Kaiser, Blackstone, Leo, One X+, jest One M8
« Odpowiedź #259 dnia: Maj 11, 2011, 23:29:55 »
Moim zdaniem iGO na Androidzie jest całkiem OK, a HD2 należy zostawić jako pamiątkę po WM, ja przynajmniej tak zrobię.

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #260 dnia: Maj 16, 2011, 15:20:36 »
W temacie marudzenia: http://pdaclub.pl/forum/android/wifi-siec-ukryta-niezabezpieczona/

czyli nie umiem odpalić wifi w miejscu gdzie jest sieć ukryta niezabezpieczona. Pod WM się łączę, pod andkiem ni w ząb.
sgs III

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #261 dnia: Maj 16, 2011, 18:47:03 »
W temacie marudzenia: http://pdaclub.pl/forum/android/wifi-siec-ukryta-niezabezpieczona/

czyli nie umiem odpalić wifi w miejscu gdzie jest sieć ukryta niezabezpieczona. Pod WM się łączę, pod andkiem ni w ząb.

no nie dam sobie ręki uciąć ale WIFI ANALYZER wykrywa wszystkie połączenia wifi - i powinien pomóc w połączeniu

a w ramach marudzenia dodam, że wpienia mnie to że wszystkie nowe romy mające Sense są do bani - albo nie łączą się z wifi albo mulą jak nie wiem albo mają takie błędy które wpieniają mnie do białości
a do tego nie ma nowych kerneli z poprawionymi niedoróbkami
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2011, 18:50:12 wysłana przez robix1999 »

*

Offline ravenraven

• 34
« Odpowiedź #262 dnia: Maj 16, 2011, 22:04:01 »
..druga rzecz co mnie wnerwia to nieuchronne starzenie się naszego leosia. Coraz bliżej dwurdzeniowce, nowa rozdziałka ekranu, ba ekranu 3d.  Już mam dylemat czy zmieniać, czy zostawić sobie go na wieki wieków ;-)

Nigdy nie sprzedam/wymienię tego telefonu. Może kiedyś kupię sobie nowy, ale HD2 zostanie u mnie na zawsze. Dlaczego?

1) To pierwszy tak drogi telefon, który kupiłem nowy. Mam sentyment do sprzętów, które kupuje nowe. Sprzedając taki czuję się jakby dziecko oddawał...
2) To jest ostatni telefon z Windows Mobile, na dodatek najlepszy. Nie będzie już możliwości poużywać tego nadal bardzo dobrego systemu.
3) Tylu różnych OSów nie było jeszcze na żadnym telefonie. I prawdopodobnie nie będzie.

Nie obchodzi mnie, że cena HD2 leci w dół na łeb na szyję (już można kupić ten telefon 2x taniej niż ja go kupiłem, choć inna sprawa, że patrzę cenę używanego vs nowy). Ludzie nie wiedzą jakie cudeńko mają :P. HD2 zostaje na zawsze u mnie.

Może się Wam wydaje, że developing powoli ustaje. Tak, to prawda, zatrzymuje się. Pierwsza fala developerów bez przerwy mających najnowsze telefony odeszła do DHD i innych, w końcu HD2 już nie jest najnowsze. Szkoda, ale są inni. Najlepsze jest to, że będą jeszcze następni :). Popatrzcie na starsze urządzenia - nawet takie TyTN do DZISIAJ mają wsparcie zapaleńców zakochanych w jednym modelu. Całkiem spora rzesza osób dopiero będzie mogła sobie pozwolić na HD2 - wśród nich jest wielu zapalonych developerów, którzy wraz ze zdolnościami w pojedynkę będą nam dostarczać nowych ROMów - tak było na G1, gdzie kilku, ale za to wybitnych developerów robiło genialne ROMy oparte na Froyo/GB. Mamy teraz przerwę, przechodzimy z jednego etapu życia do drugiego. Taki telefon jak HD2 nigdy nie umrze.

Po prostu gadżeciarze porzucili już HD2, ale będą następni, którzy HD2 dopiero kupią.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #263 dnia: Maj 16, 2011, 23:03:09 »
(już można kupić ten telefon 2x taniej niż ja go kupiłem, choć inna sprawa, że patrzę cenę używanego vs nowy).
Ja pierwszego Leo kupiłem za... 2700 ;) W dniu premiery.

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #264 dnia: Maj 17, 2011, 12:41:01 »
Mamy teraz przerwę, przechodzimy z jednego etapu życia do drugiego. Taki telefon jak HD2 nigdy nie umrze.
OT jest ale racja
skoro taki kaiser (którego nadal mam) nadal ma nowe romy to co dopiero leo, który jest już teraz jest kultowy :-)
ten sprzęt będzie wiecznie żywy

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #265 dnia: Maj 17, 2011, 12:58:19 »
Nigdy nie sprzedam/wymienię tego telefonu. Może kiedyś kupię sobie nowy, ale HD2 zostanie u mnie na zawsze.
Jak OT, to OT :mrgreen:
Mnie również nachodzi dziwne uczucie, jak sobie pomyśle że miałbym sprzedać Leo "jak to tak, po prostu go sprzedać?"
Co prawda ja wziąłem go od Opa i zapłaciłem za niego kilkadziesiąt złotych, ale jakiś taki przywiązany do niego jestem i chyba jak już się tak porządnie zestarzeje to i tak go nie sprzedam i będzie sobie leżał gdzieś na półeczce lub w szafeczce ;)

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #266 dnia: Maj 17, 2011, 13:45:55 »
Jak najbardziej rozumiem wasze przywiązanie do Leosia. Jak możecie zobaczyć w moim opisie - to moje n-te HTC.

Problem w tym, że wydatek na najnowsze HTC to zawsze spory wydatek. Kiedy się wyczekuje odpowiedni moment i zmieniam telefon dopłacając niewiele do kolejnego.

Teraz problem bo Leosia kocham i podzielam  większość zachwytów ale jak cena spadnie do 500, a za nowego dwurdzeniowsca przyjdzie zapłacić 2500 to moja dotychczasowa polityka zakupowa legnie w gruzach ;-(
I tak mam go już dłużej niż jakiekolwiek HTC w historii (2 lata).

Co do wifi to dzięki za rade, spróbuje jak tylko ponownie znajdę się w tym lokalu. Tak czy siak musze to uznać za wadę andka - WM łączy się standardowo, w andku jedyna nadzieja w dobrodziejstwie marketu.
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #267 dnia: Czerwiec 06, 2011, 10:51:12 »
W mojej ocenie Android na HD2 jest już na tyle dojrzały i jest tak mało powodów do narzekania na jego stan, że przypięcie tego wątku nie ma sensu. W swoim czasie wątek pełnił słuszną rolę, ale na dziś nie ma o czym pisać :-).

Na dziś problemy z dopracowanymi romami nie są większe niż natywnym Andkiem. Oczywiście niektóre zagadnienia będą wynikać z CMR albo faktu zrootowania telefonu, ale to raczej nowe możliwości niż powody do narzekania.

Odpinam - oczywiście jak mamy narzekać, to nadal tutaj ...  :ok:

*

krakowiak

Odp: ANDROID w LEO (NAND) Guide / FAQ
« Odpowiedź #268 dnia: Czerwiec 21, 2011, 15:27:08 »
A ja jednak wróciłem do WM. Jakoś nie mogę sie przyzwyczaić do Androida. Poza tym wizualnie daleko mu do Windows mobile, zobaczymy ,może kiedyś go ponownie zainstaluje,m ale póki co działam na WM :P

« Odpowiedź #269 dnia: Czerwiec 21, 2011, 22:59:43 »
Coś w tym musi być. Leosia mam półtora roku. REKORD! Pierwszą komórkę kupiłem w 1997. Nie pamiętam kiedy kupiłem pierwszego dotykowca, ale był to jakiś htc. Nigdy telefonu nie miałem dłużej niż 6-8 miesięcy, tzn. 2 mi się ostały  htc  i omnia, ale też je używałem krótko. Na hd2 patrzę jak bym go kupił dosłownie kilka dni temu, nie chce się znudzić. Ale mam pie^^^lca.