ANDROID w LEO (SD/NAND) - wątek dedykowany marudzeniu i narzekaniu ...

• 286 Odpowiedzi
  • 85613 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jurasa4

• 302
  • Sprzęt: TP2, HD2
Odp: Wątek dedykowany marudzeniu i narzekaniu na Android w HD2
« Odpowiedź #210 dnia: Luty 11, 2011, 09:50:42 »
W androidzie mccm jak wyłączę radio, "zgaszę" ekran i nie bawię się wtedy trzyma tyle co WM.
Oczywiście po wszystkich bajerach z baterią, przed resetem statystyk "można jajka smażyć"
 na Leonie.

Andka odpalam mojemu maluchowi, ktory z lubością katuje go na grach. Zauważyłem że z czasem coraz gorzej ze stabilnością systemu. Pewnie dlatego że duuużo jest instalowane. Windows tez tak ma a bardziej go lubię.

« Odpowiedź #211 dnia: Luty 11, 2011, 10:19:11 »
Korzystam aktualnie z romu Gingerbread v0.9 Android 2.3.1. I zauwazylem ze jak cala noc laduje baterie i potem zaraz z rana np na 15 minut wlacze angry birds i pogram to po wylaczeniu gry mam 25% bateri mniej. Tez tak macie ?

Pozdro :)

*

Offline lemar123

• 2680
  • Sprzęt: Samsung A5
« Odpowiedź #212 dnia: Luty 11, 2011, 10:23:26 »
Korzystam aktualnie z romu Gingerbread v0.9 Android 2.3.1. I zauwazylem ze jak cala noc laduje baterie i potem zaraz z rana np na 15 minut wlacze angry birds i pogram to po wylaczeniu gry mam 25% bateri mniej. Tez tak macie ?

z tym ładowaniem jest tak, że na podłączeniu do ładowarki faktycznie nie jest cały czas 100% ale 90-100%
100% można mieć tylko "pompując" baterię (gdzieś dałem link do takiego info - chyba w wątku o baterii)

a 15min z angry birds może zjechać baterię o 15%

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #213 dnia: Luty 11, 2011, 18:08:06 »
W androidzie mccm jak wyłączę radio, "zgaszę" ekran i nie bawię się wtedy trzyma tyle co WM.
Oczywiście po wszystkich bajerach z baterią, przed resetem statystyk "można jajka smażyć"
 na Leonie.

Andka odpalam mojemu maluchowi, ktory z lubością katuje go na grach. Zauważyłem że z czasem coraz gorzej ze stabilnością systemu. Pewnie dlatego że duuużo jest instalowane. Windows tez tak ma a bardziej go lubię.

co rozumiesz przez wyłączę radio? Na Flight mode to WM miesiąc można trzymać w szufladzie (przetestowałem na HD).
sgs III

« Odpowiedź #214 dnia: Luty 13, 2011, 18:26:15 »
nie na kazdej wersji chodzi tak jak trzeba zestaw bt jabra 3030. ciekawe co w jednych jest a w drugich tego nie ma ze bt chodzi. w jednych chodzi mikrofon z telefonu w innych z bt, w jednych chodza przyciski od bt a w innych nie. blokowanie reklam...po co?... musze potem odblokowywac przez addfree jak chce uzywac cb radio chat

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #215 dnia: Luty 15, 2011, 10:47:18 »
a ja bym chciał dzisiaj sobie po marudzić na to o czym marudzę dzisiaj w innych wątkach, a więc moim zdaniem niepełną kompatybilność androida w leosiu z obsługą kart pamięci.

Z jednymi mi chodzi, z innymi nie chodzi. Gorzej że nie chodzi mi z najszybszą kartą class 10 (NIE JEST PADNIĘTA i ma ZERO bad sectorów).

ktoś ma może kartę class 10 16gb+ i działającego na niej andka z partycją ext?
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 11:09:36 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #216 dnia: Luty 15, 2011, 10:56:00 »
a jesteś prewien, że pod winmo działa ?
może to problem z gniazdem w Leo ?

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #217 dnia: Luty 15, 2011, 11:08:21 »
instalowałem z niej ostatnio rom energy. Całą nagrywałem i odczytywałem pod winmo. W pececie zaś sdformatter panasonica bezbłędnie formatuje ją w te i we wte.

W androidzie zaś przed upływem 24h zawsze jakiś task się wywali. Raz mniej , raz więcej tylko. Oczywiście mówię o romach z partycjami .ext. W przypadków 100% nand nie ma problemu.

Połączone: [time]Luty 15, 2011, 11:10:26[/time]
może to problem z gniazdem w Leo ?

w jakim sensie? class 10 inaczej korzysta z gniazda niż class 2?

btw. nie chciałbym nakłamać ale coś mi tam świta, że sam Darkstone za czasów romów na sd pisał że nie wie czemu lepiej i stabilniej działa mu jego rom na karcie class 2 niż class 6. Może to nie przypadek że HTC dodało do telefonu takiego gniota - class 2?

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 11:12:47 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #218 dnia: Luty 15, 2011, 13:29:50 »
chodzi mi o to, że samo leo też ma w specyfikacji jakieś ograniczenia
to, że class 10 nie chodzi o 5x szybciej niż class 2 to jasne

co do class 10 to były opisane problemy na xda
ja używam clss 4 i nie narzekam, ale też nie wiem jak by było gdybym miał class np. 8 ...

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #219 dnia: Luty 15, 2011, 14:08:33 »
klasa karty nie dotyczy odczytu a zapisu na karcie. Karty class 2 i class 10 mogą mieć identyczną prędkość tyle że w przypadku class 10 producent gwarantuje że transfer przy zapisie nie spadnie poniżej 10 mega co ma znaczenie przy nagrywaniu video.  To tak tylko odnośnie, że nie oczekuję 5* szybszej karty  :ok:

Sprawa jest o tyle dziwna, że jeżeli podłączam pod WM telefon choćby jako activesync to class 10 nagrywa szybciej niż class 2. W andku zaś moje class 2 dostało skrzydeł, a class 10 zapewne sypie errorami.. Jako że nie macie podobnych doświadczeń to spróbuję pomęczyć ludzi na XDA. Mam dużo pytań i żadnych odpowiedzi odnośnie tych kart.

Chyba, że wziąć pod uwagę doświadczenia z WP7. W tym temacie sam cotulla zdaje się wypowiedział, że tylko niektóre bedą kompatybilne. Tylko, że bynajmniej nie było to uzalżnione od prędkości a producenta karty. I o to mi się w zasadzie rozchodzi. Czy problem dlatego że class 10 czy dlatego że adata a nie sandisk. Btw. mam jeszcze 8gb samsunga class2 i też miałem z nim problemy.
sgs III

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #220 dnia: Luty 15, 2011, 19:11:27 »
sprawa kart i szybkości ma drugie dno o którym się nic nie mówi - może przybliżę temat mojego ostatniego nabytku karty A-data 16gb c6 (Sandiska odpuściłem po narzekaniu użytkowników 16gb class2 - a class4 ma zbyt wysoką cenę i  żadnych sensownych opinii poza benchmarkami)
mam jeszcze starą Sandisk 8gb ultra class6 15/15mb(w Leo w trybie usb memory 13/12mb) - trzyma parametry - nie sprawia żadnych problemów - ideał karty pamięci

ciągle brakowało mi miejsca i kupiłem sdhc A-data 16gb class6 - czyli relatywnie szybką - producent podaje realny transfer 9mb zapis 19gb odczyt
sprawdziłem ją i trzyma parametry - 9,5mb zapis 17mb odczyt - sprawdzałem total commanderem na win7 i jakimś benchmarkiem który jeszcze podniósł wyniki

i teraz jest zgrzyt - android z sd non stop się wywala, traci ustawienia, nie wybudza się po power lub trwa to strasznie długo, czasami droid nie startuje - a na starcie widać jak muli - w ramach poprawy sytuacji sprawdziłem już wszystko kilka razy - cyfrówka, sdformatter, klastry 64 - kilkukrotne zapełnianie i kasowanie - różne czytniki - zmian pozytywnych brak
benchmarki w androidzie lub WM mówią 1mb zapis 5mb odczyt - ale każdy podaje inne wartości

moje wnioski:
- najprawdopodobniej cwani producenci kart dają 2 różne napięcia zasilające i one decydują o prędkości karty - Leo zapewne działa na tym niższym
- karta 16gb żre mocno prąd co dodatkowo pogarsza sprawę
- najprawdopodobniej class10 działa głównie na tym wyższym napięciu, a tego Leo nie ma - więc non stop się kaszani - stąd tyle postów na xda
- niezależnie od tego - mam wrażenie, że dodatkowo androida zrobiono pod mniejsze pojemności i nienajlepiej zarządza kartami 16gb+
- WM 6.5 i WP7 kartę widzą i zarządzają nią prawidłowo ale są w nand więc to też ma znaczenie
- w temat czasu dostępu i latencji już nie wchodzę bo i tak to nic nie da
- wersje droida z DesireHD tak muliły że zupełnie nie nadawały się do użytku - Gingerbread lubił się nie wybudzać

z bólem serca wróciłem do 8gb - i niespodzianki jak ręką odjął
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 19:22:37 wysłana przez robix1999 »

*

Offline SkOOrA

• 27
    • SkOOrA.com
  • Sprzęt: HTC HD2 + MDJ CyanogenMod7 + CWM
« Odpowiedź #221 dnia: Luty 16, 2011, 15:14:46 »
Witam

To ponarzekajmy :P

Mam zainstalowanego -=MDJ's CyanogenMod 7 v. 2.6 przez DFT + CWM
Wszystko dziala pięknie, partycje poformatowane na max, AD Recowery bootuje CWM. Uzyskałem i sformatowane partycje i maxymalną ilość miejsca na telefonie nie tracąc przy tym możliwości instalacji za pomocą Recovery.

ADW Launcher EX
Button Savior
Fancy Widget Pro
LED me know
ROM Manager
Traffic Counter
........

Wszystko działa.

Co do problemów to mam właściwie 2 ale bardzo wkur.... wiające (MAXYMALNIE)
Piwo dla tego, kto rozwikła mój problem :P:D

1. Głośność rozmowy wychodzącej przy inicjacji nie jest ustawiana na tą, będącą na suwaku ale na MAX.
Innymi słowy: za każdym razem jak ja dzwonie do kogoś to mam ustawioną głośność rozmowy na max pomimo, że na suwaku jest np. minimum.
Po zmianie Vol +/- suwak reaguje oczywiście i głośność skacze z MAX na obecne ustawienie Vol - no ewidentny babol !
Dla rozmów przychodzących jest gitara: Vol dla rozmowy jest ustawiane takie jak jest na suwaku. Głośność połączenie jest takie, jakie mamy ustawione dla połączeń głosowych.

2. Kolejna kwestia to Dialer. Niby ładny, czarny i fajnie działa, szybko ale co z tego.... NIE MA funkcji inteligentnego wyszukiwania jak np w HTC Desire HD.
Szukałem na necie jakiegoś apk albo zipa dla CWM od DesireHD z NORMALNYM dialerem ale nic nie znalazłem. To co znalazłem nie chodzi albo psuje mi Androida i trzeba przywracać ROM.
Dodam, że chciałem podmienić całego Dialera razem z kontaktami i zakładką Ulubione, której ja nie lubie :P
Testowałem same dialery typu DialerOne ale to nie jest dokładnie to, o co mi chodzi. Ci co mieli HTC Dialera czy tego pod Wina czy tego z DesireHD wiedzą o czym piszę...

Jakieś pomysły? Pytania ?
[mod]tylko jedno - dlaczego dublujesz posty ? masz problem z niedopracowanym rom'em to pytaj o rozwiązanie tylko w jego wątku ...[/mod]

Spoko. Zapamiętam na przyszłość. :)
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2011, 16:03:07 wysłana przez lemar123 »

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #222 dnia: Luty 22, 2011, 18:15:47 »
mam taki problem, chodzi o to, że leo nie wyświetla mi sporej części podstron głównie onetu na wszystkich dostępnych przeglądarkach androidowych. Niby mogłbym zmienić portal, ale to takie robienie kija w bambus. Oczywiście te strony są dostępne, gdyż Opera na WM otwiera je bez problemu. Obecnie mam na sd: MCCM HD V4.0 [Desire HD],wcześniej też taki miałem problem tylko, że na MDJ Froyo 4.6

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #223 dnia: Luty 22, 2011, 23:21:07 »
sprawa kart i szybkości ma drugie dno o którym się nic nie mówi - może przybliżę temat mojego ostatniego nabytku karty A-data 16gb c6 (Sandiska odpuściłem po narzekaniu użytkowników 16gb class2 - a class4 ma zbyt wysoką cenę i  żadnych sensownych opinii poza benchmarkami)
mam jeszcze starą Sandisk 8gb ultra class6 15/15mb(w Leo w trybie usb memory 13/12mb) - trzyma parametry - nie sprawia żadnych problemów - ideał karty pamięci

ciągle brakowało mi miejsca i kupiłem sdhc A-data 16gb class6 - czyli relatywnie szybką - producent podaje realny transfer 9mb zapis 19gb odczyt
sprawdziłem ją i trzyma parametry - 9,5mb zapis 17mb odczyt - sprawdzałem total commanderem na win7 i jakimś benchmarkiem który jeszcze podniósł wyniki

i teraz jest zgrzyt - android z sd non stop się wywala, traci ustawienia, nie wybudza się po power lub trwa to strasznie długo, czasami droid nie startuje - a na starcie widać jak muli - w ramach poprawy sytuacji sprawdziłem już wszystko kilka razy - cyfrówka, sdformatter, klastry 64 - kilkukrotne zapełnianie i kasowanie - różne czytniki - zmian pozytywnych brak
benchmarki w androidzie lub WM mówią 1mb zapis 5mb odczyt - ale każdy podaje inne wartości

moje wnioski:
- najprawdopodobniej cwani producenci kart dają 2 różne napięcia zasilające i one decydują o prędkości karty - Leo zapewne działa na tym niższym
- karta 16gb żre mocno prąd co dodatkowo pogarsza sprawę
- najprawdopodobniej class10 działa głównie na tym wyższym napięciu, a tego Leo nie ma - więc non stop się kaszani - stąd tyle postów na xda
- niezależnie od tego - mam wrażenie, że dodatkowo androida zrobiono pod mniejsze pojemności i nienajlepiej zarządza kartami 16gb+
- WM 6.5 i WP7 kartę widzą i zarządzają nią prawidłowo ale są w nand więc to też ma znaczenie
- w temat czasu dostępu i latencji już nie wchodzę bo i tak to nic nie da
- wersje droida z DesireHD tak muliły że zupełnie nie nadawały się do użytku - Gingerbread lubił się nie wybudzać

z bólem serca wróciłem do 8gb - i niespodzianki jak ręką odjął

a ja chętnie będę dalej ciągnął ten wątek dopóki  nie poznam odpowiedzi. Teoria ciekawa, a Twoje problemy jak widać zbieżne z moimi ale mam niestety więcej "???" i mniej odpowiedzi.

1. Są przypadki 16gb class 10 dobrze pracujących z Androidem w HD2 (sandisk)
2. Sandisk 2gb class2 podobno dobrze działa z leosiem w andku

Oba punkty na podstawie podobnego tematu o marudzeniu na karty pamięci z XDA

Również się przeprosiłem z kartami 8gb ale mi się to nie podoba. Potrzebuję większej karty a w przypadku andków z ext nawet nie mogę sobie zmienić w locie ;-(
sgs III

*

Offline wowo09

• 35
  • Sprzęt: Leo 1.66
« Odpowiedź #224 dnia: Luty 26, 2011, 19:16:59 »
Miałem trochę czasu -wgrałem HSPLa i poszedłem w wir Andka. Tylko z SD. W zanadrzu wolę mieć Windę. Już kilka AROMów p;rzekopałem i... jestem rozczarowany. Czuję jak wielki brat próbuje wydrzeć ode mnie informacje. Prawie na każdym kroku. Instaluję skype - każe wpisać nr mojego tel. co jakiś czas jakieś formularze. Jestem wolnym człowiekiem a tu niby darmowo ale  ; płać danymi albo spadaj. Co śmieszne w US te barany wszystko wpisują jak na spowiedzi. tak samo w Iphonach i androidowych. Co Wy na to ? 

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #225 dnia: Luty 26, 2011, 20:15:30 »
Nie musiałeś wgrywać HSPL żeby odpalić Andka z SD, HSPL trzeba mieć tylko do Andka w Nand.

Co do informacji, masz racje, ale zawsze możesz wprowadzić fikcyjne dane, pozatym, mnie to nie spotyka, tak jak mówisz, na każdym kroku, zdarzyło się to tylko kilka razy.

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
« Odpowiedź #226 dnia: Luty 28, 2011, 08:05:42 »
A radio to samo mu się zmieni na wersje działającą z andkiem z SD?

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #227 dnia: Luty 28, 2011, 08:15:28 »
Oficjalny rom 3.14 ze strony HTC i ma radio dobre i SPL nieruszony.

« Odpowiedź #228 dnia: Luty 28, 2011, 22:19:12 »
witam wszystkich
nie wiem czy bardzo będe marudził, bo wgrałem wczoraj androida na SD i generalnie - dostałem zupełnie nowy telefon!
widze jak bardzo kulawy jest WM do androida

wgrałem MCCM IR 1.8 - nie wiem czy dobry wybór - wszystko działa niby

ale parę rzeczy mnie wnerwia - czytałem tu sporo ale cięzko znaleźć odp na małe pytanka
 - bateria 30% schodzi w nocy, do końca dnia ledwo ciągnie - pewnie nic się nie da z tym zrobić? (próbowałem różnych sztuczek stąd)
 - aplikacja facebook - ciągle sama się włącza i przy wyłaczaniu tasku ciągle widze, że znowu działa, choć wyłączyłem wszelkie możliwe  autosynchronizacje  - nieszkodliwa, czy żre baterie?
 - to samo przy różnych innych się dzieje, czasem wyłącze wszystko task killerem - standby, po godzinie ileś aplikacji znowu jest do zabicia
 - widok sms - nie ma opcji listy otrzymanych sms - tylko konwersacje widać i moje wysyłane też - nie można po staremu jak w nokii? :) jakaś dobra aplikacja/widget?

*

Offline Barmanix

• **
  • 195
  • Tekst osobisty
  • Sprzęt: HTC HD2, Galaxy SIII
« Odpowiedź #229 dnia: Marzec 04, 2011, 08:50:57 »

Specjalnie sprawdziłem, mi zjada 6%.
Leon i Antek w jednym stali domu.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #230 dnia: Marzec 04, 2011, 09:01:59 »

To zależy od radia

*

Offline Barmanix

• **
  • 195
  • Tekst osobisty
  • Sprzęt: HTC HD2, Galaxy SIII
« Odpowiedź #231 dnia: Marzec 04, 2011, 09:32:08 »

To zależy od radia

Być może, sprawdziłem to i odniosłem się do posta kolegi, aby uświadomić mu, że faktycznie coś ma nie tak.
A`propo radia i wersji Androida NAND, zainstalowałem dokładnie takie jak Ty masz  w podpisie, aby uniknąć właśnie takich niespodzianek np. z baterią. :)
Leon i Antek w jednym stali domu.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #232 dnia: Marzec 04, 2011, 10:26:20 »
Ale to na różnych leo różne dobrze działają :P

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #233 dnia: Marzec 04, 2011, 15:40:40 »
witam wszystkich
nie wiem czy bardzo będe marudził, bo wgrałem wczoraj androida na SD i generalnie - dostałem zupełnie nowy telefon!

ale parę rzeczy mnie wnerwia - czytałem tu sporo ale cięzko znaleźć odp na małe pytanka
 - bateria 30% schodzi w nocy, do końca dnia ledwo ciągnie - pewnie nic się nie da z tym zrobić? (próbowałem różnych sztuczek stąd)
 - aplikacja facebook - ciągle sama się włącza i przy wyłaczaniu tasku ciągle widze, że znowu działa, choć wyłączyłem wszelkie możliwe  autosynchronizacje  - nieszkodliwa, czy żre baterie?
 - to samo przy różnych innych się dzieje, czasem wyłącze wszystko task killerem - standby, po godzinie ileś aplikacji znowu jest do zabicia
 - widok sms - nie ma opcji listy otrzymanych sms - tylko konwersacje widać i moje wysyłane też - nie można po staremu jak w nokii? :) jakaś dobra aplikacja/widget?

- MCCN - dość kontrowersyjny kucharz. Co polecać na początek to zależy czy chcesz sense UI czy nie. 
- da radę coś z tym zrobić. Polecam rozpocząć zabawę od current widget.  Jest naprawdę tak dużo powodów zjadania baterii , że nie warto sobie nawet nimi głowy zaprzątać ale z większością z nich można się uporać. Na resztą -> zmiana romu;-)
- znam lepiej facebook dla htc sense. Łatwiej nad nim zapanować i nie stwarza takich problemów.
- nie używamy w androidzie task killera! Ew. można proces przymrozić. Andek zbudowany jest tak bardzo inaczej.... Albo dajesz mu zarządzać aplikacjami albo zwariuje i wywali ci system.
- do sms - HTC SENSE ;-) Tak samo jeżeli chodzi o maile i facebook. A jeżeli masz dużo kontaktów w FB to o alternatywach dla Sense w ogóle zapomnij. Wiele cech HTC sense po prostu nie ma żadnych alternatyw i funkcjonalnością nokautuje konkurencję, która w najlepszym wypadku ładnie i szybko naśladuje jego ofekty wizualne (ignorując funkcjonalność).
sgs III

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #234 dnia: Marzec 04, 2011, 18:01:49 »
witam wszystkich

- MCCN - dość kontrowersyjny kucharz. Co polecać na początek to zależy czy chcesz sense UI czy nie. 
- da radę coś z tym zrobić. Polecam rozpocząć zabawę od current widget.  Jest naprawdę tak dużo powodów zjadania baterii , że nie warto sobie nawet nimi głowy zaprzątać ale z większością z nich można się uporać. Na resztą -> zmiana romu;-)
- znam lepiej facebook dla htc sense. Łatwiej nad nim zapanować i nie stwarza takich problemów.
- nie używamy w androidzie task killera! Ew. można proces przymrozić. Andek zbudowany jest tak bardzo inaczej.... Albo dajesz mu zarządzać aplikacjami albo zwariuje i wywali ci system.
- do sms - HTC SENSE ;-) Tak samo jeżeli chodzi o maile i facebook. A jeżeli masz dużo kontaktów w FB to o alternatywach dla Sense w ogóle zapomnij. Wiele cech HTC sense po prostu nie ma żadnych alternatyw i funkcjonalnością nokautuje konkurencję, która w najlepszym wypadku ładnie i szybko naśladuje jego ofekty wizualne (ignorując funkcjonalność).

Kurcze coś tu jest nie tak, wydaje mi się że odpowiadałem już na ten post... Co do MCCM, ja używałem na SD DS4.0 i był bardzo dobry, lulek, czemu uważasz tego kucharza za kontrowersyjnego?

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #235 dnia: Marzec 05, 2011, 14:14:28 »
Panowie,
pytania i problemy w innych wątkach

tutaj narzekanie na android w leo
btw, sensownych narzekań tak mało, że chyba będzie trzeba odkleić - co za czasy ...  :wink:

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #236 dnia: Marzec 05, 2011, 14:44:10 »
nie no to ja mam powód do marudzenia bo dłubię w romach od kilku dni i męczę się na potęgę z nowymi buildami

wkurza mnie w niektórych romach to - że nijak nie mogę odpalić dodatkowej pamięci z ext-3
dodatkowo burdel jaki robią twórcy romów doprowadza mnie do szału - pomieszane wersje Daf z CWR - do tego dowalają updaty i rozszerzenia - zamiast zrobić wszystko w formie gotowca - np. 3 różne wersje tego samego buildu po czym wywalić stare do archiwum i zostawiać tylko nowe - zrobione do wgrania

i jeszcze na koniec - instrukcje instalacji - niektóre są rewelacyjne - punkt po punkcie - inne siąść i płakać - chaos i niedoróbki - a ty się człowieku domyśl jak coś zrobić

*

Offline lemar123

• 2680
« Odpowiedź #237 dnia: Marzec 05, 2011, 19:33:32 »
no i pochwała za marudzenie  :ok: - dawno tak szeroko nikt nie pojechał, i w dodatku idealnie OnTopic :wink:

ja się trzymam z daleka od romów z ext, choć nie miałem z nimi problemów i zwykle ruszały mi od razu
dhd/dz nic szczególnego nie dają (subiektywnie) - skoro rom desire, miui i wszystkie gołe froyo dają najmniej 180 MB na userdata, to "powinno to każdemu wystarczyć" (180 MB a nie 640 KB) :E
system i dane powinny być w nand - przecież na to czekaliśmy ...

trochę z zazdrością patrzę na dhd, który ma prawie 2 GB nand  :-|
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2011, 19:36:50 wysłana przez lemar123 »

*

Offline lulek

• 738
« Odpowiedź #238 dnia: Marzec 09, 2011, 02:26:58 »
ja tam z zazdrością patrzę na HTC Glacier ;-)

A w temacie marudzenia:

Niedorobione google - skoro kucharze amatorzy są w stanie przyśpieszać oryginały!
Niedorobione HD2 - skoro nand okazał się wolniejszy od kart sd to mam w d... romy w nand, a HTC odwaliło "chamówę"
Niewypał Incredible S - szumnie ogłoszone Sense 2.1 okazało się zwykłym 2.0 - Imilka zarobił się naprawiając coś co nikomu nie potrzebne. już sense na 2.3  3.0 trza portować ;-)
sgs III

« Odpowiedź #239 dnia: Marzec 14, 2011, 12:00:00 »
Narzekam i ja:
Nie wiem czy zauważyliście, a Ci którzy mają Andka z karty i jednocześnie WinMo w pamięci mogą sami sprawdzić. Podczas wprowadzania tekstu na androidzie ekran jest dużo mniej responsywny: zdarza się że wprowadzając szybko dwie literki jedna po drugiej, andek łapie to jako wprowadzenie jednej literki i błyskawiczne przeniesienie palca na drugą, co w efekcie daje jedą literkę. Jest też coś takiego, że jak kliknie się i przytrzyma jakiś klawisz w celu uzyskania jego drugiej funkcji, to jak klikniesz i przytrzymasz gdziekolwiek indziej, to nawet po puszczeniu tegoż pierwotnego klawisza system i tak czyta jakbyś go cały czas "dusił"...
Sprawdzałem: na WinMo nie ma takiego czegoś, możesz błyskawicznie pisać i nie ma takiego efektu. Spróbujcie sobie bardzo szybko napisać hahahaha na androidzie i na winmo...