AM od SPV M650 - czy mogę legalnie używać ?

• 7 Odpowiedzi
  • 3405 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline r_szynek

• **
  • 150
  • Sprzęt: BB Bold 9900, HTC TP2, LG Swift
AM od SPV M650 - czy mogę legalnie używać ?
« dnia: Wrzesień 01, 2007, 22:51:55 »
Pytanie za 200pkt. AM dołączanaq do zestawów SPV M650 z Orange PL jest na karcie 512 MB (no nie zaduża ta karta) w Artemisach karta pamięci jest pod kartą SIM i wyjmowanie jej nie jest najprostrze....

Czy jeśli skopiuje pliki z karty oryginalnej 512MB na karte 2 GB to program dalej bedzie legalny ???

Rob

*

Dżeju

Odp: AM od SPV M650 - czy mogę legalnie używać ?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2007, 23:32:11 »
Jeśli masz licencję (na AM) przypisaną do urządzenia, to możesz  :) , a jeśli to jest czwóreczka przypisana do karty, to nie za bardzo możesz  :evil:

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2007, 00:14:30 »
Ale na życzenie chyba zwolnią od karty też...?
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2007, 01:32:44 »
Ale na życzenie chyba zwolnią od karty też...?

Też tak sądzę: w tym przypadku support AM wykazuje się dużym zrozumieniem. Aczkolwiek sądzę, że licencja jest przypisana do urządzenia a nie do karty.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2007, 01:38:23 »
Ja obstawiam, że jest przypisana do karty.
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline r_szynek

• **
  • 150
  • Sprzęt: BB Bold 9900, HTC TP2, LG Swift
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2007, 09:34:58 »
Panowie dzieki za odpowiedzi ale prosze o jasnosc co do tego czy AM jest powiazana z karta czy z urzadzeniem ?
Rob

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 02, 2007, 09:52:07 »
Jeśli rozmawiamy o SPV M650 z sieci Orange PL, to licencja Automapy jest przypisana do karty.
Na karcie jest grawerka z numerem licencji.
Numer jest zarejestrowany w serwisie AM jako numer "powiązany" z Orange.
Jeśli np. będziesz instalował za kilka dni wersję 4.1 to tylko uda się rejestracja przez podanie własnego adresu email, imienia i nazwiska oraz numeru licencji z karty ale przy rejestracji na kartę załączoną do sprzętu.
W danych AM następuje zmiana danych z Orange na końcowego użytkownika.

Rada dla kupujących, przez Allegro, SPV M650. Sprawdzajcie czy numer z karty nie był już zarejestrowany na sprzedającego.
Bo zgodnie z warunkami licencji, nie ma możliwości odsprzedaży licencji, co może powodować problemy w dalszej aktualizacji programu.
Zawsze można zadzwonić i sprawdzić numer czy jest jeszcze przypisany do Orange. Proponuje również od razu podać dane jakie ma mieć końcowy użytkownik. Nie żebym się czepiał, ale strzeżonego ...

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 02, 2007, 20:27:48 »
Dziwne posunięcie - rozumiem, że dostarczyli hurtem określoną ilość kart do urządzeń, ale czemu tylko o tak małej pojemności? A co, jeśli użytkownik - całkowicie legalnie - będzie chciał rozszerzyć licencję na Europę? Na 512 nie wciśnie, 2 GB na dobrą sprawę też ciasna będzie, jeśli chce się używać do czegoś więcej niż nawigacja (na mojej 4GB zostało poniżej pół giga wolnego, a żadnych muzyczek nie mam...).
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/