Ponowna rejestracja po zmianie ID

• 7 Odpowiedzi
  • 3079 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Ponowna rejestracja po zmianie ID
« dnia: Sierpień 24, 2007, 19:30:48 »
Panowie,
Jak ponownie zarejestrować mapę ?? Wgrałem patcha, zmienił się ID, AM mi odblokowała licencję ....... i co ????
Cały czas mam komunikat "Mapa nie jest poprawnie zainstalowana"

Gdzie mam ponownie wpisać numer licencji ????
Czy muszę od nowa instalować ????

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Ponowna rejestracja po zmianie ID
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2007, 19:38:29 »
Nie mogłeś zapytać supportu?
Mapy muszą być od nowa zarejestrowane, w normalnych warunkach rejestracja odbywa się podczas instalacji map.
Skąd mamy wiedzieć czy producent przewidział jeszcze jakiś sposób rejestracji 'na skróty' z pominięciem instalacji?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2007, 19:40:48 »
Nie mogłeś zapytać supportu?
Mapy muszą być od nowa zarejestrowane, w normalnych warunkach rejestracja odbywa się podczas instalacji map.
Skąd mamy wiedzieć czy producent przewidział jeszcze jakiś sposób rejestracji 'na skróty' z pominięciem instalacji?

Mailem dostałem odpowiedz że mam odblokowaną.
Wysłałem ponownie zapytanie.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2007, 19:58:37 »
No to skoro już jest na ten temat wątek, czekamy na cytat z maila od supportu :)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2007, 20:10:17 »
No to skoro już jest na ten temat wątek, czekamy na cytat z maila od supportu :)

Czekamy.
Myślałem że tu mi ktoś szybciej pomoże bo na jutro dopołudnia przyadałby mi się AM.

Ale i tak nie ma co na suport AM narzekać, kilka odpowiedzi w ostatnim czasie dostawałem w przeciągu 1-2 godzin, więc naprawdę uważam że nie jest źle  :ok:

*

Offline maxdamage

• *
  • 50
  • Sprzęt: eten m700; mio168
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2007, 11:51:10 »
spróbuj zainstalować od nowa

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2007, 14:15:12 »
Zamiast słać meile lepiej zadzwonić. Dodzwoniłem sie za drugim razem i od reki mi to załatwili.  A także miałem dość skomplikowaną sytuację bo do supportu dzwoniłem ok 13 tej kupując nowego palmtopa bo na drugi dzień jechałem w trasę ok 500 km i bez tego na tym placu budowy zwanym Polską nie dałoby rady bez AM.
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 25, 2007, 19:26:50 »
Zamiast słać meile lepiej zadzwonić. Dodzwoniłem sie za drugim razem i od reki mi to załatwili.  A także miałem dość skomplikowaną sytuację bo do supportu dzwoniłem ok 13 tej kupując nowego palmtopa bo na drugi dzień jechałem w trasę ok 500 km i bez tego na tym placu budowy zwanym Polską nie dałoby rady bez AM.

W piatek o 19 godzinie raczej się nie dodzwonisz. Ale odpowiedz mailem o odblokowaniu dostałem szybko.

Aby uruchomić od nowa AM po zmianie ID urządzenia należy usunąć katalog 'Maps' z miejsca zainstalwoania programu, a następnie zainstalować od nowa same mapy.

Ja przy okazji zrobię sobie chyba hard reset, sporo miałem poinstalowane w międzyczasie, powywalam przy okazji wszelkie śmieci i zostanie sama AM.
Czy po hardresecie od nowa muszę instalować łatkę do MIo, która powoduję poprawe z wybudzania ze standby i czy ta poprawka zostanie zapamiętana ????