Słuchawki i ładowarka równocześnie

• 5 Odpowiedzi
  • 1115 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 06, 2010, 04:02:26 »
Jestem ciekaw, czy jest coś do kupienia lub jakiś inny sposób, żeby użyć portu w naszej Tosi - micro USB równoczesnie do słuchawek i ładowarki, bądź powiedzmy słuchawki + połączenie pc.
Eh miałem Htc touch hd ... teraz TG01 no i to(jedno jedyne wyjście) na minus dla Tosi... ale i tak ją wolę

*

Offline sasio

• **
  • 246
  • Redaktor Mobility
  • Sprzęt: TG01 White & 5230 & N96 & many more
Odp: Słuchawki i ładowarka równocześnie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2010, 09:21:00 »
Hmm obawiam się że nic takiego nie istenieje.
Ogólnie jest bardzo mało sprzętu i akcesoriów do TG01 np. nie ma zwykłych chińskich baterii (koszt do zwykłego fona ok 20 zł) tylko jakieś MUGENy po 50$.
Jeżeli by było to by musiała to być przejściówka z 1 microUSB na 2 gdzie mógłbyś połączyć obie rzeczy na raz, wątpie aby dało się to zrobić ze względu na inne rozmieszczenie pinów dla słuchawek i ładowarki oraz ciągłą wymianę danych i energii przez kabel.
Jedyne rozwiązanie to podpiąć ładowarkę i słuchawki BT
Biała księżniczka zmieniła właściciela...

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2010, 21:26:38 »
...hmm fajne słuchaweczki stereo BT, popatrze może to nie takie drogie..

*

Offline maciek90

• **
  • 158
  • Sprzęt: K850i
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2010, 22:12:41 »
Teoretycznie jest możliwe jednoczesne ładowanie i podłączenie słuchawek.
Wystarczyłby zwykły rozdzielacz microUSB (nie HUB).

Do słuchawek są używane 3 piny + masa, do ładowania 1 pin + masa. Masa może być wspólna, więc mamy 5 pinów wykorzystanych.
Problemem może być blokada softwarowa (jest ładowanie=nie ma dźwięku w gnieździe microUSB), ale wątpię, żeby toshiba przewidziała taki sposób podłączenia i to zablokowała.

Jeśli ktoś ma wtyk i 2 gniazda microusb (ewentualnie chce połączyć słuchawki i ładowarkę na stałe :shock:) i trochę umiejętności w posługiwaniu się lutownicą to takie coś powinno zadziałać.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 10, 2010, 23:15:33 »
e tam ja już nie mam zacięcia do lutowania... Zdecydowanie bluetooth.
Myślę o czymś takim; to chyba tanio na ebay za około 15-25 funtów ok 100zł : Nokia BH-503
A może jakieś sugestie ?

*

Offline Irbis

• 22
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 11, 2010, 08:57:24 »
Ja mam leciwe Motorola S9 ale grają super (tylko trzeba uważać na podróbki bo mają nędzną jakość dźwięku)