NAVROAD NR560 nowy soft

• 73 Odpowiedzi
  • 29864 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
NAVROAD NR560 nowy soft
« dnia: Sierpień 16, 2009, 13:39:15 »
Witam.

Jest już na stronie NAVROADa (zakładka "Pliki do pobrania"):
http://www.navroad.com/pl/produkt,86,pl.htm
Niestety u mnie udało się zaktualizować tylko wersję aplikacji do 1.0.0.43. Natomiast wersja systemu operacyjnego oraz wersja GPS pozostałt stare...
Napisałem tu: service@navroad.com , zobaczymy czy i co odpowiedzą...

EDIT
Odpowiedzi na razie brak, ale znalazłem być może rozwiązanie:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=134146 ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2009, 08:42:01 wysłana przez Maciej Loret »
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
Odp: NAVROAD NR560 nowy soft
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2009, 09:25:56 »
Możesz dokładniej.

To:
"Miałem taki sam problem z NR460. Wykonałem procedurę opisaną dla NR360 i jest git."

czy to:
"I rozwiązanie się znalazło. wesoły
W trakcie przełączania wyłącznika ON/OFF w pozycję ON trzymałem jednocześnie wciśnięty przycisk POWER i system OS się zainstalował do wersji z 18 maja."

Zaktualizowałeś wszystko?

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2009, 13:45:01 »
Zaktualizowałeś wszystko?

Nie, dopiero wieczorem będę mógł spróbować.
Dam znać czy ta metoda działą u mnie, ale podejrzewam że niedokładnie przeczytałem aktulizacji i wszystko obędzie OK...

EDIT:
Niestety żadne czary mary z dłuższym czy krótszym trzymaniem któregokolwiek z guzików niczego nie zmieniło.
Pociągnąłem jeszcze raz pliki instalacyjne i również nic.
Wciskanie bądź nie włącznika nie ma zresztą żadnego znaczenia - wystarczy sam reset i cała instalacja idzie tak samo...
Jutro dzwonię do JAMICONU, bo oczywiście na email w ciągu dwóch dni nie dali rady odpowiedzieć...
Wielkich nadziei sobie nie robię, właściwie już się przyzwyczaiłem, że w mojej nawigacji systemu nie da się zaktualizować? :)
A może pliki instalacyjne są nieodpowiednie?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2009, 18:07:29 wysłana przez Maciej Loret »
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline AdamMie

• 1033
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2009, 18:36:12 »
"bo oczywiście na email w ciągu dwóch dni nie dali rady odpowiedzieć...", to by była ekspresowa odpowiedź, na mojego emaila nie odpowiadają od dwóch miesięcy.

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2009, 12:33:33 »
Odpowiedź dostałem, nim zdążyłem zadzwonić.
Niestety wiele nie wniosła - mam próbować do skutku... :)
Jako, że sam lubie dobry humor i robienie kawałów innym, to bardzo mi się ta odpowiedź spodobała...
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline aka

• 7
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2009, 21:05:15 »
Witam wszystkich, od tygodnia użytkuję nr560. W ciągu tych kilku dni zawiesił mi się 4 razy na AM - pomógł reset. Nie wiem czy to wina urządzenia czy AM. Wgrałem nowy soft, bez problemu wszystko się zaktualizowało. Mam wrażenie, że na nowym sofcie urządzenie działa o wiele szybciej (chodzi o wchodzenie do poszczególnych funkcji). Teraz będę obserwował czy na nowym oprogramowaniu nadal będzie wieszać się na AM - zdam relację po kilku dniach.

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2009, 21:53:04 »
Witam wszystkich, od tygodnia użytkuję nr560. W ciągu tych kilku dni zawiesił mi się 4 razy na AM

Mi chyba raz się zawiesił, ale nie pamiętam czy to akurat było przy włączonej AM.

Nie wiem czy to wina urządzenia czy AM. Wgrałem nowy soft, bez problemu wszystko się zaktualizowało.

W jaki sposób? Napisz dokładnie co i jak po kolei naciskałeś.
Masz uaktualniony również system operacyjny i GPS do wersji jak na stronie Navroada: http://www.navroad.com/pl/produkt,86,pl.htm ?

Co ciekawe na słowackiej oraz angielskiej stronie Navroada ani słowa o aktualizacjach do NR 560...
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline aka

• 7
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 23, 2009, 22:04:49 »
Zrobiłem to wg instrukcji na stronie navroad.com/pl. wszystko zainstalowało się bez problemu.
Aktualnie wyświetla mi się w ,,o systemie,,:
Wersja OS: V1.6.4.2004
Wersja aplikacji: 1.0.0.43Entry_PLKJ_POLISH
Wersja GPS: 20090715
EBoot:V1.5.4.904
StepLDR: V1.6.4.6
VideoPlayer: 2064
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 22:11:04 wysłana przez aka »

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2009, 07:06:01 »
Zrobiłem to wg instrukcji na stronie navroad.com/pl.

A dokładniej?
Za pierwszym razem Ci się udało?
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline aka

• 7
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 24, 2009, 21:08:29 »
Udało się za pierwszym razem.
Wgrałem soft na kartę micro sd 128MB (akurat taką tylko miałem a nie można tego robić na karcie na której jest mapa), włożyłem ją do urządzenia po czym podłączyłem kablem usb do komputera. Nacisnąłem przycisk power i trzymając go wciśnięty przycisnąłem reset i dopiero potem zwolniłem przycisk power. Ukazał się pomarańczowy pasek sygnalizujący zmianę oprogramowania a potem niebieski ekran. W instrukcji napisane jest by wyjąć kartę - ale trzeba poczekać na jeszcze jeden ekran jasny z jakimiś cyferkami. Następnie trzeba odczekać jeszcze ze 30 sekund aż pojawi się ponownie niebieski ekran.  I dopiero po ukazaniu się drugiego niebieskiego ekranu, wyjąłem kartę. Potem trzeba było jeszcze skalibrować ekran i gotowe.

Różni się to tylko tym od instrukcji podanej na stronie navroad, że kartę wyjmujemy dopiero po ukazaniu się po raz drugi niebieskiego ekranu.

No i nie ma już na nowym sofcie przy wyłączaniu napisu ,,suspended,, tylko już jest po polsku ,,stan uśpienia,,.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 21:27:34 wysłana przez aka »

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 24, 2009, 22:20:05 »
Wgrałem soft na kartę micro sd 128MB (akurat taką tylko miałem a nie można tego robić na karcie na której jest mapa), włożyłem ją do urządzenia po czym podłączyłem kablem usb do komputera. Nacisnąłem przycisk power i trzymając go wciśnięty przycisnąłem reset i dopiero potem zwolniłem przycisk power. Ukazał się pomarańczowy pasek sygnalizujący zmianę oprogramowania a potem niebieski ekran.

Dziękuję, popróbuję jutro, bo u mnie nie pojawia się ten pomarańczowy pasek.
Żeby było jasne. Wciskasz Power i trzymasz, wciskasz Reset i puszczasz, a następnie puszczasz Power (Ty napisałeś Reset)?
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline kmac

• 43
  • Sprzęt: NavRoad 460 AutoMapa XL , NavRoad EU
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 24, 2009, 23:24:23 »
Ja w 460 robię tak:
Rozpakowuję plik na kartę max 2 GB.
Wkładam kartę przy wyłączonym wyłączniku -  twardy reset ( odłączenie od akumulatora - dolny wyłącznik)
Trzymam przycisk uśpienia - górny i jednocześnie włączam zasilanie dolnym włącznikiem.

Zawsze działa i pojawia się kolorowy pasek a potem to już zgodnie z instrukcją.
Powodzenia.  :ok:

*

Offline aka

• 7
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 25, 2009, 07:20:21 »

Żeby było jasne. Wciskasz Power i trzymasz, wciskasz Reset i puszczasz, a następnie puszczasz Power (Ty napisałeś Reset)?
[/quote]

Właśnie tak jak napisałeś. Mam nadzieję, że Ci się uda.

*

Offline wojp

• 8
  • Sprzęt: NavRoad NR560, AM Polska XL
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 25, 2009, 22:48:36 »
1) Co do instalacji nowego softu: Ja napotkałem jeden problem, więc zwrócę na niego uwagę. Moim niedopatrzeniem było "podłączenie zasilania". Bez zasilania (przy wykonywaniu instrukcji na zasilaniu z baterii) pomarańczowy pasek postępu instalacji jest nie do uzyskania. Jak podłączyłem zasilanie i wykonałem precyzyjnie wymienione w instrukcji kroki, wówczas wszystko poszło sprawnie i prawidłowo.

2) Co do zawieszania się AutoMapy: Niestety też się z tym problemem spotkałem. Aktualizacja jw. dla NavRoada NR560 + aktualizacja AutoMapy do najnowszej wersji nie przyniosła niestety poprawy :(
U mnie wygląda to tak, że jak "trwa nawigacja", to wszystko jest już super. Jeśli jednak cokolwiek robię na ekranie - przesuwam palcem mapę, przybliżam/ oddalam, jestem w trakcie wyznaczania punktów trasy i coś tam pstrykam, włączam "objazd" przy totalnym korku na międzymiastowej i "oglądam propozycję trasy objazdowej",... itp., wówczas niejednokrotnie następowało zwieszanie i nic nie działa poza przyciskiem twardego resetu.
Nie zgłaszałem tego póki co nikomu, bo uznałem, że jak pójdę do NavRoada, to powiedzą że to przez AutoMapę, a jak pójdę do AutoMapy, to... sami wiecie. Jest to jednak uciążliwe, więc jak macie jakiś pomysł na dalsze postępowanie, to jestem otwarty na koncepcje.

3) Trochę może to powiązane z punktem 2, ale wypatrzyłem też problem z AutoMapą przy wychodzeniu z trybu uśpienia. Jak uśpię w trakcie pracy AM, wówczas po wyjściu z trybu uśpienia mam freeza. Nic nie mogę zrobić, ale... jeśli ponownie uśpię i znowu wyjdę z uśpienia, to wszystko wraca do normy :)

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
  • Sprzęt: Asus A696, Navroad NR560BF
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 25, 2009, 23:13:05 »
tylko jak nikt nie będzie zgłaszał problemu z AM to oni z tym nic nie zrobią. Ja zgłaszając dzisiaj inne problemy też dopisałem o problemach z AM, choć u mnie nie są one tak duże.
AM przechodzi i wychodzi z uśpienia bez problemów. Czasami po wyjściu z uśpienia trzeba poczekać jakieś 20 sek ale później jest ok. W czasie jazdy dodawałem POI, zmieniałem kolory mapy i oddalałem / przybliżałem mapę i AM nie zawiesiła mi się. Jedyne problemy to mniejsza czułość matrycy w porównaniu do AM, czasami trzeba nacisnąć jeden przycisk dwa, trzy razy nim załapie oraz problemy z przesuwaniem mapy.

*

Offline wojp

• 8
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 26, 2009, 00:34:53 »
Jedyne problemy to mniejsza czułość matrycy w porównaniu do AM, czasami trzeba nacisnąć jeden przycisk dwa, trzy razy nim załapie oraz problemy z przesuwaniem mapy.

W rzeczy samej ten objaw też mam, tylko pytanie czy to problem matrycy, względnie FirmWare NavRoada (odpowiednie odczytywanie "naciśniętego punktu"), czy problem dostosowania aplikacji AM do NavRoada? (czyli ponownie "po czyjej stronie jest wina?"). Aż marzy mi się takie reagowanie na "palec" jak na iPhonie..., gdzie mimo że palec daje od metra punktów styku z ekranem, to rewelacyjnie rozpoznany jest można powiedzieć "środek" tych punktów i prawidłowo jest wciśnięty przycisk np. klawiatury ekranowej (no, ale nie mówmy tu o iPhone'ach).

Jak znajdę wolną chwilę, to zbiorę i wyślę do AM komplet uwag jak w poprzednim i niniejszym poście. Na razie maglowałem z supportem kwestię MiploSync'a, więc muszę im dać chwilę oddechu :) żeby nie uznali mnie za natręta :)

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 26, 2009, 00:48:14 »
mi się wydaje, że adresatem w pierwszej kolejności powinien być support Navroad'a. Przecież oni sprzedają nawigację w komplecie z AM a więc tym samym gwarantują, że komplet powinien działać prawidłowo. Odpowiadają za to na podstawie ustaw konsumenckich. Wydaje mi się, że błędne reagowanie matrycy to jest ewidentna sprawa urządzenia. Kwestia tylko czy to wina kiepskiej matrycy - czego by się nie dało naprawić, czy firmware co może w końcu naprawią. Nie sądzę aby AM była w stanie coś zmienić - raczej nie ukryli w kodzie aby włączenie menu wymagało na navroadzie trzykrotnego naciśnięcia przycisku :) Nękanie supportu Navroada może natomiast ich w końcu skłonić do napisania porządnego softu do obsługi ekranu.

*

Offline AdamMie

• 1033
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 26, 2009, 09:27:41 »
Jak napiszecie do serwisu NavRoad to Wam odpiszą tak jak mnie, że to winna AM (dokładniej , że problem w najbiższym wydaniu AM zostanie rozwiązany), jak wyślecie te informacje do AM, to otrzymacie odpowiedź, że nie znają problemu bo to nietestowane urządzenie. I tak w kółko!

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 26, 2009, 10:28:27 »
Możesz zgłosić reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową i wtedy mają terminy ustawowe do załatwienia problemu tylko, że to idzie przez sprzedawce a nie bezpośrednio do Navroad'a.
Pewnie masz racje, że jedni odsyłają do drugich, ale jak nie będziemy pisali to na pewno problemu nie poprawią. Jak ileś osób do nich napisze to jest znacznie większa szansa, że problemem się zajmą i przynajmniej spróbują go rozwiązać.

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 26, 2009, 11:22:24 »
Ja w 460 robię tak:
Rozpakowuję plik na kartę max 2 GB.
Wkładam kartę przy wyłączonym wyłączniku -  twardy reset ( odłączenie od akumulatora - dolny wyłącznik)
Trzymam przycisk uśpienia - górny i jednocześnie włączam zasilanie dolnym włącznikiem.

Rozpakowuję ściagnięty plik na 2GB kartę Sandiska.
Dostaję takie coś:

Mógłby ktoś zobaczyć czy ma dokładnie takie same pliki, nazwy, wielkości, daty ?

Krótko naciskam przycisk Power (ten na górze urządzenia), co powoduje przejście w stan uśpienia.
Wkładam kartę z rozpakowanymi plikami.
Naciskam Power na jakieś 2 sekundy i trzymając cały czas wciśniętyn naciskam Reset (ten na dole urządzenia) i po sekundzie puszczam Reset a po kolejnej sekundzie puszczam Power.
Po kilku sekundach pojawia się okno z pytaniem czy instalować wersję aplikacji z końcówką 1.0.0.43.
Daję Tak.
Następuje Reset , pojawia się obrazek z napisem Navroad (jak przy uruchamianiu), następuje instalacja wersji aplikacji wraz z odtwarzaczem wideo.
Po czym następnie samoczynny Reset, kalibracja ekranu i ... znów pytanie o instalację wersji aplikacji.
I tak do us..nej śmierci...
Zresztą cała procedura jakby u mnie nie ma znaczenia. Wystarczy włożyć kartę, wcisnąć i puścić Reset (bez żadnego dotykania Power) i wszystko jest identycznie jak wyżej...
Sam przycisk Power jakby działa, bo przy podłączonym zasilaniu, krótkie jego przyciśnięci powoduje uśpienie, a dłuższe (okolo 5s) wyłączenie urządzenia.

Przepraszam, że tak łopatolololo, ale bawię się komputerami prawie 30 lat i parę rzeczy zdarzyło mi się zainstalować, a tu doopa...
Pisząc wszędzie "zasilanie", miałem na myśli kabel podłączony do sieci 230V a nie do komputera.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 11:44:19 wysłana przez Maciej Loret »
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 26, 2009, 12:06:38 »
1) Co do instalacji nowego softu: Ja napotkałem jeden problem, więc zwrócę na niego uwagę. Moim niedopatrzeniem było "podłączenie zasilania". Bez zasilania (przy wykonywaniu instrukcji na zasilaniu z baterii) pomarańczowy pasek postępu instalacji jest nie do uzyskania. Jak podłączyłem zasilanie i wykonałem precyzyjnie wymienione w instrukcji kroki, wówczas wszystko poszło sprawnie i prawidłowo.

Kolego to już w końcu nie wiem, czy radzisz aby aktualizować przy podłączonym zasilaniu czy bez podłączonego?

Pisząc o podłączonym zasilaniu masz na myśli podłączenie zasilacza sieciowego?

*

Offline wojp

• 8
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 26, 2009, 21:55:13 »
Kolego to już w końcu nie wiem, czy radzisz aby aktualizować przy podłączonym zasilaniu czy bez podłączonego?

Pisząc o podłączonym zasilaniu masz na myśli podłączenie zasilacza sieciowego?

Jak najbardziej podłączać. Bez zasilania po zwolnieniu przycisku power nie pojawia się (mi się nie pojawił) niebieski ekran z logiem NavRoad z pomarańczowym paskiem postępu (a jedynie niebieski ekran bez pomarańczowego paska, co oznacza że coś nie poszło jak trzeba.

Ja podłączyłem zasilacz sieciowy, bo akurat go miałem pod ręką. Trudno mi zatem ocenić czy "musi" być zasilanie sieciowe, czy może być z USB. To by była granda, gdyby "musiało" to być zasilanie sieciowe mając na uwadze, że producent nie dodaje zasilacza sieciowego do pakietu, ale... wszystko jest możliwe na tym świecie - także to.

Napisane: Sierpień 26, 2009, 21:48:29
Krótko naciskam przycisk Power (ten na górze urządzenia), co powoduje przejście w stan uśpienia.
Wkładam kartę z rozpakowanymi plikami.
Naciskam Power na jakieś 2 sekundy i trzymając cały czas wciśniętyn naciskam Reset (ten na dole urządzenia) i po sekundzie puszczam Reset a po kolejnej sekundzie puszczam Power.
Po kilku sekundach pojawia się okno z pytaniem czy instalować wersję aplikacji z końcówką 1.0.0.43.
[...]

W tym miejscu przerywam cytat. Po "puszczam power" musisz zobaczyć niebieski ekran startowy z logiem NavRoad z pomarańczowym paskiem postępu u dołu ekrany. Jeśli nie widzisz pomarańczowego paska postępu instalacji, tzn. że coś nie poszło jak trzeba.

Ja przy pierwszych próbach osiągałem wynik taki jak Ty i też po standardowym niebieskim ekranie (bez pomarańczowego paska) pojawiał się komunikat, gdzie wybierałem TAK, ale niestety nie daje to pozytywnych rezultatów. Można spokojnie wybrać "nie" i próbować ponownie aż do osiągnięcia ekranu startowego z pomarańczowym paskiem.

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:22:36 »
W tym miejscu przerywam cytat. Po "puszczam power" musisz zobaczyć niebieski ekran startowy z logiem NavRoad z pomarańczowym paskiem postępu u dołu ekrany. Jeśli nie widzisz pomarańczowego paska postępu instalacji, tzn. że coś nie poszło jak trzeba.

No niestety pomarańczowy pasek musiałbym dorysować pomarańczowym flamastrem, żeby się pojawił...

Ja przy pierwszych próbach osiągałem wynik taki jak Ty i też po standardowym niebieskim ekranie (bez pomarańczowego paska) pojawiał się komunikat, gdzie wybierałem TAK, ale niestety nie daje to pozytywnych rezultatów. Można spokojnie wybrać "nie" i próbować ponownie aż do osiągnięcia ekranu startowego z pomarańczowym paskiem.

A co zmieniłeś, że na początku nie pojawiał Ci się pomarańczowy pasek, a potem pojawił się?
Jeśli próbowałeś do skutku, to ile prób powinienem zaliczyć, bo jak dotąd miałem ich około 30...
Czy po wciśnięciu "NIE", próbowałeś wszystkiego od nowa, tj. od momentu wciskania guzików?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 22:25:18 wysłana przez Maciej Loret »
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 27, 2009, 20:03:43 »
koledzy na stronie Navroada są dane aktualizacji:
Aktualizacja firmware:
Aktualizacja firmware dla NavRoad NR560.
Wersja Systemu Operacyjnego 1.6.4.2004, wersja aplikacji 1.0.0.43, wersja GPS 20090715
Posiadaną wersję można sprawdzić w menu urządzenia - "System" -> "O systemie"

To są dane systemu z której się aktualizuje czy do której się aktualizuje?

Ja w swoim NR560 mam następujące dane
Wersja OS: V1.7.5.2204
Wersja aplikacji: 1.0.0.43Entry_PLKJ_POLISH
Wersja GPS: 20090729

czy to oznacza, że mam nowszy soft, niż aktualizacja na stronie?

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 27, 2009, 21:35:05 »
To są dane systemu z której się aktualizuje czy do której się aktualizuje?

Do której.
Mi właśnie udało się zaktualizować Navroada dzięki pomocy p.Arka z Navroada (pozdrawiam, bo chyba czyta Forum ;) ).
Sposób jest następujący:
"> Proszę podłączyć urządzenie do zasilania, ładowarka sieciowa albo
 > samochodowa (nie trwa to długo); gdy urządzenie jest w menu głównym proszę  
 > nacisnąć i cały czas trzymać POWER, do momentu aż: wyłączy się ekran i
 > POJAWI się ekran startowy NavRoad, chwilę później można puścić."

czy to oznacza, że mam nowszy soft, niż aktualizacja na stronie?

Pytaj Navroada...
Miałeś już ten soft, gdy kupowałeś Navroada czy skądś go wziąłeś i zaktualizowałeś?
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 27, 2009, 21:44:41 »
kupiłem urządzenie dokładnie tydzień temu, miałem ten soft już wgrany

niestety czułość ekranu dalej nie jest zadowalająca, często nie reaguje na naciskanie przycisku a do tego głośnik w AM przy głośniejszych komuniktach okreopnie skrzeczy.

Dziś zauważyłem że piosenki mp3 zamiast nazw plików maja chińskie literki.

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 27, 2009, 22:10:25 »
niestety czułość ekranu dalej nie jest zadowalająca, często nie reaguje na naciskanie przycisku

Mam to samo, sycyeglnie w rogach ekranu.

Dziś zauważyłem że piosenki mp3 zamiast nazw plików maja chińskie literki.

W moim sofcie jest to samo. Ale nie wsyzstkie - niektóre piosenki mają normalne tytuły

Przy okazji - badał już ktoś jakie formaty audio i wideo można odtwarzać?
Pozdrawiam, Maciej Loret

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 27, 2009, 22:17:11 »
Ale nie wsyzstkie - niektóre piosenki mają normalne tytuły

Tak u mnie 1 z 30 prawidłowo wyświetlił

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 28, 2009, 10:36:59 »
dziś wyszła kolejna sprawa
miniaturki zdjęć się nieprawidłowo wyświetlają. Część jest poprawna ale pozostałe są albo kolorowymi kropkami albo całe czarne

*

Offline Maciej Loret

• 613
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 01, 2009, 17:23:00 »
Witam.

Jest już kolejny soft z 1.09.2009 - poprawia problemy z kalibracją.
Problemy z chińskimi znakami są zgłoszone do producenta.
Pozdrawiam, Maciej Loret