nowy Navroad NR460BT i NR560BF

• 12 Odpowiedzi
  • 5880 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
  • Sprzęt: Asus A696, Navroad NR560BF
nowy Navroad NR460BT i NR560BF
« dnia: Październik 05, 2009, 14:26:41 »
To tekst z Onetu, może się przydać dla zastanawiających się nad kupnem nowego urządzenia.

Oferta urządzeń nawigacyjnych NavRoad została wzbogacona o dwa nowe modele  umożliwiające oprócz nawigacji, odtwarzania multimediów oraz przeglądanie stron internetowych. Połączenie z internetem odbywa się przez telefon komórkowy, połączony z nawigacją łączem Bluetooth.
NavRoad NR460BT i NR560BF są wyposażone w Bluetooth i wykorzystują telefon komórkowy jako modem. Dzięki temu posiadacz na możliwość korzystania z zasobów internetowych podczas jazdy samochodem.

Urządzenia wyposażone zostały w system Windows CE 5.0, na platformie którego działa przeglądarka Internet Explorer 6.0 umożliwiająca przeglądanie stron WWW. W rezultacie posiadacz nawigacji zyskuje dostęp do prasy, e-bankowości i rozrywek, np. multimedialnych zasobów na youtube.

Urządzenia wyposażono w panoramiczne ekrany LCD o rozmiarze 4.3” lub 5” (480x272) z obsługą Java Script  oraz SSL/TLS.

Nawigacja może służyć również jako zestaw głośnomówiący do telefonu. Urządzenie dysponuje wówczas przejętą z telefonu książką telefoniczną oraz informacjami  nt.  historii połączeń.

*

Offline Lew

• 17
Odp: nowy Navroad NR460BT i NR560BF
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2009, 18:26:05 »
Dzięki za info.Teraz bym ten model kupil, ale.... kupiłem poprzedni 2 miesiące temu  :mysli:
Ernet
----------
Navroad 560 + AM PL

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2009, 18:51:36 »
ja też niedawno kupiłem 560 więc bezsensu sprzedawać
zobaczymy jak się będą sprawowały
teraz Navroad nadgoni trochę konkurencję tym modemem przez komórkę i transmiterem FM

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2009, 14:19:04 »
koledzy ma ktoś już NR560BF?

jak się sprawuje

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 11, 2009, 08:47:49 »
Ja już kupiłem.... ale trudno mi cokolwiek oceniać gdyż jest to moje pierwsze PNA. Wcześniejsze doświadczenia mam jedynie z PDA.

Jak narazie wszystko OK. Mam zainstalowaną AM. Szybkość działania w porządku. Działa zestaw głośnomówiący i transmiter. W radiu zero szumów, jakość odtwarzania jest bardzo dobra.

Minusem jest brak mozliwości jednoczesnego słuchania muzyki z karty SD oraz nawigowania. Drugi minus to gdy jest włączony zestaw głośnomówiący poprzez transmiter wraz z nawigacją, to dźwięk i jednego i drugiego jest transmiowany do radia. Lepiej byłoby, aby dźwięk nawigacji "pozostał" w urządzeniu. W taki sposob jesteśmy zmuszeni w radiu samochodowym mieć włączoną częstotliwość transmitera, by móc słuchać komunikatów - a w tej sytuacji nie można słychać muzy z naszego radia. Fajniej byłoby, gdyby komunikaty wydobywały się z urządzenia, a gdyby ktoś dzwonił, zminialibyśmy sobie stację na  częstotliwość transmitera i mogli korzystać ze zestawu.

Mam nadzieję, że nienapisałem zbyt zawile.

BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 11, 2009, 13:32:36 »
zbyt zawile

Dzięki za informacje. Na pewno nie zbyt wiele. Na razie mało kto ma to navi, więc uwagi są cenne dla osób, które się zastanawiają nad jej kupnem.

Jeśli to Ci przeszkadza to zawsze możesz napisać do supportu Navroada, może przy aktualizacji softu to poprawią.

W nr560 chyba udało mi się równolegle odtwarzać mp3 i nawigować. Niestety nie mam jej akurat przy sobie aby sprawdzić.
Zminimalizowałem AM włączyłem mp3 i wróciłem do AM.

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 12, 2009, 21:55:38 »
Jeśli to Ci przeszkadza to zawsze możesz napisać do supportu Navroada, może przy aktualizacji softu to poprawią.

W nr560 chyba udało mi się równolegle odtwarzać mp3 i nawigować. Niestety nie mam jej akurat przy sobie aby sprawdzić.
Zminimalizowałem AM włączyłem mp3 i wróciłem do AM.

Niestety... po pierwsze nie można zminimalizować AM. A gdy odpalę normalnie MP3 i chcę wyjść z odtwarzacza i włączyć AM, odtwarzacz się wyłącza. Niemożna go zminimalizować.

Szukałem adresu @ do supportu i jakoś nie mogę zlokalizować.
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 12, 2009, 22:00:16 »
Napisz tu: e-mail: service@navroad.com

*

Offline Matthius

• *
  • 62
  • Sprzęt: Navroad 780H & Asus A632
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 12, 2009, 23:16:41 »
A czy ktoś mógłby napisać, w jaki sposób nawiązywane jest połączenie z netem? PAN czy dial-up? Mam iPhone, a on obsługuje tylko PAN.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 14, 2009, 21:25:46 »
Witam,

Lata korzystałem z zestawu iPaq H5550 + Rikaline 6033BT. Niestety odbiornik rozkalibrował się i zdecydowałem się na zakup urządzenia PNA. Wybór padł na nowiutkiego NR460BT, którego nabyłem bez map (posiadam AM EU) wczoraj wieczorem. Po przyjeździe do domu uruchomiłem urządzenie, ale cała zabawa zakończyła się szybko, bo pojawił się niebieski ekran NavRoad i nic więcej. Rano sprzedawca bez problemu wymienił mi nowe urządzenie na nowe :wink: Urządzenie tym razem zadziałało, zainstalowałem AM i przetestowałem całość dziś wieczorem w drodze z pracy do domu. Rewelacja! Niestety po dojeździe do domu urządzenie zawiesiło się, a po miękkim resecie znów mam tylko niebieski ekran NavRoad :O Urządzenie na nic nie reaguje. Co robić? Jutro po południu ruszam na krótki urlop i wolałbym mieć nawigację pod ręką...

Pozdrawiam

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 14, 2009, 21:34:09 »
Podłącz zasilanie zewnętrzne i po naładowaniu baterii, sprawdź czy działa.
Wyłączasz NavRoad'a  całkowicie czy tylko usypiasz system?
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2009, 21:38:34 wysłana przez AdamMie »

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 19, 2009, 13:57:13 »
Witam,

System wywalił się na amen. W końcu skontaktowałem się ze serwisem NavRoad. Po uzyskaniu namiaru telefonicznego na moją osobę przedstawiciel serwisu bardzo szybko się ze mną skontaktował i usterka (bug) została do wieczora usunięta. Miałem jeszcze problemy z modułem GPS, ale dziś i to zostało rozwiązane. Jestem zaskoczony tak profesjonalnym podejściem do klienta i błyskawiczną reakcją na przedstawiony problem.

No teraz tak a luzie: Fajna maszynka ten nowy NR460BT. Sprzedawany jest z AM w wersji z przełączaniem na zestaw głośnomówiący. Póki co na razie ujeżdżam AM, a za częśc BT zabiorę się za kilka dni. Chyba sprzedam moje iPaqi.

Pozdrawiam

*

Offline luckynyc

• **
  • 236
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 25, 2009, 15:16:03 »
Mam iPhone

na stronie Navroada masz listę zgodności

http://www.navroad.com/pl/download/NR460BT_NR560BF_lista_telefonow.pdf

z iPodami działa głośnomówiący ale internet nie działa