Autor Wątek: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich  (Przeczytany 19386 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kielich

  • ROM Maker
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

PDAclub.pl

Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #30 : Listopad 05, 2009, 21:48:16 »
R E K L A M A:


Offline knowme

  • Newbie
  • Wiadomości: 32
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #31 : Listopad 20, 2009, 16:33:29 »
w rarze umieściłeś "PREI_FMTransmitter" jak to ustrojstwo działa? czy w ogóle działa na m800?
Mam mały problem z Twoim świetnym romem. Chciałbym żeby w quick menu kilka skrótów do aplikacji było dostępnych zaraz po otworzeniu menu.  Każdy skrót jaki umieszczę w folderze windows/menu start jest widoczny jak trzeba ale po soft resecie zostaja automatycznie przenosione do folderu windows/menu start/programs. Czy jest na to jakaś rada?


Offline Kielich

  • ROM Maker
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #32 : Listopad 20, 2009, 17:02:30 »
FM_Transmiter pochodzi z którgoś modelu Etena (chyba z M810 lub V900 lub DX900) sam już nie pamiętam...
Powinien działać jak nadajnik FM do radia samochodowego lub słuchawki bluetotch.
Wstawiłem go z myślą o ewentualnych testach bo sam tego nie testowałem a jest to niewielka paczka i sama instalacja nie zjada Ramu...

A jeśli chodzi o skróty, to niestety na chwilę obecną nie pomogę, sam obszukałem się na internecie polskich plików do QuickMenu żeby działał w naszym ojczystym języku i na nich budowałem tą wersję...

Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

Offline bartecpda

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #33 : Listopad 21, 2009, 19:07:35 »
Witam. To mój pierwszy post i na wstępie powiem że wcześniej nie miałem żadnego PDA. Napaliłem sie ostatnio na M800 i zostałem krótko potem szczęśliwym jego posiadaczem :) Pierwsze co zrobiłem to wgrałem Twoj WM6.5 . Odwaliłeś kawał dobrej roboty za co wielkie dzięki!!
Mam takie pytanie czy da sie ustawić dzwonki poł przych. i wiadomości inne niz te z WM, np. mp3 zapisane na karcie? Oraz czy jest możliwość oglądania filmów ze stron typu YT itp??


Offline Kielich

  • ROM Maker
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #34 : Listopad 22, 2009, 12:38:30 »
naciśnij słuchawkę tak jakbyś chciał zadzwonić i wybierz menu i dalej opcje,
tam możesz zmieniać dźwięki dzwonków i sms-ów, MMS-ów na inne...
A co do filmów z YT, to niestety nie dodawałem YotubePlayera do moich wersji...

Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

Offline bartecpda

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #35 : Listopad 22, 2009, 17:19:44 »
Owszem można zmieniać tam dzwięki dzwonków itp ale nie można dodawać innych dzwięków niż te które są  w systemie. Jest ich tam chyba ze 13 a chciałbym żeby spiewała mi np. rihanna hehe jak ktoś bedzie dzwonił.
Mam jeszcze takie pytanie, co trzeba wgrać?, jakiegoś flasha (tak jak w przypadku zwykłego pc) czy program żeby wyswietlały sie na stronkach animacje, filmiki itd. ? Po kliknięciu na jakis filmik, otwiera sie windows media player  ale on sobie z tym nie radzi, i wyskakuje że plk uszkodzony albo nie ten format.


Offline brodziek

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #36 : Listopad 23, 2009, 04:12:43 »
Owszem można zmieniać tam dzwięki dzwonków itp ale nie można dodawać innych dzwięków niż te które są  w systemie. Jest ich tam chyba ze 13 a chciałbym żeby spiewała mi np. rihanna hehe jak ktoś bedzie dzwonił.


Dźwięki kopiujesz do pamięci telefonu do folderu: \Windows\Rings
wtedy będą widoczne w systemie


Offline GieraPPa

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #37 : Grudzień 07, 2009, 20:09:09 »
witam

czy może ktoś zaktualizować lina niestety lipka coś z nim nie mogę zassać?


pozdro i dzięki


Offline drabisko

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #38 : Styczeń 25, 2010, 21:54:09 »
Kielich, szacun!
Twój soft 6.5 jest po prostu jedwabisty.
Mój M800 odżył i już nie muli.
Jakbyś się kiedyś wybierał do Białegostoku, masz u mnie browca ;-)
Pozdrawiam

Drabisko


Offline drabisko

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #39 : Luty 05, 2010, 22:06:07 »
"Wielka szkoda że zdjęć z aparatu nie da się zapisywać na kartę."

Witam,
Udało mi się skonfigurować Aparat w romie 6.5 Kielicha do zapisywania zdjęć na karcie pamięci.
Żeby to zrobić, trzeba w edytorze rejestru (PHM Regedit, albo Resco Registry Editor) ustawić wartość klucza:

HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/Microsoft/Pictures/Camera/USER/DiskName
na: KartaMicroSD

Wtedy w aparacie w ustawieniach zamiast Urządzenie wybieramy KartaMicroSD i zdjęcia są domyślnie zapisywane do katalogu KartaMicroSD/My Pictures

Powodzenia
Pozdrowienia dla Kielicha

Drabisko


Offline grzegorzb50

  • Clubowicz
  • ***
  • Wiadomości: 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #40 : Luty 18, 2010, 22:16:13 »
Kielich, szacun!
Twój soft 6.5 jest po prostu jedwabisty.
Mój M800 odżył i już nie muli.
Jakbyś się kiedyś wybierał do Białegostoku, masz u mnie browca ;-)
Pozdrawiam

Drabisko








tez gratuluje i dziekuje za wm6.5 dla etena . od wczoraj mam rom by kielich na swoim m800 i nie poznaje maszyny.poprostu rewelacja :ok:


Offline przemyslawek000

  • Newbie
  • Wiadomości: 11
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #41 : Marzec 29, 2010, 01:44:26 »
Rewelacja. Serdeczne podziękowania dla Ciebie !  :ok:


Offline dukenukempda

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #42 : Marzec 30, 2010, 10:32:10 »
Respect Kielich !

Mój problem był już poruszany na tym forum ale nie spotkał się z odzewem ;-(
Jak uzyskać na wysuwanej klawiaturce polskie znaki. Wspomnę tylko, że pliki sym.0409.tx i sym.0415.txt są wgrane do \Windows.

Z góry dziękuję za pomoc !

Po??czone: Marzec 30, 2010, 10:37:25
Jeżeli kogoś denerwują w WM6.5 duże odstępy w listach i rozwijanych drzewach to proponuję następujące zmiany w rejestrze:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Today\ListView]
"ListViewSelectorThemeImageTopPadding"=dword:00000001
"ListViewSelectorThemeImageBottomPadding"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE\Commctrl]
"TreeviewExtraItemSpace"=dword:00000002
"TreeviewPlusMinus"=dword:00000010

Pozdrawiam  :ok:

« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 10:37:25 wysłana przez dukenukempda »

Offline BliSki

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #43 : Marzec 31, 2010, 11:45:38 »
Mój problem był już poruszany na tym forum ale nie spotkał się z odzewem ;-(
Jak uzyskać na wysuwanej klawiaturce polskie znaki. Wspomnę tylko, że pliki sym.0409.tx i sym.0415.txt są wgrane do \Windows.


Masz tam inne pliki o nazwie sym*****.txt (gdzie ***** to dowolny ciąg znaków)?

Rozumiem też, że próbowałeś też plik z załącznika tego postu? http://pdaclub.pl/forum/eten-i-acer-z-gsm/faq-wspolne-eten-i-acer-wszystkie-modele/
Czyli: http://pdaclub.pl/forum/eten-i-acer-z-gsm/faq-wspolne-eten-i-acer-wszystkie-modele/?action=dlattach;attach=8251

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

Offline dukenukempda

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #44 : Kwiecień 01, 2010, 12:42:50 »
Mój problem był już poruszany na tym forum ale nie spotkał się z odzewem ;-(
Jak uzyskać na wysuwanej klawiaturce polskie znaki. Wspomnę tylko, że pliki sym.0409.tx i sym.0415.txt są wgrane do \Windows.


Masz tam inne pliki o nazwie sym*****.txt (gdzie ***** to dowolny ciąg znaków)?

Rozumiem też, że próbowałeś też plik z załącznika tego postu? http://pdaclub.pl/forum/eten-i-acer-z-gsm/faq-wspolne-eten-i-acer-wszystkie-modele/
Czyli: http://pdaclub.pl/forum/eten-i-acer-z-gsm/faq-wspolne-eten-i-acer-wszystkie-modele/?action=dlattach;attach=8251



W \Windows miałem sym.0415.txt praktycznie identyczny z tym z FAQ Etena. Aby być pewnym, że mam wszystko dodałem dodatkowo sym.txt pod nazwą sym.0409.txt.
Po wybraniu na klawiaturze wysuwanej np. "A" - "kropka" - spacja, znak nie zmienia się i pozostaje A.
Najzabawniejsze, że w wersji angielskiej systemu z eten-ser tą metodą uzyskałem polskie znaki i podpowiedzi wyrazów. A w polskiej nie udało mi się ?!

Jeżeli ma ktoś pomysły proszę o podpowiedzi.


Offline BliSki

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #45 : Kwiecień 01, 2010, 20:15:42 »
Upewniając się, masz polski rom czy tylko nakładkę spolszczająca?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

Offline dukenukempda

  • Newbie
  • Wiadomości: 3
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #46 : Kwiecień 02, 2010, 08:05:45 »
Witam,

Posiadam rom z tego tematu "WM 6.5 PL 13.09.2009r by Kielich". Mi wygląda na wersję PL bez nakładek.

Pozdrawiam  :ok:


Offline BliSki

  • Clubowicz
  • *****
  • Wiadomości: 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #47 : Kwiecień 02, 2010, 10:36:38 »
Może Kielich będzie wiedział, dlaczego nie możesz uzyskać tych PL znaków. Bo mi już się pomysły skończyły.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

Offline Kielich

  • ROM Maker
  • Moderator
  • *****
  • Wiadomości: 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #48 : Kwiecień 02, 2010, 13:14:59 »
No nie wszystko udało mi się doprowadzić do perfekcji w moich romach.
Jeśli chodzi o polskie znaki na klawiaturze sprzętowej, to prawdopodobnie trzeba by było dorobić plik MUI 415 do dll - ki systemowej o nazwie keybddr.dll lub wyprubować już jakąś gotową z urządzeń HTC.

Niestety już w tym temacie nie pomogę... Pozostaje doinstalowanie polskiej klawiatury ekranowej ze słownikiem T9 tak aby podpowiadał po polsku wyrazy... Słownik powinien działać również przy pisaniu klawiaturą sprzętową...
Boksowałem się z polskimi znakami w klawiaturze ekranowej sporo czasu i wreszcie zacząłem stosować cab-y z dodatkowymi klawiaturami.

A tak na marginesie, cieszy mnie spora rzesza użytkowników moich romów...
Może nie zawsze spełniają one wasze oczekiwania ale na pewno urządzenie dostaje niezłego kopa pod względem prędkości działania niż na oryginalnym sofcie.

Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

Offline mcnovy

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
  • Sprzęt: ETEN Glofiish M800
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #49 : Czerwiec 10, 2010, 21:21:38 »
Mam takie pytanie czy a właściwie jak ustawić żeby zamiast quickmenu uruchamiało się "stare" okienko z programami w 3 rzędach i z białym tlem. Da się na pewno ponieważ przy użyciu starych kompozycji pod lewym przyciskiem funkcyjnym jest właśnie te menu "Programy"


Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #50 : Czerwiec 10, 2010, 23:26:52 »
Pod przycisk satelity oraz domku możesz podczepić dowolny program. Możliwość zmiany masz w Start -> Ustawienia -> Przyciski i tam na liście powinien być interesujący Ciebie przycisk. Potem wybierz coś z listy zainstalowanych programów.
Nie wiem czy dobrze kojarzę program o którym piszesz, ale przychodzi mi na myśl "MDesk". Zapewne w tym romie go nie ma, więc musisz go doinstalować z osobnej paczki.


Offline soja

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
  • †Will the force be with You†
  • Sprzęt: E-TEN M800
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #51 : Lipiec 30, 2010, 21:07:27 »
Witam.
Odświeżę troszkę temat, mianowicie:
czy w tym romie jest możliwość blokady przycisków z boku urządzenia (aparat, rec, +/-)
bo nie widzę takiej opcji a podczas gdy urządzenie jest wygaszone,
przypadkowe naciśnięcie tych przycisków uruchamia sprzęt co jest uciążliwe
i jak dla mnie dyskwalifikuje ten świetny poniekąd rom.
Pozdrawiam.

..Koniec jest już w początku a jednak brnie się dalej...

Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #52 : Lipiec 30, 2010, 22:50:34 »
Może takie coś pomoże Start -> Ustawienia -> System -> Zasilanie. Tam zaznacz check boxa "blokada".


Offline soja

  • Newbie
  • Wiadomości: 2
  • †Will the force be with You†
  • Sprzęt: E-TEN M800
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #53 : Lipiec 31, 2010, 06:23:14 »
To by było za proste...też tak myślałem ale...
właśnie nie ma tego check boxa "blokada", po prostu nie ma.
W innych romach  tak właśnie się to odbywało, wiem o tym, ale w tym niestety nie ma tej opcji.
Może autor romu coś na ten temat napisze.
Myślałem, że w rejestrze coś można ustawić.
Pozdrawiam.

..Koniec jest już w początku a jednak brnie się dalej...

Offline pawelinhio

  • Newbie
  • Wiadomości: 6
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #54 : Lipiec 31, 2010, 09:08:08 »
Przyłączam się do prośby.


Offline webikom

  • Newbie
  • Wiadomości: 22
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #55 : Sierpień 05, 2010, 21:20:01 »
cześć nie chce wyjść na lenia ale gdzie jest jakiś poradnik dla zwykłego lejka jak zmienić oprogramowanie w tel?  Znaczy już kiedyś ze dwa lata temu zmieniłem z oryginalnego na bodge ale już nie mam pojęcia jak, z 1,5 godziny łaże już po forum ale nie mogę tego znaleźć, proszę o pomoc.


Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #56 : Sierpień 05, 2010, 21:36:28 »
Najprostszy sposób to wgrać rom oficjalny, można pobrać go stąd: ftp://ftp.comes.com.pl/eten/M800/
Jednakże w Twoim przypadku to się nie sprawdzi, ponieważ aktualnie masz ugotowany rom.

A poradnik, hmm.. kiedyś jakiś był, może w tym wątku poszukaj: http://pdaclub.pl/forum/eten-i-acer-z-gsm/faq-dla-poczatkujacych-instalacja-romow-itp/


Offline 1bobik1

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #57 : Sierpień 09, 2010, 15:32:11 »
Wgrałem ten rom, telefon już się samoczynnie nie resetuje
ale niestety mam z nim 2 problemy:

gdy wyłączam urządzenie przyciskiem power, nie mogę go włączyć inaczej niż przez power + reset :/

drugi problem jest z kartą sim
gdy ją wkładam i próbuję włączyć telefon w menadżerze sieci bezprzewodowych, nic się nie dzieje

z góry zaznaczam że rom instalowałem z karty pamięci

pliczek USBDLUpdate_Console.exe którego w tej paczce nie ma, wgrałem z innej paczki od Kielicha


Co radzicie ?


Offline ravros

  • Ekspert Eten
  • Clubowicz
  • ****
  • Wiadomości: 903
  • Sprzęt: X800
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #58 : Sierpień 10, 2010, 06:23:12 »
Co radzicie ?

Nie przejmować się  :ok:

Może jedynie ten problem, że musisz go uruchamiać przez power + reset coś znaczy. Ale nie mam pojęcia skąd to i jakie mogłoby być rozwiązanie.
Natomiast z kartą sim, to czy w normalnym telefonie też tak masz, że gdy wymienisz kartę sim bez wyłączania całego urządzenia to moduł GSM od razu nie zadziała?


Offline 1bobik1

  • Newbie
  • Wiadomości: 24
Odp: WM 6.5PL Eten M800 by:Kielich
« Odpowiedź #59 : Sierpień 11, 2010, 14:31:06 »
Natomiast z kartą sim, to czy w normalnym telefonie też tak masz, że gdy wymienisz kartę sim bez wyłączania całego urządzenia to moduł GSM od razu nie zadziała?


Dlaczego zakładasz że wkładałem ją przy włączonym telefonie ??