Sorry za dublowanie postów ale odkąd jest kuchnia do chyba nikt już nie zagląda do tematu "Diamentowy ROM PL v 3.2a wersja FullWypas i Lite "

w każdym razie przeniosłem tu tylko pytania nie związane z ROMem qsqa.
1. Co daje integrowanie programów z ROMem?? Obecnie nowe wersje programów wychodzą bardzo szybko i np. żeby zaktualizować sobie jakiś program trzeba gotować od nowa ROM... trochę to uciążliwe i zawsze jest ryzyko przy flashu.
Poza tym zintegrowane programy jak np. TCPMP nie wyświetlają się w innych programach (np. Diamond TV) jako dostępny odtwarzacz. Dopiero doinstalowany do romu soft będący w rejestrze programów jest dostępny w innych programach do wyboru.
2. Czy da się zrobić tak, żeby alert o otrzymanej wiadomości SMS wyglądał tak: "Masz wiadomość od [nick]". Obecnie wyświetla się treść co mi bardzo przeszkadza ponieważ dostaję kilka wiadomości z poufnymi danymi i ktoś kto patrzy w danej chwili na mój ekran jest w stanie odczytać poufne dane:P a tak np. było by: "Wiadomość z banku" i info na ikonce w TF3D. Jeszcze jakby wiadomości od wybranych nadawców dało się szyfrować to już w ogóle byłby wypas:)
3. Używam aplikacji S2U i funkcji S2A... niestety ma 1 minus:P da się tym tylko odebrać połączenie:P na odrzucenie mam patent (guzik off) ale nie da się np. wyciszyć dzwonka:P czy ktoś wie jak zrobić żeby były 2 paski... slide 2 unclock i slide 2 answer ?? Albo najlepiej "slide 2 mute" szczerzy się)
To już nieaktualne... przez przypadek odkryłem, że można to zrobić guzikiem vol+-. Nie wiem czy to błąd czy nie ale działa 
4. Znalazłem program, który wywala zielone podświetlenie... można jakoś w rejestrze ustawić własny kolor?? Wiem, że są jakieś Toole do edycji wyglądu ale po prostu nienawidzę takich aplikacji:P lubię proste rozwiązania a gdzieś informacja o kolorze musi być przechowywana
5. Ktoś kiedyś napisał, że można przyśpieszyć TF3D za pomocą aplikacji ACT zmieniając domyślną wartość casche size i system filter casche na większą. Jest tam też coś takiego jak
Glyph casche size (?). Jest ustawione na 8KB a wartość zalecana to 32KB:P zmieniłem na taką ale coś się zwaliło z grafiką więc wróciłem do 8KB. Do czego to jest ?
6. Jak zmienić config AutoMapy, żeby się wyświetlała zawsze w trybie Landscape ?7. Szukam aplikacji PocketPiano ale wszystkie, które pobrałem są beznadziejne:P chodzi mi o prościutką aplikację, która przede wszystkim działa bez lagów na VGA i wyświetla klawisze na cały ekran (
http://www.2dayblog.com/images/2008/february/iano.jpg) to jest aplikacja do iPhone:P podobno jest też Pocket Guitar:) jeśli ktoś ma namiar to również poproszę:) może są też inne... Pocket Drums byłby całkiem ciekawy:)))
8. Czy ma ktoś skrypt generujący bazę danych na Query Analayzera:)? Kilka tabel wypełnionych danymi... Najlepiej standardowe EMP, DEPT itd. Albo gotową bazę danych na pocketa...