HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 325498 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #780 dnia: Październik 12, 2008, 20:53:27 »
Nie denerwuje się tylko tłumacze ;)
To co robisz jest co najmniej niestosowne i troche bardziej niż niezrozumiałe. Czekać 2 minuty, żeby się ułożyło w baterii coś yyy nie będę tego nawet komentował -,-

Takie triki jak rozładowywanie do zera działają na niklonowo-wodorkowych ogniwach, a także na krótką metę.

Drogi Lechu ! To,że jest niezrozumiałe,to rozumiem , lecz "niestosowne" ... tego nie. W kwestii "ułożenia" się ogniwa , postaram się znaleźć ,odpowiedni tekst i przesłać (ja fachowcem,to nie jestem.) Raczej sporo czytam i staram się filtrować , tę wiedzę . ...Może źle flirtuję  :) .
Pozdrawiam Ciepło.

« Odpowiedź #781 dnia: Październik 13, 2008, 10:48:32 »
Hej, od piatku jestem posiadaczem MDA. Z jakiegos powodu gdy dostaje sms nie ma sygnalizacji dzwiekiem ani wibracja [zarowno gdy Diamond jest uspiony jak i gdy ekran jest aktywny]. Jakas podpowiedz co robie zle?
Dzieki za pomoc.

ps. w ustawieniach/dzwieki i powiadomienia/powiadomienia mam wybrany dzwonek oraz zaznaczona opcje wibracja [troche dziwne, ze z listy zdarzen jest kilka opcji dot. MMS i tylko jedna dot. SMS - "Nowy sms" tak powinno byc?

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #782 dnia: Październik 14, 2008, 09:01:44 »
Sorry za dublowanie postów ale odkąd jest kuchnia do chyba nikt już nie zagląda do tematu "Diamentowy ROM PL v 3.2a wersja FullWypas i Lite " :) w każdym razie przeniosłem tu tylko pytania nie związane z ROMem qsqa.

1. Co daje integrowanie programów z ROMem??
Obecnie nowe wersje programów wychodzą bardzo szybko i np. żeby zaktualizować sobie jakiś program trzeba gotować od nowa ROM... trochę to uciążliwe i zawsze jest ryzyko przy flashu.
Poza tym zintegrowane programy jak np. TCPMP nie wyświetlają się w innych programach (np. Diamond TV) jako dostępny odtwarzacz. Dopiero doinstalowany do romu soft będący w rejestrze programów jest dostępny w innych programach do wyboru.

2. Czy da się zrobić tak, żeby alert o otrzymanej wiadomości SMS wyglądał tak: "Masz wiadomość od [nick]". Obecnie wyświetla się treść co mi bardzo przeszkadza ponieważ dostaję kilka wiadomości z poufnymi danymi i ktoś kto patrzy w danej chwili na mój ekran jest w stanie odczytać poufne dane:P a tak np. było by: "Wiadomość z banku" i info na ikonce w TF3D. Jeszcze jakby wiadomości od wybranych nadawców dało się szyfrować to już w ogóle byłby wypas:)

3. Używam aplikacji S2U i funkcji S2A... niestety ma 1 minus:P da się tym tylko odebrać połączenie:P na odrzucenie mam patent (guzik off) ale nie da się np. wyciszyć dzwonka:P czy ktoś wie jak zrobić żeby były 2 paski... slide 2 unclock i slide 2 answer ?? Albo najlepiej "slide 2 mute" szczerzy się)
To już nieaktualne... przez przypadek odkryłem, że można to zrobić guzikiem vol+-. Nie wiem czy to błąd czy nie ale działa :)

4. Znalazłem program, który wywala zielone podświetlenie... można jakoś w rejestrze ustawić własny kolor??
Wiem, że są jakieś Toole do edycji wyglądu ale po prostu nienawidzę takich aplikacji:P lubię proste rozwiązania a gdzieś informacja o kolorze musi być przechowywana

5. Ktoś kiedyś napisał, że można przyśpieszyć TF3D za pomocą aplikacji ACT zmieniając domyślną wartość casche size i system filter casche na większą. Jest tam też coś takiego jak Glyph casche size (?). Jest ustawione na 8KB a wartość zalecana to 32KB:P zmieniłem na taką ale coś się zwaliło z grafiką więc wróciłem do 8KB. Do czego to jest ?

6. Jak zmienić config AutoMapy, żeby się wyświetlała zawsze w trybie Landscape ?

7. Szukam aplikacji PocketPiano ale wszystkie, które pobrałem są beznadziejne:P chodzi mi o prościutką aplikację, która przede wszystkim działa bez lagów na VGA i wyświetla klawisze na cały ekran (http://www.2dayblog.com/images/2008/february/iano.jpg) to jest aplikacja do iPhone:P podobno jest też Pocket Guitar:) jeśli ktoś ma namiar to również poproszę:) może są też inne... Pocket Drums byłby całkiem ciekawy:)))

8. Czy ma ktoś skrypt generujący bazę danych na Query Analayzera:)? Kilka tabel wypełnionych danymi... Najlepiej standardowe EMP, DEPT itd. Albo gotową bazę danych na pocketa...

*

Offline grzechot

• **
  • 138
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 (TOPAZ),Era G1 rooted
« Odpowiedź #783 dnia: Październik 14, 2008, 16:05:53 »
Mam jedno pytanie odnośnie HTC Diamond , bo spotykam się z różnymi wersjami odpowiedzi i nie wiem która jest prawdziwa. Czy Diamond ma HSUPA czy nie? W Advanced Configuration można włączyć opcję enabled, więc w teori i według niektórych specifikacji jest ,ale oglądałem niedawno wywiad z Tomkiem Leśniakiem z HTC PL i w wywiadzie mówi że dopiero Touch Pro ma HSUPA,dlatego zaczynam się zastanawiać jak to jest naprawdę. Zwracam się do znawców tematu :)
Zawsze najnowszy ROM htcMSG by Billy

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #784 dnia: Październik 14, 2008, 19:05:23 »
Mam jedno pytanie odnośnie HTC Diamond , bo spotykam się z różnymi wersjami odpowiedzi i nie wiem która jest prawdziwa. Czy Diamond ma HSUPA czy nie? W Advanced Configuration można włączyć opcję enabled, więc w teori i według niektórych specifikacji jest ,ale oglądałem niedawno wywiad z Tomkiem Leśniakiem z HTC PL i w wywiadzie mówi że dopiero Touch Pro ma HSUPA,dlatego zaczynam się zastanawiać jak to jest naprawdę. Zwracam się do znawców tematu :)
Nie ma. Jeśli chodzi o przesył danych to ma otwarte pełne pasmo pobierania czyli do 7,2Mbit/s, natomiasy wysyłanie jest tylko i wyłącznie po WCDMA (czyli UMTS) z prędkością do 384Kbit/s.
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #785 dnia: Październik 14, 2008, 19:24:45 »
Nie ma. Jeśli chodzi o przesył danych to ma otwarte pełne pasmo pobierania czyli do 7,2Mbit/s, natomiasy wysyłanie jest tylko i wyłącznie po WCDMA (czyli UMTS) z prędkością do 384Kbit/s.

Na XDA znalazłem informację że jednak HSUPA działa w Diamondzie
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=417931&highlight=hsupa
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=401421&highlight=hsupa ostatni post, gość podaje że po właczeniu HSUPA ma upload na poziomie 1MBita

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #786 dnia: Październik 14, 2008, 19:32:47 »
No to niech to udowodni  :evil: Ja twierdzę, że nie.

*

Offline JacekSziN

• 49
  • Sprzęt: Galaxy S
« Odpowiedź #787 dnia: Październik 14, 2008, 20:12:40 »
Witam;)
(Mam Diamonda od trzech dni /zakupiony w play/nigdy nie miałem styczności z WM).
Mam kilka pytań i z góry dzięki za odpowiedz:
A mianowicie gdy właczam muzyka na nim to tnie tak jak by grala porysowana płyta w CD-ku w słuchawkach jest identycznie:/
Po drugie gdy wrzuce jakis filmik jest podobnie...
3.po usunieciu wiekszosci plikow muzycznych TF3D zaczeło poprostu wariowac jak by nie moglo odnalezc plikow i przeskakiwalo dalej
4.gdy wrzuciłem sobie zdjecia z aparatu cyfrowego z TF3D jest wszystko ok po za tym ze jak chce zrobic zblizenie zdjecie albo nie chce sie wyswietlic (czarny ekran) albo jest cale rozmazane.
Proszę o odp. bo nie wiem czy mam isc z tym do serwisu czy samemu mozna to jakos zrobic?/
Pozdrawiam!!

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #788 dnia: Październik 14, 2008, 21:29:39 »
Jak masz pisać bzdury to już lepiej w ogóle nic nie pisz :)
Ogniwo litowo-jonowe lub litowo-polimerowe jest formowane fabrycznie, a rozładowywanie baterii do końca może co najwyżej skrócić jej żywotność, bo chyba nie wierzysz w to, że będzie dłużej trzymać? (tak dla pewności pytam...)

Opanowałeś poprawną nazwę "formowanie", a nie "formatowanie" aczkolwiek o znaczeniu tego procesu chyba zapomniałeś....
Przedstaw mi definicję ogniw litowo-jonowych i litowo-polimerowych. Nie wiem czy znasz symbolikę tych dwóch ogniw, które są ZUPEŁNIE inne! Budowa chemiczna baterii litowo-jonowej wyraźnie wskazuje, że jest to ogniwo bez efektu pamięci jeśli uformujemy jego pojemność! Jakie są jony? Wiesz chociaż tyle?! Nie wiem, może zadzwoń sobie do techników np. SE, może oni naprowadzą Cie na dobrą drogę. Ogniwo litowo-jonowe należy uformować bezwzględnie by jej pojemność była taka jak podaje producent. Poza tym jony w takich ogniwach tracą swoje właściwości po około 450 cyklach ładowania (obojętnie jak długiego), po tym czasie pojawia się efekt pamięci. W przypadku ogniw polimerowych jest zupełnie inaczej gdyż polimer to substancja złożona, w której skład wchodzą substancje o dużej masie cząsteczkowej (różnica kolosalna w porównaniu z ogniwami jonowymi gdzie mamy TYLKO protony i neutrony). Bateria litowo-polimerowa nie ma efektu pamięci, gdyż nawet w przypadku odjęcia jednego meru od takiej substancji (w przypadku baterii jest to krótkie ładowanie) to nie zmienia to właściwości ani chemicznych ani fizycznych, stąd brak efektu pamięci, a żywotność takiego ogniwa to około 2500 cykli ładowania czyli niemal 6-krotnie więcej zanim napotkamy pierwsze oznaki utraty pamięci! Troszkę teorii najpierw poznaj zanim mi napiszesz, że to ja wypisuję bzdury - nie na darmo zajmuję się tym od kilku ładnych lat żebyś mi wypisywał takie rzeczy. Żałuję, że dopiero teraz zobaczyłem tą odpowiedź... Pzdr.

*

Offline grzechot

• **
  • 138
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 (TOPAZ),Era G1 rooted
« Odpowiedź #789 dnia: Październik 14, 2008, 22:04:12 »
Dzięki za odpowiedzi , tak naprawdę trzeba chyba samemu sprawdzić jak to z tym HSUPA jest ,może kiedyś.
Zawsze najnowszy ROM htcMSG by Billy

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #790 dnia: Październik 14, 2008, 22:40:56 »

Na XDA znalazłem informację że jednak HSUPA działa w Diamondzie
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=417931&highlight=hsupa
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=401421&highlight=hsupa ostatni post, gość podaje że po właczeniu HSUPA ma upload na poziomie 1MBita

Z XDA:

24. Enable HSUPA:
HKLM\Software\HTC\AdvancedNetwork\SupportHSUPA =change it to 1

Nie sprawdzałem bo nie potrzebuję. Nie biorę więc odpowiedzialności za ewentualne problemy.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline Se@l

• **
  • 214
  • Foka
    • VU
  • Sprzęt: Diamond, Motorola Milestone, Archos 10.1
« Odpowiedź #791 dnia: Październik 14, 2008, 23:11:47 »

1. Co daje integrowanie programów z ROMem??[/b] Obecnie nowe wersje programów wychodzą bardzo szybko i np. żeby zaktualizować sobie jakiś program trzeba gotować od nowa ROM... trochę to uciążliwe i zawsze jest ryzyko przy flashu.
Poza tym zintegrowane programy jak np. TCPMP nie wyświetlają się w innych programach (np. Diamond TV) jako dostępny odtwarzacz. Dopiero doinstalowany do romu soft będący w rejestrze programów jest dostępny w innych programach do wyboru.

4. Znalazłem program, który wywala zielone podświetlenie... można jakoś w rejestrze ustawić własny kolor??
Wiem, że są jakieś Toole do edycji wyglądu ale po prostu nienawidzę takich aplikacji:P lubię proste rozwiązania a gdzieś informacja o kolorze musi być przechowywana

5. Ktoś kiedyś napisał, że można przyśpieszyć TF3D za pomocą aplikacji ACT zmieniając domyślną wartość casche size i system filter casche na większą. Jest tam też coś takiego jak Glyph casche size (?). Jest ustawione na 8KB a wartość zalecana to 32KB:P zmieniłem na taką ale coś się zwaliło z grafiką więc wróciłem do 8KB. Do czego to jest ?

6. Jak zmienić config AutoMapy, żeby się wyświetlała zawsze w trybie Landscape ?

Po krótce:
1 - mamy więcej pamięci na programy w pamięci głównej, co w przypadku Diamonda nie ma większego znaczenia. ALe np. wgranie 10 mb i ponad 900 plików do obsługi TF3D to już warto zrobić na poziomie ROMu.
4 - można, grzebałem 2 dni żeby zmienić kolor literek w kalendarzu, poszukaj na XDA jest patent na kolory.
5 - cashe do grafiki, a sam glyph też bym chciał wiedzieć;
6 - dodać AM do gsen'a aby nie obracał a w AM ustawić obrócone.
był MDA I potem MDA II
obecnie HTC Diamond vel Era Mda Compact IV
Android: Motorola Milestone
Android Tablet: Archos 10.1

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #792 dnia: Październik 15, 2008, 15:12:31 »
Po krótce:
1 - mamy więcej pamięci na programy w pamięci głównej, co w przypadku Diamonda nie ma większego znaczenia. ALe np. wgranie 10 mb i ponad 900 plików do obsługi TF3D to już warto zrobić na poziomie ROMu.
4 - można, grzebałem 2 dni żeby zmienić kolor literek w kalendarzu, poszukaj na XDA jest patent na kolory.
5 - cashe do grafiki, a sam glyph też bym chciał wiedzieć;
6 - dodać AM do gsen'a aby nie obracał a w AM ustawić obrócone.
dzięki za odp.
ad.1 ale przecież wtedy objętość ROMu się zwiększa więc nie za bardzo rozumiem tu oszczędność... co za różnica czy więcej w ROMie czy w pamięci głównej? Warto chyba tylko dodać te aplikacje, których się nie będzie aktualizować:P
ad.4 możesz chociaż podać link do tematu i strony jeśli wiesz gdzie to jest? z czasem jestem na dużym minusie i ciężko mi nawet coś przeczytać nie wspominając o szukaniu tego :)
ad.5 cokolwiek to jest dziwiło mnie, że jest ustawione na wartość mniejszą niż zalecana:P
ad.6 dzięki. jakoś na to nie wpadłem:P

*

Offline Dater

• 24
  • Sprzęt: MDA IV
« Odpowiedź #793 dnia: Październik 15, 2008, 22:42:07 »
Witam,

Pytania na które może gdzie na forum można znaleźć odpowiedźi, ale wierzcie mi, że wertuję od kilku dni i jakoś nie natrafiłem.

Generalnie dojrzalem do zmiany romu z Ery na coś innego. W zwiazku z tym pojawia się pytanie dotyczące Tomtoma. Zainwestowałem w oryginalną mapę. Wgrana poprzez TomTom Home, zainstalowana w pamieci wewnetrznej.
HR po wgraniu nowego romu odbywa się bez czyszczenia pamięci wewnetrznej? Czyli po wgraniu innego romu i HR pozostanie mi katalog z mapą? TomTom będize działał?

Czy też HR po wgraniu nowego romu ma być z czyszczeniem pamięci wewnetrznej, albo mi ja po prostu zczyści? No i czy wtedy podłaczając urzadzenie do TT Home uda mi się na nowo zainstalowac mapę?

Bedę wdzięczny za odpowiedź.
MDA IV | FireROM 8.4.1 PLK | Radio 1.15.25.14
Regulamin

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #794 dnia: Październik 15, 2008, 22:57:48 »
Są 2 rodzaje HR - taki który czyści pam. wew. i taki który tylko windowsa czyści.
Będziesz miał wybór podczas HR - uważnie czytaj.

Jak będziesz wrzucał nowego roma to pamięć wew. zostanie nie ruszona - ja mam AM i juz kilka romów wrzucałem (a AM nadal siedzi).
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

« Odpowiedź #795 dnia: Październik 15, 2008, 23:30:10 »
AM tak, ale inne programy juz nie.

*

Offline Dater

• 24
« Odpowiedź #796 dnia: Październik 16, 2008, 11:38:39 »
AM tak, ale inne programy juz nie.
Pewnie to własnie zależy od tego gdzie się znajdują. Bo jeśli w pamięci wewnętrznej i podczas HR jej nie wyczyścimy to można chyba założyć że bedą działały.
Wogóle u mnie widzę, że TT jest także w pamięci wewnętrznej (w folderze Navigator). Sa jakieś foldery TT w pamięci urządzenia, ale puste. Więc chyba jest szansa, że TT i mapa będzie działać bez ponownej instalacji. Jak myślicie?
Regulamin

« Odpowiedź #797 dnia: Październik 16, 2008, 12:53:45 »
Witam,

nikt nie ma pomyslu na rozwiazanie? :(

Hej, od piatku jestem posiadaczem MDA. Z jakiegos powodu gdy dostaje sms nie ma sygnalizacji dzwiekiem ani wibracja [zarowno gdy Diamond jest uspiony jak i gdy ekran jest aktywny]. Jakas podpowiedz co robie zle?
Dzieki za pomoc.

ps. w ustawieniach/dzwieki i powiadomienia/powiadomienia mam wybrany dzwonek oraz zaznaczona opcje wibracja [troche dziwne, ze z listy zdarzen jest kilka opcji dot. MMS i tylko jedna dot. SMS - "Nowy sms" tak powinno byc?

*

Offline kleo_marcin

• *
  • 68
    • strona firmowa
  • Sprzęt: herm300
« Odpowiedź #798 dnia: Październik 17, 2008, 09:58:47 »
Witam,
Generalnie dojrzalem do zmiany romu z Ery na coś innego. W zwiazku z tym pojawia się pytanie dotyczące Tomtoma. Zainwestowałem w oryginalną mapę. Wgrana poprzez TomTom Home, zainstalowana w pamieci wewnetrznej.
HR po wgraniu nowego romu odbywa się bez czyszczenia pamięci wewnetrznej? Czyli po wgraniu innego romu i HR pozostanie mi katalog z mapą? TomTom będize działał?
mam zainstalowanego oryginalnego TomTom-a w pamięci wew., robiłem już parę razy zmianę ROM-u i zawsze TomTom pozostał nienaruszony, ginie tylko skrót to tomtoma w programach (pozniej dodajesz go recznie), sama nawigacja zostaje, nie trzeba zadnej aktywacji, wszystko smiga.

*

Offline Dater

• 24
« Odpowiedź #799 dnia: Październik 17, 2008, 10:19:12 »
Witam,
mam zainstalowanego oryginalnego TomTom-a w pamięci wew., robiłem już parę razy zmianę ROM-u i zawsze TomTom pozostał nienaruszony, ginie tylko skrót to tomtoma w programach (pozniej dodajesz go recznie), sama nawigacja zostaje, nie trzeba zadnej aktywacji, wszystko smiga.

Super, tej odpowiedzi trzeba mi było  :D Jutro wgrywam nowy ROM  :grin:
Regulamin

« Odpowiedź #800 dnia: Październik 18, 2008, 17:41:21 »
Witam :) Takie małe pytanko co jest żle napisane?? :)

HomeRSKPath: \windows\Kontakty.Ink
HomeRSKText: Kontakty

Czytałem różne wątki i zrobiłem tak jak należy czyli podałem scieżkę jednak była mowa że to maja byc pliki .exe i nie wiem czy na tym mój problem polega gdyż wciskając prawy klawisz wyskakuje mi komunikat "Nie mozna otworzyc pliku "kontakty".Albo nie zostanl on podpisany przy uzyciu zaufanego certyfikatu albo nie mozna znalezc jednego z jego skladnikow" :grin:

I jeszcze drugie pytanko odnosnie slownika T9.Dużo osob zwraca mi uwage zeby nie pisac polskich liter bo u nich wyskakuje cos w stylu "si?" co znaczy "się":)Daloby rade nie wylączac slownika ale zeby domyslal sie o jakie slowa mi chodzi jednak bez polskich znakow:)Z gory dzieki za odpowiedz i sorrki za bledy:)Pozdrawiam

*

Offline piozus

• **
  • 174
« Odpowiedź #801 dnia: Październik 18, 2008, 19:08:09 »

Czytałem różne wątki i zrobiłem tak jak należy czyli podałem scieżkę jednak była mowa że to maja byc pliki .exe i nie wiem czy na tym mój problem polega gdyż wciskając prawy klawisz wyskakuje mi komunikat "Nie mozna otworzyc pliku "kontakty".Albo nie zostanl on podpisany przy uzyciu zaufanego certyfikatu albo nie mozna znalezc jednego z jego skladnikow" :grin:

Kilka stron wcześniej mój post...nie "exe", nie "ink", tylko "LNK". Też miałem z tym problem:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99830.630
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

« Odpowiedź #802 dnia: Październik 18, 2008, 19:40:28 »
Odrazu zadziałało :D Dzieki

P.s Ktoś wie jak rozwiązać mój drugi problem? :E

*

Offline piozus

• **
  • 174
« Odpowiedź #803 dnia: Październik 18, 2008, 21:02:50 »

I jeszcze drugie pytanko odnosnie slownika T9.Dużo osob zwraca mi uwage zeby nie pisac polskich liter bo u nich wyskakuje cos w stylu "si?" co znaczy "się":)Daloby rade nie wylączac slownika ale zeby domyslal sie o jakie slowa mi chodzi jednak bez polskich znakow:)Z gory dzieki za odpowiedz i sorrki za bledy:)Pozdrawiam

Hmm...dużo osób ci mówiło? Czy sam sprawdziłeś?
Ja mam wgrany ROM PL ugotowany na kuchni QSQA 1.0 (na bazie 1.93... PL o ile się nie mylę) i używając T9 wklepuje mi słowa bez polskich znaków.

« Odpowiedź #804 dnia: Październik 18, 2008, 22:27:08 »
Praktycznie każdy do kogo pisze zwraca mi na to uwagę a u niektórych widziałem na własne oczy:D I ciągle zastępuje polskie litery znakiem zapytania.Dodam ze mam wgrany Diamentowy ROM v 3.2a wersja 1.93 - FULL WYPAS tyle ze nie gotowałem nic:)Czy to ma jakieś znaczenie??

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #805 dnia: Październik 19, 2008, 13:34:23 »
Mi nie wklepuje bez polskich znaków, a mam 3.2a Qsqa full wypas :/
W sumie już się przyzwyczaiłem pisac bez, ale...

Co do tych ??? to przez kodowanie znaków, jak inni nie mają WM to w określonym ustawieniu Twojego słownika będą widzieć takie kruczki, była o tym mowa co i jak w jakimś topicu :P
contrast is not a sin...

*

Offline Dater

• 24
« Odpowiedź #806 dnia: Październik 19, 2008, 21:37:41 »
Witam,

Super, tej odpowiedzi trzeba mi było  :D Jutro wgrywam nowy ROM  :grin:

No i  wgrałem  :mrgreen: bezproblemowo. Diamentowy LITE plus Radio 05. Pierwsze uwagi :?:

Działa wszystko jakby szybciej, bardziej gładko, bez zacieć. Narazie (24h) bez żadnych zwiech itd. Także stabilnośc ok. Co do baterii, to na razie trudno się wypowiedzieć, za dużo sie bawiłem przez weekend, wiec trudno orzec.

Co do moich watpliwosci, czyli TT i mapy. Wszytsko działa, mapa jest. Straciłem tylko głosy, ale to akurat nie problem. Pewnie jak podłacze do TT Home pójdzie bez problemu
Z fixem poczatkowo były problemy, musiałem pokombinowac z HTC GPS Tool. Jak już znalazł satelity i łapał fixa, to strasznei rozłączał. Pięc sekund był fix, następne trzydzieści nie było. I tak przez 20 kilometrów. Już byłem załamany. Ale dziś po odpaleniu na nowo TT wszystko było ok., fixa złapał i już nie było problemów ze zrywaniem sygnału. Także coś się poustawiało i jest ok.  :grin:
Regulamin

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #807 dnia: Październik 20, 2008, 14:34:09 »

albo w diamond tweak albo w act jest opcja allow unicode ma byc disable :)
MDA Compact IV
HP dv2535ea

« Odpowiedź #808 dnia: Październik 20, 2008, 20:19:54 »
witam. na Diamonda przesiadłem się z Nokii N95 8GB w nokii był fajny rejestr, widziałem ile danych przęsłem za pomocą GPRSu. I mam pytanie jak na diamodzie sprawdzić ile przesłałem danych. Tak samo jaką mam pewnosć jak korzystam z netu, że Diamond się łączy przez WiFi?

*

Offline bielak85

• 31
« Odpowiedź #809 dnia: Październik 20, 2008, 20:37:51 »
Witajcie diamenciarze :D:D mam pytanko, jaki rom jest obecnie najbardziej wydajny, chodzi mi o to który najmniej zuzywa baterii i ponado zeby miał wszystkie podstawowe programy i by kazda funkcja w nim dzialala prawidlowo, sorki jesli moja wypowiedz nie brzmi jasno :) licze na pomoc w tej sprawie, dzieki !

p.s czy rom ma cos wspólnego w ogóle z tym ile nasza bateria zyje ?
HTC Diamond
Diamentowy Rom 3.2a Wersja Full Wypas