HTC Diamond: pytania i odpowiedzi

• 1050 Odpowiedzi
  • 325477 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: HTC Diamond: pytania i odpowiedzi
« Odpowiedź #630 dnia: Wrzesień 23, 2008, 15:55:35 »
Zmieniłem Show SIM na "0", tak jak było napisane przy wielu tematach o WM, ale po restarcie wraca wartość "1" - to jest mój problem.

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #631 dnia: Wrzesień 23, 2008, 19:50:47 »
Serwusik !
Manager SIM , "Usuń wszystkie kontakty" , potem synchronizuj , przy "wyczyszczonym" Outlooku . ... nie mam , żadnych "SIM-owych" kontaktów.

PS. Chyba , że zrobiłem jeszcze coś .. lecz nie wiem co ?...  :proud:

*

Offline kdx

• 5
  • pij mleko bedziesz wielki...
« Odpowiedź #632 dnia: Wrzesień 23, 2008, 20:37:04 »
Siema

Bo mi nikt nie odpowiedział....
Mam ogyginalney diament kupiony pare dni temu w orangutanie. Oczywiscie rom orange lipa! Ale moze ktos napisac jak go zmienic na ogyginal z htc...czy trace wtedy gwarancje i jezyk polski?!...i czy moga byc jakies komplikacje?I czy wszystkie ikony zostana te same tj:gry, tv orange itp.

Po drugie...czy mozna zmieniac dzwiek dzwonkow i wstawiac nowe skroty do "idz do" z prawej str. ekranu ?!...(mam tylko aparat i nowa wiadomosc)

A najwieksza lipa to ten zegar moze to da sie zmienic tylko!!!

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #633 dnia: Wrzesień 23, 2008, 20:48:34 »
Siema

Bo mi nikt nie odpowiedział....
Mam ogyginalney diament kupiony pare dni temu w orangutanie. Oczywiscie rom orange lipa! Ale moze ktos napisac jak go zmienic na ogyginal z htc...czy trace wtedy gwarancje i jezyk polski?!...i czy moga byc jakies komplikacje?I czy wszystkie ikony zostana te same tj:gry, tv orange itp.

Po drugie...czy mozna zmieniac dzwiek dzwonkow i wstawiac nowe skroty do "idz do" z prawej str. ekranu ?!...(mam tylko aparat i nowa wiadomosc)

A najwieksza lipa to ten zegar moze to da sie zmienic tylko!!!
1) Czytaj kurde topic, jest na pierwszej stronie o Diamencie z Orange...
2) Gwarancji nie tracisz praktycznie, bo w razie czego wgrywasz wszystko na czysto ala Orange
3) Zmiana ROM -> FAQ
4) Komplikacje zależne są od Twoich umiejętności
5) Nie zostaną, wszystko co związane z ORange wyleci prócz ekranu startowego Orange, ale jego potem też można wywalić, chociaż nie przeszkadza.
6) Można zmieniać dzwonki (przytrzymujesz palec na swoim dzwonku i dajesz "ustaw jako dzwonek" czy coś w tym stylu)
7) Skróty są super na ROM qsqa, wszystko masz w FAQ, także można Tworzyć własne skróty np. przytrzymanie czerwonej słuchawki itp.
contrast is not a sin...

*

Offline kdx

• 5
  • pij mleko bedziesz wielki...
« Odpowiedź #634 dnia: Wrzesień 24, 2008, 07:40:23 »
Ale mi chodzi głównie o to czy tracę wtedy język polski i polskie t9?!...A to, że tak mogę ustawić dźwięk dzwonka to wiem, ale chodzi mi o sygnał wiadomości...nie ma tego w tym menu, a w ustawieniach są tylko standardowe i nie ma możliwości dogrania swoich..
Chyba,że to znowu ten orange rom tak to ogranicza!

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #635 dnia: Wrzesień 24, 2008, 08:30:52 »
Ale mi chodzi głównie o to czy tracę wtedy język polski i polskie t9?!...A to, że tak mogę ustawić dźwięk dzwonka to wiem, ale chodzi mi o sygnał wiadomości...nie ma tego w tym menu, a w ustawieniach są tylko standardowe i nie ma możliwości dogrania swoich..

W wypadku oryginalnego ROM od HTC tak, tracisz polski jezyk i polskie t9, mozesz pozniej dograc soft spolszczajacy, czego nie polecam i zrobic polski t9. Chyba, ze wgrasz jakis ugotowany ROM z polskim jezykiem i t9. Mysle, ze tracisz gwarancje bo to jest ppc od polskiego operatora i jedynie on moze cos wgrac, chyba, ze nowszy ROM udostepnia operator tak jak Era na stronie. Mozesz tez sprobowac zrzucic oryginalny ROM i pozniej w razie czego go wgrac, o ile nie padnie sprzetowo pda. Polecam FAQ.

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #636 dnia: Wrzesień 24, 2008, 14:52:26 »

W wypadku oryginalnego ROM od HTC tak, tracisz polski jezyk i polskie t9, mozesz pozniej dograc soft spolszczajacy, czego nie polecam i zrobic polski t9. Chyba, ze wgrasz jakis ugotowany ROM z polskim jezykiem i t9. Mysle, ze tracisz gwarancje bo to jest ppc od polskiego operatora i jedynie on moze cos wgrac, chyba, ze nowszy ROM udostepnia operator tak jak Era na stronie. Mozesz tez sprobowac zrzucic oryginalny ROM i pozniej w razie czego go wgrac, o ile nie padnie sprzetowo pda. Polecam FAQ.
Jak nie da się? Jeżeli mamy telefon z Orange to już dawno jest soft wyciągnięty i można sobie go wgrywać, zazwyczaj tak bywa... SPL+ROM z Orange i gwarancja wraca :P Ale co ma się zepsuć niby...

Co do dzwonka sms też nie wiem, da się dodać własne!?
contrast is not a sin...

« Odpowiedź #637 dnia: Wrzesień 24, 2008, 15:40:37 »
ROM od qsqa jest spolszczony? Czy dopiero musimy sobie zainstalować nakładkę polską?
Przejrzałem na szybko temat, ale nie znalazłem  ;)

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #638 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:36:01 »
ROM od qsqa jest spolszczony? Czy dopiero musimy sobie zainstalować nakładkę polską?
Przejrzałem na szybko temat, ale nie znalazłem  ;)
Nie żartuj z tym spojrzałem.

PL ...
contrast is not a sin...

« Odpowiedź #639 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:48:39 »
Jak się ładuje to cały czas się świeci 'kółeczko'? Czy jak się naładuje to już nie?

« Odpowiedź #640 dnia: Wrzesień 24, 2008, 20:10:28 »
witam,

mam prośbę o pomoc. w ROMie od qsqa miałem do lewego klawisza software'owego przyporządkowaną domyślnie opcję [NOWE...], w której miałem do wyboru nowe MMSy, maile, SMSy, itp. Jednak chyba po bawieniu się DiamondTweak'iem / AdvancedConfig'iem utraciłem tą opcję i mogę teraz wybrać, to co oferuje mi DT/AC (np telefon, SMS, itp). Czy ktoś wie, jak przywrócić opcję [NOWE...]

Swoją drogą - wielkie dzięki za ROM od qsqa i za całe FAQ na temat tego jak wywalić to badziewie od Orange i zastąpić je nową i lepszą wersją.

Piotrek

« Odpowiedź #641 dnia: Wrzesień 24, 2008, 21:33:16 »
Czy da się wyłączyć ekran dotykowy? Żeby świecił, ale nie był dotykowy - by nie reagował na dotyk. :grin:
Ale nie chodzi mi o blokadę klawiatury... klawisze mają działać.

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #642 dnia: Wrzesień 24, 2008, 21:57:59 »
Czy da się wyłączyć ekran dotykowy? Żeby świecił, ale nie był dotykowy - by nie reagował na dotyk. :grin:
Ale nie chodzi mi o blokadę klawiatury... klawisze mają działać.
Może chodzi Ci "gdy dzwoni", żeby nie odebrać przypadkowo?
Klawiature? Yyy ciężko o klawiature w Diamondzie :P
contrast is not a sin...

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #643 dnia: Wrzesień 25, 2008, 11:17:25 »

Jak nie da się? Jeżeli mamy telefon z Orange to już dawno jest soft wyciągnięty i można sobie go wgrywać, zazwyczaj tak bywa... SPL+ROM z Orange i gwarancja wraca :P Ale co ma się zepsuć niby...

Co do dzwonka sms też nie wiem, da się dodać własne!?

A kto napisal, ze sie nie da?? Zepsuc moze sie wszystko, plyta glowna, wyswietlacz itp, itp, zreszta poczytaj sobie na forum ile jest takich przypadkow. Nie wspominaja o tym, ze mozna miec pecha i sprzet padnie przy flashowaniu.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2008, 11:28:39 wysłana przez horde »

« Odpowiedź #644 dnia: Wrzesień 25, 2008, 16:00:23 »
1. Tak
2. Blokada telefonu, czy coś takiego jak przytrzyma się czerwoną słuchawkę ;P

Jak wysłać obrazek przez bluetooth? Próbowałem jak w normalnym telefonie i nie umie. Przez eksplorator bluetooth? Tylko ciężko znaleźć dany obrazek...

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #645 dnia: Wrzesień 25, 2008, 16:06:34 »
1. Tak

Jak wysłać obrazek przez bluetooth? Próbowałem jak w normalnym telefonie i nie umie. Przez eksplorator bluetooth? Tylko ciężko znaleźć dany obrazek...
z poziomu eksploratora plików "transferuj", bądź w wersji angielskiej "beam file".
pozdr.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
« Odpowiedź #646 dnia: Wrzesień 25, 2008, 17:19:34 »
1. Tak

Prosty plugin AnswerkeysDisabler.v0.4.1, gdy dzwonisz możesz odebrać tylko 'zieloną' słuchawką - super sprawa (;
contrast is not a sin...

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #647 dnia: Wrzesień 26, 2008, 00:49:07 »

2) chciałbym w rejestrze zmienić przypisanie prawego softowego klawisza z „programy” na „kontakty” na ekranie „tooday” tf3d (już to było, ale ogólnie gdzie szukać klucza w rejestrze do zmiany tych ustawień, a ponieważ jestem newbie jeśli chodzi o PPC to pytam konkretnie co zmienić na co :) )

Dzięki oldred za chęci, ale mimo, że zmieniło mi podpis pod soft klawiszem nie wchodzi w kontakty...
(dla tych co nie zauwazyli:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila
HomeRSKPath       \windows\poutlook.exe
HomeRSKText        Contacts  ; albo Kontakty, albo jak chcesz..)

3) jak w rejestrze znaleźć opcję wygaszania ekranu w momencie wybierania numeru lub nawiązania rozmowy (wiem że gdzieś to pytanie już było tylko nie mogę tego znaleźć :( )

Wciąż nie wiem gdzie to znaleźć :(

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 01:05:06 wysłana przez piozus »
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline bielak85

• 31
« Odpowiedź #648 dnia: Wrzesień 26, 2008, 01:04:35 »
Witam uzywam program smart explorer do instalacji plikow cab, gdy szukam pliku widze tylko plik o nazwie setup.xml i otwiera mi sie opera dlaczego tak jest a nie ma instalacji ;/ ?
HTC Diamond
Diamentowy Rom 3.2a Wersja Full Wypas

*

Offline oldred

• *
  • 97
  • Sprzęt: spv c500,wizard, n95, diamond, topaz
« Odpowiedź #649 dnia: Wrzesień 26, 2008, 07:26:11 »

2) chciałbym w rejestrze zmienić przypisanie prawego softowego klawisza z „programy” na „kontakty” na ekranie „tooday” tf3d (już to było, ale ogólnie gdzie szukać klucza w rejestrze do zmiany tych ustawień, a ponieważ jestem newbie jeśli chodzi o PPC to pytam konkretnie co zmienić na co :) )

Dzięki oldred za chęci, ale mimo, że zmieniło mi podpis pod soft klawiszem nie wchodzi w kontakty...

3) jak w rejestrze znaleźć opcję wygaszania ekranu w momencie wybierania numeru lub nawiązania rozmowy (wiem że gdzieś to pytanie już było tylko nie mogę tego znaleźć :( )

Wciąż nie wiem gdzie to znaleźć :(

Fakt... coś pokręciłem.

HomeRSKPath       \windows\start menu\programs\contacts.lnk

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #650 dnia: Wrzesień 26, 2008, 08:16:39 »
Witam uzywam program smart explorer do instalacji plikow cab, gdy szukam pliku widze tylko plik o nazwie setup.xml i otwiera mi sie opera dlaczego tak jest a nie ma instalacji ;/ ?

Po co zadajesz to samo pytanie w kilku watkach.
Do uruchomienia pliku cab nie trzeba zadnych programow, zrzucasz na pocketa i odpalasz, podobnie jak exe na PC.
Na przyszlosc zanim zaczniesz przygode z ppc to poczytaj moze podstawy, FAQ itp.

« Odpowiedź #651 dnia: Wrzesień 26, 2008, 08:33:15 »
witam.
Czy mógłby ktoś załączyć plik 26948339_manila, który można znaleźć w folderze windows?
z gory dziekuje
It is Nice to Be Important, But It is More Important to Be Nice

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #652 dnia: Wrzesień 26, 2008, 11:11:11 »
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Diamonda, i mam do was małe pytanko. A mianowicie istnieje jakiś program do regulacji pracy procesora?
Posiadam Diamonda z orange'a, rzecz jasna zdebrandowany już :) Mam wgrany rom full wypas od qsqa a procesor mi taktuje z częstotliwością 553MHz :worried:
Stąd moje pytanie.

Pozdrawiam

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #653 dnia: Wrzesień 26, 2008, 11:34:56 »
Istnieje ale nic nie daje, czyli nie istnieje ;)
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #654 dnia: Wrzesień 26, 2008, 17:59:43 »
To nic szkoda może ktoś kiedyś spróbuje takie coś napisać  :P

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #655 dnia: Wrzesień 27, 2008, 17:07:58 »
Pierwsze pytanie: Jak poorganizować sobie programy tak, żebym nie miał -dziesięciu ikon w oknie "Programy", tylko ładnie powrzucać skróty do folderów? Nie ma tak opcji z wyjeżdżającym menu kontekstowym po przytrzymaniu - trzeba te skróty w jakimś folderze systemowym porozdzielać? Gdzie?

Drugie pytanie: Wyłączyłem automatyczne ściąganie pogody, pobieranie poczty mam ustawione na "ręczne" - czemu więc Diamond w bardzo krótkich odstępach czasu, co chwilę chce się połączyć z Internetem? Co kilka minut mam ikonkę "E" i latające strzałeczki. Przed niepotrzebną stratą kasy chroni mnie NoData, które włączyłem, więc jestem bombardowany komunikatami o błędzie połączenia. Tym niemniej nurtuje mnie, co telefon tak zażarcie chce pobrać? Jakieś pomysły?

*

Offline piozus

• **
  • 174
« Odpowiedź #656 dnia: Wrzesień 27, 2008, 19:53:31 »

Fakt... coś pokręciłem.

Działa  :O~
Fakt, że u mnie ścieżka dostępu to \windows\menu start\programy\kontakty.Lnk, czyli wystarczyło zmodyfikować co napisałeś  :proud:

Żeby nie było nudno to mam kolejne
PYTANIA:

1) jak wyłączyć w rejestrze wybudzanie telefonu przy przychodzeniu maili i smsów, bo jak się rano budzę to musze podłączać telefon pod ładowarkę

2) jak w rejestrze włączyć opcję wygaszania ekranu w momencie wybierania numeru lub nawiązania rozmowy (wiem że gdzieś to pytanie już było tylko nie mogę tego znaleźć  )
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #657 dnia: Wrzesień 27, 2008, 22:56:46 »
Pierwsze pytanie: Jak poorganizować sobie programy tak, żebym nie miał -dziesięciu ikon w oknie "Programy", tylko ładnie powrzucać skróty do folderów? Nie ma tak opcji z wyjeżdżającym menu kontekstowym po przytrzymaniu - trzeba te skróty w jakimś folderze systemowym porozdzielać? Gdzie?

Drugie pytanie: Wyłączyłem automatyczne ściąganie pogody, pobieranie poczty mam ustawione na "ręczne" - czemu więc Diamond w bardzo krótkich odstępach czasu, co chwilę chce się połączyć z Internetem? Co kilka minut mam ikonkę "E" i latające strzałeczki. Przed niepotrzebną stratą kasy chroni mnie NoData, które włączyłem, więc jestem bombardowany komunikatami o błędzie połączenia. Tym niemniej nurtuje mnie, co telefon tak zażarcie chce pobrać? Jakieś pomysły?

Programy mozesz uporzadkowac np dzieki temu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=428064

Fakt... coś pokręciłem.

Działa  :O~
Fakt, że u mnie ścieżka dostępu to \windows\menu start\programy\kontakty.Lnk, czyli wystarczyło zmodyfikować co napisałeś  :proud:

Żeby nie było nudno to mam kolejne
PYTANIA:

1) jak wyłączyć w rejestrze wybudzanie telefonu przy przychodzeniu maili i smsów, bo jak się rano budzę to musze podłączać telefon pod ładowarkę

2) jak w rejestrze włączyć opcję wygaszania ekranu w momencie wybierania numeru lub nawiązania rozmowy (wiem że gdzieś to pytanie już było tylko nie mogę tego znaleźć  )

Te wszystkie rzeczy czyli nie wybudzanie jak przyjdzie sms, mail, wygaszony ekran podczas rozmowy sa defaultowo wlaczone w Diamondzie, musiales je wylaczyc przypadkowo np przez ACT.

*

Offline piozus

• **
  • 174
« Odpowiedź #658 dnia: Wrzesień 28, 2008, 01:01:09 »

Te wszystkie rzeczy czyli nie wybudzanie jak przyjdzie sms, mail, wygaszony ekran podczas rozmowy sa defaultowo wlaczone w Diamondzie, musiales je wylaczyc przypadkowo np przez ACT.

Dzięki za trop...był dobry. Już mi nie wybudza telefonu po przyjściu smsów (TF3D Config). Ale jeśli chodzi o usypianie w czasie rozmowy to opcji takiej nie ma ani tu ani w ACT (i żadnych innych takich programów nie mam).

Pozostaje mi tylko szukać w rejestrach, a że sie na tym nie znam to "pomocy"  :|

*

Offline oldred

• *
  • 97
  • Sprzęt: spv c500,wizard, n95, diamond, topaz
« Odpowiedź #659 dnia: Wrzesień 28, 2008, 09:00:59 »

Dzięki za trop...był dobry. Już mi nie wybudza telefonu po przyjściu smsów (TF3D Config). Ale jeśli chodzi o usypianie w czasie rozmowy to opcji takiej nie ma ani tu ani w ACT (i żadnych innych takich programów nie mam).

Pozostaje mi tylko szukać w rejestrach, a że sie na tym nie znam to "pomocy"  :|
ATC: Phone/Allow or disallow the phone to quickly switch to sleep mode during a call. - chyba to.