[P750] łatka VGA

• 34 Odpowiedzi
  • 17185 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czayna

• **
  • 114
    • megasite.republika.pl
  • Sprzęt: HTC magician,BigStorage,2GBsandisc Motorola HT-820->HTC Kaiser i Asus P750
[P750] łatka VGA
« dnia: Kwiecień 01, 2008, 09:54:58 »
tłumaczenie jak wgrac łatkę

The procedure of piercing is described here:

These are result more than weekly tedious and tedious work Sorg and GreateVK.

This piercing is maximally close to the official piercing v4.9.1 in the functionality with exception:

- is removed ASUS Launcher in view of the difficult adaptation under VGA and the doubtful value.
- is removed Location Courier for the same reason.
- standard camera because of the difficult adaptation under VGA is substituted on CoolCamera with the retention of auto-focus and the use of a button "camera"
- all utilities ASUS are adapted under VGA permission.
-..NET Compact Framework v3.5
- Java JBED 3D

Being expressed literarily - we zatrakhalis' with this piercing, but, as a result, the very even viable version was obtained 

Piercings Base and Full for VGA from me it does not thus far be worthwhile to await. Entire soft must be checked against the compatability with VGA, tested, driven on and so forth... this will engage unknown how long.

Therefore at the given moment - standard piercing.

Still there is the council- request:
Many programs are adapted for VGA "to the fast hand". This indicates that drawing commonplace it is increased with size 2 times. For example, apportionment for XT9. Therefore, if someone has a desire, then can draw again in the native VGA permission and lay out here. Thus, you will be able soak to project, and this will enter into the following version.

All questions "A will certain program work to VGA to piercing?" they are automatically considered offtopom! Create separate theme in the division of "program" and there this discuss.

To fludit' by questions "as for long works without the recharging?" it does not stand. Draw off and try themselves! This depends on the operating modes and it is strongly individual for each. Basic source of consumption - display. I.e., if we listen to music with the turned-off display, then the operating time will decrease insignificantly.

Apropos of speed - in my view, retarding even if exists, then insignificant. Video in TCPMP is lost slower than the time in 2. I.e., with the large permissions video, speed it can not be sufficient. But even in this case sufficient- after all smotribel'no due to the automatic passage of personnel.

linki http://asusmobile.ru/board/viewtopic.php?t=10455

Method the first - from map MicroSD

1) we take (desirably clean, recently otformatirovannuyu) MicroSD map by volume not more than 2GB (MiniSDHC IT WILL NOT APPROACH!) and we copy to it, into the root, file PegasusP.nb0
2) we put map in the telephone, connect telephone either to the computer or to the power unit.
3) we press the button of vocal control, press joystick we downward and shift the button of disconnection upward. Retaining these buttons in this position we press short-term and we release it reset (here this rastopyrku they devised in ASUS!). We continue to retain buttons thus far it did not appear the headpiece of butbloka.
The procedure of piercing must begin.
4) at the end of piercing, if it passed successfully, apparatus itself perezagruzitsya.

the method of the second, version when in you Windows xp:

1) we go in tuning of aktivsinka and we remove jackdaw with USB connection. By such means of aktivsink not it will mix proshival'shchiku.
2) we press the button of vocal control and we shift the button of disconnection upward. Retaining these buttons in this position we press short-term and we release it reset. We continue to retain buttons thus far it did not appear the headpiece of butbloka.
3) KPK will enter into butblok, into the regime of the load through USB
4) podkluchayem KPK to the computer, which will find new device and will install automatically driver.
5) we start from the kommandnoy line thus: USBLoader.exe PegasusP.nb0
6) will go the process of renovation, which can be observed simultaneously on KPK and computer.
7) when renovation will be completed, we shift the button of disconnection and short-term we press on Reset. (although in my view of one reseta it is sufficient)

the method of the second, version when in you Windows vista:

1) we press the button of vocal control and we shift the button of disconnection upward. Retaining these buttons in this position we press short-term and we release it reset. We continue to retain buttons thus far it did not appear the headpiece of butbloka.
2) KPK will enter into butblok, into the regime of the load through USB
3) we connect KPK to the computer, which will find new device and will install driver automatically. But this driver is not compatible with our utility.
4) we go in the dispatcher of devices we find there our KPK: Mobile devices - > ASUS USB Sync. we install OUR driver which it is located in the archive in folder USBAS. Necessarily will be convinced that it were established precisely this driver, otherwise nothing it will come out.
5) we start from the kommandnoy line thus: USBLoader.exe PegasusP.nb0
6) will go the process of renovation, which can be observed simultaneously on KPK and computer.
7) when renovation will be completed, we shift the button of disconnection and short-term we press on Reset. (although in my view of one reseta it is sufficient)
Driver substituted into p.ya in no way influences work Vista Mobile Device Center therefore as into the regime of butbloka and normal mode - these are is two different devices for kompa, but therefore are used different firewood.

There is small of bag with the date. After pereproshivki it can it will be thrown out for 2000 yr this not the problem of my piercing - this occurs also on the standard. Either this bag inside butbloka or in iron itself.
The functionality this in no way is shown; purely cosmetic bag - simply it is necessary to yr to turn from 2000 to 2008 with the first installation of date.
It does not occur with usual KHR of Gluck's such.

miłego użytkowania P750 :)

*

Offline awatar

• 316
  • Sprzęt: P750, SE XPERIA Arc
Odp: [P750] łatka VGA
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 01, 2008, 11:25:19 »
Czy to nie jest prościej napisane?

"Here it comes! Asus P750 VGA-firmware!
Download: http://asusmobile.ru/files/ROMs_P750/not_official/P750.VGA.WM6.1.v1.0.by.Sorg_GreateVK.zip

Var.1 – Using MicroSD

1. Format your MicroSD card (max. capacity 2 Gb! NOT SDHC) and copy PegasusP.nb0 on it
2. Plug in you MicroSD card into smartphone and connect in to PC or plug in power adapter

3. Press and hold VoiceCommander button + joystick down + PowerButton up and press Reset once but keep on holding the buttons untill you see bootloader screen. Then it starts uploading new firmware
4. Smartphone will reboot and that`s it!

Var.2 for XP users!

1) Go to ActiveSync settings and check out (disable) USB cable connection
2) Perss and hold VioceCommander button + Power button up. Press Reset once but keep on holding the buttons untill you see bootloader screen.
3) Smatphone will turn on the bootloader mode throu USB
4) Connect P750 to PC and wait till PC will install drivers
5) start using command line: USBLoader.exe PegasusP.nb0
6) You can see the updating process both on PC and PDA
7) After it is done press Reset

Var.2 for Vista users!

1) 1. Perss and hold VioceCommander button + Power button up. Press Reset once but keep on holding the buttons untill you see bootloader screen.
2) Smatphone will turn on the bootloader mode throu USB
3) Go to Devices Explorer and find your PDA in: Mobile Devices -> Asus USB Sync. Unstall SPECIFIC driver with you can find in downloaded archive in USBAS folder. Make sure that you install THIS PARTICULAR driver
4) start using command line: USBLoader.exe PegasusP.nb0
5) You can see the updating process both on PC and PDA
6) After it is done press Reset

The installed driver will not take any effect on the Vista Mobile Device Center. Don`t worry =) "

Nie jestem pewien tylko tego o który przycisk chodzi tu "Power button up". Czy to chodzi o czerwoną słuchawkę, jakby to wynikało z tego "button of disconnection upward"?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2008, 11:30:13 wysłana przez awatar »

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 01, 2008, 11:40:44 »
Tylko zauważcie, że już jest wersja 1.0.2, bo 1.0 i potem 1.0.1. generowały jakieś błędy (wywałki, białe ekrany).

W komentarzach (rosyjskich) jest, że ten ROM spowodował znaczny spadek jakości połączeń WiFi, że często są problemy z EDGE (spadek prędkości) - generalnie, coś nie halo z modułem telefonicznym się chyba robi...

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
  • Sprzęt: p750
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2008, 07:22:51 »
no to czekamy na pierwsze wrazenia....
nie, bo nie. i juz. no.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2008, 10:33:48 »
witam, wgrałem ostatni rom 1.0.0.2. Jeśli chodzi o funkcjonalność jestem pod wrażeniem, pomimo obsługi VG telefon pracuje szybciej i stabilniej, uruchamia sie również szybciej. Brakuje mi dwóch rzeczy:
1. Polski T9 który miałem w pierwotnym ROMie
2. Aplikacja Voice commander jest po rosyjsku (dlatgo moja prośba aby ktoś wystawił na upie cały katalog z programfiles/voicecommander/*.*) myśle że podmiana plików pomoże.

Jeśli ktoś zna sposób na T9 to  również się przyda..

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 02, 2008, 13:24:47 »
a jak jest z wolna pamiecia po sr ?
nie, bo nie. i juz. no.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 02, 2008, 14:27:28 »
Jest więcej niż w poprzednim romie. Po SR wolna pamięć to 25.56

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 02, 2008, 14:40:46 »
czyli cos zostalo wylaczone w stosunku do oryginalu. wlasnie tez zrobilem sr i mam 26,44. oczywiscie cosik wodotryskow (bynajmniej dla mnie) wylaczyle predzej.
a krawedzie i kolory na roznych programach jak widac na wiekszej rozdzielczosci ? okna przeskalowuja sie do calego wyswietlacza ?
ogolnie - czy jest lepiej ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2008, 14:51:59 wysłana przez PatiNT »
nie, bo nie. i juz. no.

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 02, 2008, 15:12:59 »
jak dla mnie to o niebo lepiej, jeśli jesteś posiadaczem orginalnego ROM u P750 to prosze skopiuj z /ProgramFiles/Cyberon  i zuploaduj gdzięś - sprawdze czy da się podmienić tak aby działał jak w wersji orginalnej.

Jeśli chodzi o stabilność to jest ok. No i graficzka łądna.

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 03, 2008, 07:22:54 »
to siedzialo w cyberonie :
http://rapidshare.com/files/104464642/VoiceCommander.zip.html
rozpakuj i daj znac czy dziala. na pw masz moj nr wiec jak by plik byl uszkodzony to wyslij sesemesa z mailem.
nie, bo nie. i juz. no.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 03, 2008, 20:02:41 »
Też zainstalowałem ten ROM. Generalnie wygląda to super i nic się nie tnie. Jest tylko jeden problem a mianowice słownit T9. Czy wieceie jak wyłączyć go na dobre żeby wpisywać informacje z klawiatury numerycznej bez podpowiedzi T9? Z góry dzięki za odpowiedź.

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 03, 2008, 20:34:39 »
Jeśli wciśniesz gwiazdkę i przytrzymasz dłużej, pojawia się menu wyboru. Wybór ten jest zapamiętywany później (odwrotnie, niż przy krótkim naciśnięciu gwiazdki - tu nie jest zapamiętywany). Aczkolwiek w sms'ach T9 jest "ficzerem" i tu z automatu wskakuje ta metoda... Pomnik temu, kto znajdzie, jak to zmienić (nadal szukam...)

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 03, 2008, 20:47:46 »
Dziękuje za odpowiedź. Mam od dzisiaj tego Asusa i po zmianie ROMu myślałem że oszaleję z tym słownikiem. Nie licząc ten nowy ROM jest wart uwagi. AutoMapa wygląda super.

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 03, 2008, 20:50:27 »
dzięki za katalog cyberona- niestety ale nadal jes w języku rosyjskim, co do T9 fakt można go wyłączyć ale wolałbym T9 polski taki jaki jest w pierwotnym romie polskim, może ktoś wie jak coś takiego zdobyć...

pozdro

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 03, 2008, 21:55:54 »
Znalazłem coś takiego:

1. W gałęzi rejestru HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/Layouts/e0010409:
a. zmienić wartość Ime File z Windows/xt9ime.dll na windows/compime.dll;
b. zmienić wartość Layout Text z XT9 IME na COMP IME.

Faktycznie, odłącza to XT9, ALE - jednocześnie zupełnie odłącza ABC klawiatury sprzętowej (można tylko wprowadzać cyfry, liter nie, i nie ma możliwości przełączenia), pozostaje klawiatura ekranowa tylko.
Ponoć pomaga (przywraca ABC przy wyłączonym XT9) LEng, ale to płatny program, wolałbym się bez tego obejść...

YES!!

Znalazłem pliczek (w załączeniu), na XDA-Developers (http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2082504&postcount=8), ponoć wypuszczony przez HTC.
Instalujecie na własne ryzyko ;-) - ale u mnie zadziałało. Nie wyłącza to XT9, ale przestawia kolejność, że pierwsze ładuje się ABC.
U mnie działa (P750 z oryginalnym ROM'em).
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2008, 22:53:08 wysłana przez Sebastian_T »

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 04, 2008, 14:20:14 »
Sprawdzaliście jak działa AutoMapa? U mnie można ją włączyć tylko raz. Po wyjściu z programu ponowene jego załadowanie za bardzo nie wychodzi. Widać że AutoMapa próbuje się włączyć jednak nic się nie dzieje, właściwie obraca się jedynie ikona oczekiwania.

« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 04, 2008, 14:38:54 »
U mnie bez problemu (AM wersja 5.0), włącza się, wyłącza, znowu można włączyć

Może masz mało pamięci?

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 04, 2008, 17:57:04 »
Po wylaczeniu AutoMapy wy
Napisane: Kwiecień 04, 2008, 14:59:51
Po wyłaczeniu AutoMapy pokazuje okolo 20 MB wiec chyba wystarczajaca, chociaz nie wiem ile AutoMapa potrzebuje do wlasciwej pracy
Napisane: Kwiecień 04, 2008, 15:04:41
Zrobiłem hard reset i wszystko jest OK. Pytanie do użytkowników tego softu, ile macie wolnej pamięci po 1-2 ciąglej pracy (bez soft resetu)?

« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 04, 2008, 18:10:06 »
Po wywaleniu większości z autostartu - 23-24mega

« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 04, 2008, 20:54:51 »
Muszę zrobić porządek w autostarcie. Ja po restarcie mam 22 MB a po kilku godzinach wartość spada do 17 po wyszłączeniu wszystkie z pozimu TaskMenagera

« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 04, 2008, 21:05:52 »
Po restarcie u mnie 24, potem spada do 22 i tak trzyma już. Wyłączony AsusStatus, Launcher, VoiceCall (czy jak to tam się nazywa, do głosowego dzwonienia, tam siedzi tylko "przyspieszacz ładowania" w autostarcie, bez tego normalnie też się uruchamia). Launcher żre najwięcej pamięci, z tego co zauważyłem.

« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 05, 2008, 00:19:09 »
A gdzie ten autostart jest, bo też bym z niego chętnie coś wywalił... Dokonałem przeszuku, ale bez skutku, jest tylko Menu Start.

Pzdr
Maciej L

« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 05, 2008, 09:45:01 »
Musisz manadżerem plików. Nie korzystam ze standardowego, więc nie wiem, czy ma możliwość włączenia widoku wszystkich plików (czyli ukrytych itp.) - ja korzystam z Resco.
Wchodzisz manadżerem plików do katalogu Windows, i tam masz Startup. Jak nie włączysz widoku wszystkich, to będziesz miał ze trzy skróty widoczne, jak włączysz, to z 7-8. Ja u siebie zostawiłem LaunchNetwork (nie wiem, co to), poutlook (coś pewnie do outlooka, nie ruszałem), Profile, TimeChange i TimeWizard (nie mam pojęcia, co te dwa ostatnie robią, więc zostawiłem). Resztę wywaliłem.

« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 05, 2008, 14:02:19 »
Serdeczne dzięki, tak to jest, jak się instrukcji nie czyta (ale przecież nikt nie czyta). Znalazłem standardowym eksploratorem plików, ale folder nazywa się "Autostart" z czego wynika, że chyba masz inną niż polska wersję WM6.

Pzdr
Maciej L

« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 05, 2008, 14:41:22 »
angielska mam ;-)

« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 07, 2008, 16:15:47 »
A czy ktoś może zagłębił się w temacie sms'ów bo w tym ROMie 1.0.2 smsy nie przychodzą jako pojedyńcze tylko są podzielone na osoby i z każdym się prowadzi konwersację. Nie można mięć każdego smsa z osobna.

Czy da się to jakoś wyłączyć?

« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 07, 2008, 17:10:06 »
A czy ktoś może zagłębił się w temacie sms'ów bo w tym ROMie 1.0.2 smsy nie przychodzą jako pojedyńcze tylko są podzielone na osoby i z każdym się prowadzi konwersację. Nie można mięć każdego smsa z osobna.

Wyczytałem, że należy w rejestrze:

W ścieżce:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Settings\OEM
utworzyć: SMSInboxThreadingDisabled
o wartości DWORD: 00000001

Czyli:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Settings\OEM]
"SMSInboxThreadingDisabled"=dword:00000001

« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 07, 2008, 19:58:24 »

Wyczytałem, że należy w rejestrze:

W ścieżce:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Settings\OEM
utworzyć: SMSInboxThreadingDisabled
o wartości DWORD: 00000001

Czyli:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Inbox\Settings\OEM]
"SMSInboxThreadingDisabled"=dword:00000001

Coś nie bardzo działa. W ogóle nie nie ma katalogu OEM. A ktoś już to niedogodność usunął.

« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 07, 2008, 20:05:50 »
Wiesz, ja to wyczytałem na tym ruskim serwisie, w wątku o tym ROM'ie nowym, 1.0.2, sam nie mam, tyle co przetłumaczyłem i dałem tutaj ;-)

A jakbyś stworzył "OEM" i w nim ten zapis?

(ja bym sprawdził, gdybym miał 6.1, ale że nie mam, to u mnie i tak to nie zadziała)

« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 07, 2008, 20:27:03 »
Stworzyłem i niestety nic.