Medion 95025

• 3 Odpowiedzi
  • 2228 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Medion 95025
« dnia: Czerwiec 13, 2007, 09:01:45 »
Witam,

Mam pytanko - czego klonem (poza Royaltek Empus RTW1000) jest Medion 95025, tłumnie dostępny na Allegro ?
Gdzie mógłbym znaleźć sprawdzony angielski system operacyjny (standardowo jest niemiecki) ?

I na koniec: czy w ogóle warto zainwestować w tego palmtopa (główne zastosowania to nawigacja GPS i słuchanie MP3) ?
Czy filmy na tym pójdą?
Czy to urządzenie przeczyta 2 GB kartę SD ?

Z góry dzięki za opdowiedzi.
Pozdrawiam
Łukasz

*

Offline wibi

• *
  • 51
Odp: Medion 95025
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2007, 23:04:21 »
Tylko Royalteka,można wgrać soft z tegoż własnie Royalteka ale nie zawsze się to udaje i sa wtedy poważne kłopoty a jak się czasami uda to nie zawsze chodzi GPS (bo ten flash od Royalteka dostepny w sieci jest od modelu 2000 który ma ROM 64Mb a nie 32 jak Medion i Empus 1000) a ponadto żeby spolszczyć tego Mediona nie trzeba wgrywać angielskiego softu,wszystko ładnie się udaje tylko poszukaj.Poza tym Medion jest w miarę szybki i filmy chodza na nim bez zadnych zwięch czy zacięc a procek Samsung 266 jest podobnie szybki jak Intel 300Mhz więc i MP3 chodza równiez dobrze,jedynie czego nie wiem to to czy obsługuje SDIO bo nie mam nic żeby to sprawdzić ale procek ma zaimplementowaną obsługe SDIO więc moze chodzi?

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2007, 16:04:16 »
POBRANIE  SOFTU  ANGIELSKIEGO
Konieczne połączenie z internetem.
Otwierasz przeglądarkę internetową, skopiuj poniższy adres:

http://www.badongo.net/file/2245545

i wklej w pole adresowe przeglądarki ;  wejdź na stronę „Badongo”.
Pokaże się na stronie w środku tytuł pliku:

Filename:  Cobra_ROYALTEK_WWE_B18.usb
Filesize:  28MB
Downloads:  47
Description:  Royaltek empus rtw1000

Obok odliczanie czasu do startu, potem ukaże się jednorazowy kod który należy przepisać do okienka.
Naciskasz poniżej na „Download Your File Here” – startuje okno pobierania.
Zapisz pobierany plik na twardy dysk kompa np. do folderu „Moje dokumenty”
Po pobraniu należy rozpakować plik z softem – będzie miał nazwę jak wyżej (końcówka .usb)

-spolszczenie mam u siebie - 2,9 MB
-karta SD 2GB będzie chodziła ponieważ mam i nieźle śmiga
-filmy pójdą mam program, mam również program do przerabiania np. divx 700 MB na ok. 80 MB.

*

Offline Krzysztof.em

• 38
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2007, 11:03:37 »
Medion 95025 - czy i w jaki sposób można zwiększyć w tym modelu pamięć RAM ?