Ja działam na takim rozwiązaniu:
x51v + adapter CF=>PCMCIA + karta senao 2511CD+EXT2 + 2 x antenka na mmcx
Do tego sterowniki od 2511cf ze strony senao (WLAN_FORWINCE40. exe),
albo jeszcze lepiej referencyjne intersila ze strony hpcfactor:
hxxp: www. hpcfactor. com/ftp-root/drivers/wifi-reference/intersil/prism-2-5/CE4/3. 00. 08. 0236/3-00-08-0236_WinCE400. zip
trochę się na kombinowałem ze znalezieniem odpowiednich sterowników i ich uruchomieniem ale teraz działa bez problemu,
mała uwaga do sterowników, aplikacja w nich zawarta wymaga biblioteki mfcce400. dll (zawarta microsoftowym SDK)
Skąd wziąć i ile to kosztuje:
- karta senao z allegro (lub interprojekt) nowa ok 200zł,
- adapter CF to PCMCIA tylko sklepy za wielką wodą ok 100zł z przesyłką np hxxp: www. semsons. com/comflastopcc. html
- pigtail mmcx-rpsma z allegro ok 20zł za sztukę
- anteny do wyboru
Co za to mamy:
Najlepsza kartę pomiarowa z czułością -95dBm i mocą 200mW, z dwoma wyjściami antenowymi!!!
Jeśli tą kartą nie uda ci się nawiązać połączenia to już chyba żadną (przynajmniej na PDA),
natywnie wep, wpa, działa z wbudowanym klientem odyssey-a wiec i wpa2 nie straszne

Hula na niej między innymi: ministumbler, WifiCompanion, WiFiFoFum, Airscanner Mobile Sniffer.
Nie udało mi się uruchomić RetinaWiFi Scaner, CommView(wielka szkoda!), ceniffer.
Zrób to sam:
Karta w oryginale ma mała dołączaną antenkę 2dbi, niestety w Polsce ich brak (w sklepach za oceanem 6$ + 50$ za przesyłkę:),
ale można coś podobnego wykonać samemu. Potrzebne 2 pigtaile z wtykiem kątowym mmcx z jednej strony,drugi dowolny bo do obcięcia
(kupiłem po 5 zł na allegro), 2 tanie antenki 2dbi rpsma, takie małe, czarne z podstawką i metrowym kabelkiem (na alegro po 5zł), koszulka
termokurczliwa. Tanią antenkę rozbieramy i na jej podstawie przycinamy pigtaila i przelutowujemy rurkę, na to koszulka termokurczliwa.
I już mamy w pełni mobilne rozwiązanie
Alternatywy:
- Zcom XI 300, konstrukcja zbliżona do senao, minimalnie mniejsza czułość, fajna odłączana antenka
sterowniki powinny hulać te same, nie testowalem
- można spróbować z orinoco classic (lub klonem), karta trochę mniej czuła, z mniejszą mocą, jedno wyjście,
ale za to o połową tańsza. Są sterowniki od agere ale sam nie testowałem.