AM - kompletny brak dźwięku

• 5 Odpowiedzi
  • 5673 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline p77

• 422
  • Sprzęt: SGS+
« dnia: Marzec 02, 2007, 10:55:28 »
Witam, dzisiaj po raz kolejny moja AutoMapa przestała ze mną rozmawiać  ;) A tak na poważnie, nie mam żadnych dźwięków, żadnych głosowych komunikatów itp. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane...  Kiedyś już tak miałem gdy zainstalowałem AM, nie miałem wogóle dźwięku. Pomógł HR. Teraz też wykonałem HR ale później przywróciłem backup.... niestety nadal brak dźwięku. Może ktoś ma jakiś pomysł ?

Wersja AM: 3.9.7.1
Dell Axim X50v
PPC2003SE
obecnie brak GPS'a

pozdrawiam, P.

Re: AM - kompletny brak dźwięku
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2007, 00:24:57 »
Cytat: "p77"
Witam, dzisiaj po raz kolejny moja AutoMapa przestała ze mną rozmawiać  ;) A tak na poważnie, nie mam żadnych dźwięków, żadnych głosowych komunikatów itp. [...]

Jaką masz wersję AM?
Ja testuję AM4 i od pierwszej BETY po uruchomieniu AM, a na 100% aktywowaniu GPS ginie dźwięk. Nawet po zamknięciu AM brak jest dźwięku w systemie. Przywraca go dopiero SR.
Żaden inny program nie powoduje takich problemów.
Zgłaszałem to do AM już kilka razy, ale póki co (wersja AM4B2.3) problem nadal występuje.
Mam Axim X5, WM 2003.

*

Offline p77

• 422
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2007, 08:24:41 »
AM w wersji 3.9.7.1. Sprzęt to Axim X50v z 2003SE. Dźwięki systemowe działają normalnie, przed i po uruchomieniu AM. Jednak sama AM nie wydaje z siebie żadnego głosu. Mam to już drugi raz. Pierwszy raz po zainstalowaniu i braku dźwięku zrobiłem HR i zainstalowałem na na "goły" system AM. Dźwięk działał. Później zainstalowałem wszystkie pozostałe programy i też było ok. Po ok. miesiącu znowu nie mam dźwięku. Ciężko mi powiedzieć, czy zbiegło się to z instalacją jakiego softu (od kilkunastu dni nie używałem AM) czy ma to jakiś związek z BT... Nie mam teraz za dużo czasu na zabawy w przeinstalowywanie wszystkich programów.

pozdrawiam, P.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 06, 2007, 16:18:56 »
Cytat: "p77"
AM w wersji 3.9.7.1. Sprzęt to Axim X50v z 2003SE. Dźwięki systemowe działają normalnie, przed i po uruchomieniu AM. Jednak sama AM nie wydaje z siebie żadnego głosu. Mam to już drugi raz. Pierwszy raz po zainstalowaniu i braku dźwięku zrobiłem HR i zainstalowałem na na "goły" system AM. Dźwięk działał. Później zainstalowałem wszystkie pozostałe programy i też było ok. Po ok. miesiącu znowu nie mam dźwięku. Ciężko mi powiedzieć, czy zbiegło się to z instalacją jakiego softu (od kilkunastu dni nie używałem AM) czy ma to jakiś związek z BT... Nie mam teraz za dużo czasu na zabawy w przeinstalowywanie wszystkich programów.

pozdrawiam, P.

Witam

Zaznacz w systemie:
Start/Settings/Sounds & Notifications(zaznacz opcje Programs)

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 07, 2007, 09:35:36 »
Cytat: "()piotrek()"

Zaznacz w systemie:
Start/Settings/Sounds & Notifications(zaznacz opcje Programs)

p77, zaznaczyłeś? Pomogło?
Opcja ta jest domyślnie zanaczona, więc chyba nie w tym rzecz?

*

Offline p77

• 422
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 07, 2007, 10:04:33 »
()piotrek()
Dziękuję. Dokładnie tu był problem. Miałem tą opcję odznaczoną. Dźwięk już działa normalnie :)