2. Punkt Przez musi byc ręcznie wstawiony na Al.Tysiąclecia, na wysokości zjazdu z ul.Graffa. Faktycznie wtedy wyświetla się adres Przyjaźni 30.
Tyle zauważyłem, że błąd występuje tylko jak się wstawi "Przez na prawym pasie".
Tu nie ma żadnego błędu, w ten sposób stawiasz 'przez' na Graffa, a nie Tysiąclecia, a na Graffa nie ma innej możliwości dojazdu.
I to wszystko, adres nie ma żadnego znaczenia, to że trasa przebiega w pobliżu tego adresu jest po prostu wynikiem układu dróg.
W tym miejscu odcinki łączą się, na ekranie widzisz Tysiąclecia ale to tylko grafika na ekranie, ulica biegnąca
na wprost jest rysowana na ulicy dochodzącej pod kątem, ale graf połączenia ma w tym miejscu Graffa,
łatwiej sobie to uzmysłowisz jeśli wyobrazisz sobie te ulice narysowane kreską szerokości 1 piksela.
Spójrz na to z punktu widzenia osoby, która zaznaczyła na mapie punkt "Przez" i naprawdę nie musi się wdawać w zawiłości graficzne konstrukcji mapy!
Użytkownika nie interesują jakies piksele tylko to co widzi na ekranie. I zapewne chciałby po wstawieniu prawidłowo punktu przelotowego, przejechac przezeń bez zbędnych kombinacji.
To co napisałeś może być przyczyną błędu, nad którą należy się pochylić aby ten błąd poprawić a nie powodem, dla którego należy stwierdzić, że błędu nie ma. W takich sytuacjach poprawia się programy a nie ludzi. Bo to pragramy są dla nich a nie odwrotnie.
A jeżeli powód, który podajesz jest powodem tego błędu, to może wystarczy te piksele pooznaczać jako wspólne dla obydwu ulic i może wystarczy.
Nie wiem - bo nie jestem twórcą AM i jej map.
Bo potem jakiś potencjalny użytkownik w analogicznej sytuacji, zostanie tak "zrobiony" przez AM i stwierdzi, że go program jest do kitu bo go poprowadził tak, że hej...