wyswietlacz MDA

• 21 Odpowiedzi
  • 2469 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wieo

• **
  • 109
wyswietlacz MDA
« dnia: Wrzesień 18, 2009, 16:29:31 »
Witam
mam pyatnie dzisiaj mda upadl mi na plecki ;) i na samym dole wyswietlacza zrobila sie czarna kreseczka i teraz pytanie czy moze byc ze cos sie poluzowalo czy wyswietlacz jest do wymiany ???
jesli do wymiany
znalazlem aukcje
http://www.allegro.pl/item737930060.html

kosztuje 155 zl napisalem do Pana czy wymieniaja rowniez Pan podal linka
http://www.allegro.pl/item746510740_naprawa_mda_compact_iv_ekran_dotykowy_lcd_fvat.html
ale cena juz 399 zl ???

w opisie napisane jest ze digitalizer jest razem z wyswietlaczem to w takim razie co sprzedaja na pierwszej aukcji za 155???
wszystko dziala idealnie tylko kreska normalnie jej nie widac bo jest na czrnym pasku ale ja wiem ze ona tam jest i to mnie dobija ;))))

jeszcze jedno czy sam dam rade zeby wymienic ten wyswietlacz czy potrzebuje specjalistycznego sprzetu sprawnosci sapera itd...

poooomocy :D

Pozdrawiam w cudny piatek nie 18
Wiechu

*

Offline pingor

• **
  • 152
  • Sprzęt: ERA G1 - HTC Dream
Odp: wyswietlacz MDA
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2009, 17:43:13 »
Dobrze by było jak byś podesłał fotkę ekranika - a co do wymiany to zdania są podzielone, poczytaj w innych postach - popularny temat
Przesiadłem się z WM (diamonda) na produkt Google - ERA G1 ( HTC Dream ) i nie żałuję - polecam wszystkim :D

*

Offline wieo

• **
  • 109
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2009, 17:57:21 »
postaram sie zrobic fotki i wstawic :))
aa co do poczytania na forum nie moge odszykac czy wyszukiwarka zle dziala czy mam nie szukac w dziale diamond?

aaa czyli digitalizer to zewnetrzna powloka i ona nie jest razem z wyswietlaczem ? nie jest do niego przyklejona na stale tak jak pisza w opisie aukcji wymiany do ktorej podalem linka?
Pozdrawiam 
Wiechu

*

Offline lukasek101

• *
  • 70
    • ZHU VARIA
  • Sprzęt: HTC LEO
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2009, 18:09:42 »
Digitalizer jest to zewnetrzna powloka na wyswietlaczu dolutowana do tasmy od wyswietlacza, co do kleju to bardzo dobrze trzyma, u mnie w serwisie nie dali rady tego odkleic, uszkodzili lcd, ale potem pobawilem sie cienka karta kredytowa i udalo sie. Ja w serwisie za wymiane lcd+digitalizer placilem 40 zl jak dostarczylem swoje czesci

*

Offline wieo

• **
  • 109
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2009, 18:13:08 »
znalazlem taniej wyswietlacz ;)

http://www.allegro.pl/item725056014_wyswietlacz_lcd_htc_diamond_touch_pro_p3700.html

i robia tez wumiane :) chyba skorzystam bo jesli zabiore sie sam moge nie poradzic sobie jesli serwis zepsul to mysle ze ja tym bardziej ;)

chyba ze ktos robil to sam iii "nie taki diabel straszny jak go maluja" ;)

i czy moze ktos stworzyl krotka instrukcje wymiany :)

Pozdrawiam
Wiechu

*

Offline kilabdg

• *
  • 72
  • elektronik
    • Społeczność Touch Diamond
  • Sprzęt: HTC Diamond Touch
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2009, 11:35:19 »
Jeśli jesteś z Bydgoszczy lub Warszawy to mogę się podjąć wymiany wyświetlacza. Co ze zdjęciem tego uszkodzonego??
Instrukcję serwisową dla HTC Xcoom ma na swoim chomiku. Dzięki za wstawkę!

*

Offline wieo

• **
  • 109
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 19, 2009, 12:05:55 »
tutaj link do zdjecia uszkodzonego wyswietlacza plik 132 kb

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4bee1d864f86a85.html

i teraz czy konieczna wymiana wyswietlacza??

instrukcji rozbierania nie znalazlem u xcooma :/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2009, 12:10:58 wysłana przez wieo »

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 19, 2009, 14:59:56 »
Lost in universe.

*

Offline wieo

• **
  • 109
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 19, 2009, 19:40:38 »
kilabdg i jaka diagnoza wyswietlacza wedlug Ciebie uszkodzony czy moze przy upadku cos nie laczy?
Pozdrawiam
Wiechu

*

Offline kilabdg

• *
  • 72
  • elektronik
    • Społeczność Touch Diamond
  • Sprzęt: HTC Diamond Touch
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 20, 2009, 08:19:47 »
napisałem Ci wiadomość prywatną :)
wyświetlacz na pewno do wymiany...

*

Offline wieo

• **
  • 109
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 21, 2009, 20:34:51 »
Witam
w serwisie w katowicach Pan napisal mi ze MDA IV nie mozna wymienic samego LCD bo jest sklejony zlutowany razem z digitalizerem i trzeba wymienian komplet za jaki zycza sobie 250 zl hmm nie rozumiem tylko po co wystawiaja w takim ukladzie aukcje samego LCD jesli nie mozna wymienic tylko tego samego elementu??
czy ktos juz rozbieral mDa?? i wie jak to wyglada przeciez to to samo co diamond tylko w innej obudowie :/ hmmm

Pozdrawiam
Wiechu

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 21, 2009, 21:42:31 »
Wyświetlacz jest wylany, więc naprawy nie ma możliwości,
http://www.allegro.pl/item733747943_lcd_ekran_dotykowy_digitizer_mda_compact_iv.html tu masz komplet chyba w najlepszej cenie
ekran z dotykiem jest zlepiony na stałe dla "zabezpieczenia przed kurzem" ekrany produkują chińczyki więc nie martwią się jak to założyć, sprawa jest podobna do ekranu dotykowego w iphone 3g, niby wymienisz a nigdy nie będzie idealnie... niestety, lepiej kup komplet i będziesz miał po problemie
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 22, 2009, 08:26:32 »
Za trochę mniejsze pieniądze można kupić kompletną obudowę z wyświetlaczem -
nowiutką.
http://mobile.brando.com/t-mobile-mda-compact-iv-replacement-housing_p03792c1153d017.html
Lost in universe.

*

Offline wieo

• **
  • 109
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 22, 2009, 09:06:35 »
no tak ale obudowa nie ma LCD nie rozumiem jak oni to sprzedaja podobno nie mozna wymienic samego LCD a sprzedaja obudowy tylko z digitalizerem wiec chyba mozna o co chodzi...
czy jest ktos na forum kto w koncu powie prawde ;DDDDDDDDDD
mozna wymieniac smego LCD czy nie mozna serwisy mowia ze w MDA IV nie mozna a w diamencie mozna ;)

Pozdrawiam
Wiechu

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 22, 2009, 10:21:12 »
Fakt, chyba jak pisałem posta nie byłem jeszcze obudzony do końca ;)

A co do tego rzekomego przyklejenia to chyba ktoś jest w błędzie. Bez rozbiórki widać,
że pomiędzy digi a lcd jest wolna przestrzeń.
Lost in universe.

*

Offline wieo

• **
  • 109
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 22, 2009, 10:37:27 »
no wlasnie i teraz czekam na kogos kto rozbieral MDA i potwierdzi ze faktycznie tak jest :)

Pozdrawiam
Wiechu

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 22, 2009, 10:58:18 »
Według serwisówki przedni panel, dotyk i lcd jest jednym elementem i jako nr części też jest jeden
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

*

Offline AcePolska

• *
  • 62
  • Sprzęt: MDA COMPACT IV
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 22, 2009, 11:25:14 »
Witam
jestem po takiej próbie wymiany samego panelu dotykowego w MDA compact IV
NIE DA SIE WYMIENIĆ SAMEGO PANELU DOTYKOWEGO LUB SAMEGO LCD !!!!!!!!!!!
jak będziesz chciał zaoszczędzić to i tak będziesz musiał dokupić komplet
ale w komplecie z allegro nie dostaniesz już oryginalnie sklejonego lcd z panelem tylko trzeba samemu skleić taśmą dwustronną

tu już o tym pisałem
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=138261.msg1052951#msg1052951

pozdrawiam życzę powodzenia

Regulamin !!

*

Offline wieo

• **
  • 109
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 04, 2009, 12:16:55 »
Witam
Minelo 1,5 miesiaca nie wymienilem wyswietlacza alee ale zauwazylem ze wyswietlacz sam sie powoli naprawia ;) podobno byl wylany proces "regeneracji" trwal jakies 2 tygdonie dzisiaj nie ma juz sladu po wylaniu ;)
to taki news ;)

1 zdjecie
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4bee1d864f86a85.html

ii z dzisiaj ;)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c7162f0945e08efc.html

ciekawe ;) ale sympatycznie ;)

Pozdrawiam
Wiechu

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 04, 2009, 14:52:07 »
Witam,
bardzo mnie zaciekawił wątek, bo chyba będe musiał zdecydować się na wymiane wyświetlacza i - nie jest wykluczone  - obudowy.
Niestety, musiałem "pozbyć" się oryginalnej sakiewki do MDA C IV na rzecz córki i telefon od noszenia jest zdeczko sciachany. szczególnie ekran. teraz juz nawet nie ma potrzeby nalepiania jakichkolwiek folijek, zakładania kondoników bo i tak nie pomoże.
Pytanie: czy kupując tylko obudowę: http://mobile.brando.com/t-mobile-mda-compact-iv-replacement-housing_p03792c1153d017.html moge ja wymienic bez ingerencji w lcd (wyswietlacz jako taki chodzi, porysowany jest na wierzchu) i druga ważna sprawa dla mnie - czerwony "piprzdyk" do SR i/lub HR. Niestety, po miliardzie flashy juz go nie ma i  teraz dokonuje nadludzkich kombinacji spinaczem biurowym wygietym w misterny korkociąg:)
Napisane: Listopad 04, 2009, 14:51:00
Minelo 1,5 miesiaca nie wymienilem wyswietlacza alee ale zauwazylem ze wyswietlacz sam sie powoli naprawia
Bardzo mnie uradowała ta informacja. Może i mój ekran sie zregeneruje :ok:
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 04, 2009, 15:04:10 »
widze ze LCD to slaba strona Diamondzików, ja wlasnie swojego wysłalem do przeszczepu :(
Co do ekwilibrystyki przy hard resecie nie prosciej zamiast "konstruowania" spinaczowego divice'a poprostu ściągnąć klapke baterii?

pozdrawiam
Grzes aka bartula
SDTV team

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 04, 2009, 15:24:34 »
Podjąłem taką próbe, niestety - dostep jest wprawdzie bez porównania lepszy, co nie zmienia sprawy - ze nie bardzo jest co nacisnąć :wink: Ale to jest akurat pół biedy. Teraz działam na UC 1.3 z SPB MS 3.01 i juz raczej nie bede zmieniał ROMu. Zreszta, jak juz w któryms miejscu na forum pisalem - linia diamentowa umiera. Pytania sie powtarzaja, nowych wypieków brak, najwieksi odchodza w kierunku swiatła (tfu, Androida :D). Jeszcze troche wytrzymam. Pewnie bym go sprzedał, ale w tym stanie jest mi po prostu glupio. A oczekiwac za co tu duzo nie mówic HTC sprzed troche ponad roku 100 czy 200 zł to grzech :-|
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10