Pęknięta szybka

• 10 Odpowiedzi
  • 2070 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pęknięta szybka
« dnia: Czerwiec 25, 2009, 12:07:16 »
Zaznaczam że próbowałem szukać na forum i nie tylko tutaj i nie znalazłem odpowiedzi.  :(

Otóż wczoraj oparłem się łokciem na ekranie telefonu żony, było trzask i efekt jest jak na poniższych zdjęciach. Ekran jest całkowicie sprawny pękła plastikowa osłona (tak mi się wydaje). Czy da się to jakoś prosto naprawić ? Jest to możliwe we własnym zakresie ? Ew. jakieś inne sugestie. (Telefon ma folie ochronną Brenda - widoczne na zdjęciach jak by co). Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: Pęknięta szybka
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2009, 12:08:37 »
Prosto naprawić? Wymienić szybkę wraz z wartstwą dotykową. Wątpie, żebyś znalazł na allegro. Raczej tylko serwis.

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2009, 12:13:08 »
Prosto naprawić? Wymienić szybkę wraz z wartstwą dotykową. Wątpie, żebyś znalazł na allegro. Raczej tylko serwis.

Jest na allegro. 260 zł z wymianą.

*

Offline pingor

• **
  • 152
  • Sprzęt: ERA G1 - HTC Dream
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2009, 12:14:53 »
A nie dało by się wymienić tylko osłonki  :mysli:

Kolega napisał że dotyk mu działa - czy to jest połączone i jest do widzenia ???
Przesiadłem się z WM (diamonda) na produkt Google - ERA G1 ( HTC Dream ) i nie żałuję - polecam wszystkim :D

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2009, 13:07:04 »
Jesli bys rozbieral to napisz jaka gruba jest ta plastykowa szybka. Sam mam na niej grube rysy i chce je spolerowac, ale straszyli mnie ze dotyk moze przez to nie dzialac

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2009, 13:33:49 »

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2009, 13:34:03 »
Tzn ta plastikowa osłonka jest zintegrowana z całym ekranem i warstwą dotykową ? (3 w 1) i nic się nie da zrobić ? Rozbierać narazie nie będę dopóki nie wyczaje na 100% jak to wygląda. Generalnie troche tak jakby żal mi 260 zeta zwłaszcza że wszystko działa bez problemu zarówno dotyk jak i wyświtlacz.

@lukaszde

Raczej będę coś w Krakowie szukał
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 13:35:34 wysłana przez swistaq »

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 25, 2009, 14:33:58 »
Raczej będę coś w Krakowie szukał

no przeca tu masz:
http://allegro.pl/item664427127_wyswietlacz_lcd_htc_diamond_dotyk_szybka.html

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 26, 2009, 13:39:52 »
Ale po co mu cały LCD ?? Przecież ma sprawny... Wymień tylko digitizer(jest wraz z szybką) na nowy-dostaniesz na alledrogo ;)  :ok: Czeka mnie to samo w najbliższym czasie

http://allegro.pl/item672948884_digitizer_ekran_dotykowy_htc_diamond_p3700_dotyk.html
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2009, 13:43:01 wysłana przez jarusiek »

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 27, 2009, 19:14:03 »
http://allegro.pl/item672948884_digitizer_ekran_dotykowy_htc_diamond_p3700_dotyk.html
Ja u nich wymieniałem szybkę tydzień temu. Pierwszego dnia było OK, ale potem pojawiły się plamy - jakby woda dostała się pomiędzy digitizer i szybkę. Raz są większe, raz mniejsze, czasem całkiem znikają.
W poniedziałek będę to reklamował, dam znać jak zareagowali.

*

Offline AcePolska

• *
  • 62
  • Sprzęt: MDA COMPACT IV
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 29, 2009, 17:20:25 »
Ja nie polecam samemu wymiany. Mimo, iż naprawiłem już w swoim życiu trochę tel. to z tym mi nie poszło :( kupiłem za 100 sam digitizer, ale nie dało się odczepić starego digityzera od lcd i wyświetlacz popękał przy ściąganiu. Sam digitizer trzeba lutować do lcd w 4 miejscach. Zmuszony jestem za 250 kupić w komplecie lcd + digitizer i wymienić. 100 poszło w błoto :(
pozdrawiam

Poradziłem sobie. Zacznę tak:
- na allegro komplet lcd + digityzer  to nie fabrycznie sklejone urządzenie tylko zlutowane taśmy i sprzedane w komplecie
- lepiej kupić osobno i samemu zlutować w 4 punkcikach (na pewno taniej - na allegro taki zlutowany zestaw 250 zł a w sklepie int. widziałem oryginał przedniej obudowy lcd + gigityzer + obudowa za 320 brutto i napisem era a nie t-mobile - mowa o mda compact IV)
- ale jak już sie dokona zakupu takiego "oryginalnego" zestawu, to należy uzbroić się w cierpliwość,  zaopatrzyć w cienką mocną dwustronną taśmę samoprzylepną i skleić w oloło cienkim paskiem lcd i digityzer,
- jak na razie nie mam żadnych problemów, wszystko działa OK!

Jak ktos potrzebuje samego digityzera to proszę o PW na pewno sie dogadamy :)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 10:58:29 wysłana przez AcePolska »
Regulamin !!