Nie słyszałem o tym, aby z powodu temperatury - diamond odłączał GPS, co innego z ładowaniem - gdy za mocno się nagrzeje, diamond nie będzie zasilany z zewnętrznego źródła.
Używałem m.in. ten sam rom co Ty, pagii, i dokładnie to samo radio (teraz często zmieniam rom, ale radio pozostawiam 1.11.25.1 - imho, jest najlepsze jeśli chodzi o zużycie baterii i łapanie fixa), akurat dziś jechałem 2h na AM z podłączoną ładowarką, zazwyczaj jeżdżę z włączoną klimatyzacją, ale dziś było zimno więc całą drogę miałem włączone ogrzewanie, diamond nie dość że nagrzewał się od ładowarki, to jeszcze ciepłe powietrze dawało mu po tyłku, i żadnych niepożądanych objawów nie stwierdziłem.
Pobierz może
poprawkę wydaną przez HTC, jeśli to nie pomoże, ja bym zgłosił się do serwisu.
Jedna uwaga - w domu nigdy nie udało mi się załapać sygnału gps, na tarasie tak, ale przy oknie - nigdy, natomiast na zewnątrz czy w aucie, sygnał łapie w max 10 sek, takze tym, że w domu gubi Ci sygnał - bym się nie sugerował, nawigacja jest tak skonstruowana, że ma działać na wolnym powietrzu, a nie w budynku. Także nie ma sensu testować gps w domu i na tej podstawie stwierdzać, że coś jest nie halo, najlepiej zabierz diamonda na przejażdżkę, przy okazji zobaczysz czy trzyma się trasy