Wyświetlacz - przestał reagować na dotyk.

• 6 Odpowiedzi
  • 990 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wyświetlacz - przestał reagować na dotyk.
« dnia: Luty 08, 2009, 19:50:43 »
Witam,

Dziś po południu spotkała mnie niemiła niespodzianka. Po zakończeniu rozmowy telefonicznej chciałem napisać sms'a, ale niestety wyświetlacz odmówił współpracy.

Używałem różnych ROMów i nigdy nic się nie działo. Obecnie jest zainstalowany rom 8.1 Xcomm'a.

Co to może być za przyczyna? Czy czeka mnie serwis?

Jeśli tak, to jak mogę wgrać splash screen'a Ery? Bo któryś z Romów wgrał mi inny i teraz nie mogę tego zmienić.

Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi.

Pzdr,
N.

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: Wyświetlacz - przestał reagować na dotyk.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2009, 20:00:19 »
Witam,

Dziś po południu spotkała mnie niemiła niespodzianka. Po zakończeniu rozmowy telefonicznej chciałem napisać sms'a, ale niestety wyświetlacz odmówił współpracy.

Używałem różnych ROMów i nigdy nic się nie działo. Obecnie jest zainstalowany rom 8.1 Xcomm'a.

Co to może być za przyczyna? Czy czeka mnie serwis?

Jeśli tak, to jak mogę wgrać splash screen'a Ery? Bo któryś z Romów wgrał mi inny i teraz nie mogę tego zmienić.

Z góry dziękuję za szybkie odpowiedzi.

Pzdr,
N.

Przed serwisem spróbował bym hard reset a potem ewentualnie wgrać inny rom. Jeśli nie pomoże to problem...

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2009, 20:08:48 »
Hard reset zrobiłem - bez zmian
Wgrałem nowy ROM - bez zmian

Eh.. a tak byłem zadowolony z Diamencika...

Może ktoś miał podobny problem?

Ps:

Po zainstalowaniu http://download.era.pl/portal/RUU_Victor_TMO_PL_1.93.118.3_Radio_Signed_Diamond_52.29a.25.13_1.00.25.16_Ship.exe przez chwilę ekran działał normalnie, ale tylko przez chwile. Hmm dziwne ;|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 20:44:03 wysłana przez nakusek »

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 09, 2009, 10:33:27 »
Miałem podobna sytuacje. Okazało sie ze wyświetlacz sie rozkalibrował. Sprobuj go skalibrować. Ustawienia>system>ekran

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2009, 14:57:24 »
A szybki skrót [gdyby Ci ekran nie działał w tym miejscu] to: ^ (górny klawisz głośności) + kółko.
Ja miałem podobny problem, kiedy nakleiłem folię na ekran i czasem na mrozie też tak się dzieje.

PS: Odpisuje na post sprzed 9dni, a więc to chyba nie jest jeszcze archeologia ;)

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2009, 17:09:40 »
Mnie sie tez tak stalo na romie xcoom 8.1 ale to raczej zbiego okolicznosci nie wina romu. Zanioslem do komisu gdzie mialem jeszcze gwarancjei i po 4 dniach odebralem. Okazalo sie ze pomiedzy obudowe a szybke ekranu wdrarl sie brud i przestal laczyc (co ciekawe w cieplym pomieszczeniu dzislal a jak tylko wyszedlem na zewnatrz badz w samochodzie to nie dzialal).

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2009, 00:34:00 »
albo wszyscy maja xcoom'a, albo cos jest z tym romem...

tez mam problem
Czasem dotyk czuje tylko w pionie. A w poziomie, nie wazne gdzie tapne, to reaguje w lewym boku.

czyli wysokosc odczytuje, ale szerokosci juz nie.