HTC TOUCH HD-SMS

• 26 Odpowiedzi
  • 7171 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
  • Sprzęt: sgs3  WiechoROM JB V11 [XXEMC2] [4.1.2] [AROMA PL]
HTC TOUCH HD-SMS
« dnia: Luty 09, 2009, 14:11:24 »
Powiedzcie mi prosze czy da się wyłączyć opcje wyświetlania się sms-a przychodzącego na głównym wyświetlaczu?

*

Offline mephi100

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: HTC TOUCH HD-SMS
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2009, 14:22:20 »
A masz jakiś inny wyświetlacz? ;-)

Poszukaj tego ustawienia w ustawieniach dźwięku nadejścia smsa. Jest tam opcja wyświetlenia wiadomości na ekranie.

*

Offline Pini

• *
  • 66
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2009, 14:40:51 »
Jako, że problem rozwiązany, to pozwolę sobie zadać pokrewne pytanie.

Po otrzymaniu SMSa/ów na dole pojawia się ich ilość w kółeczku i można przez tupnięcie wejść do otrzymanego SMSa.
Jeżeli otrzymam SMSa z potwierdzeniem dostarczenia komuś mojego SMSa to niestety mogę do niego wejść tylko przez ikonkę u góry a to więcej tupnięć  :wink: Do tego treść samego potwierdzenia nie wyświetla się na głównym ekranie tylko trzeba właśnie do  niego wchodzić. Jest może jakaś rada na to?

PS. Generalnie czasami SMSy nie wyświetlają się na głównym ekranie tylko widać poprzedni. Trzeba wejść do środka zakładki, itp. Tak jakby był kłopot z aktualizacją zakładki w TF3D.

*

Offline bleyd1

• *
  • 91
  • Sprzęt: sgs3  WiechoROM JB V11 [XXEMC2] [4.1.2] [AROMA PL]
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 09, 2009, 14:59:42 »
A masz jakiś inny wyświetlacz? ;-)

Poszukaj tego ustawienia w ustawieniach dźwięku nadejścia smsa. Jest tam opcja wyświetlenia wiadomości na ekranie.

Dzieki wielkie:)

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 09, 2009, 15:28:58 »

Po otrzymaniu SMSa/ów na dole pojawia się ich ilość w kółeczku i można przez tupnięcie wejść do otrzymanego SMSa.
Jeżeli otrzymam SMSa z potwierdzeniem dostarczenia komuś mojego SMSa to niestety mogę do niego wejść tylko przez ikonkę u góry a to więcej tupnięć  :wink: Do tego treść samego potwierdzenia nie wyświetla się na głównym ekranie tylko trzeba właśnie do  niego wchodzić. Jest może jakaś rada na to?

Eeeee, nie trzeba tupać  u góry, wystarczy machnąć palcem po ekranie i pokazuje się następna wiadomość, w tym przypadku potwierdzenie smsa

Jarecki

*

Offline Pini

• *
  • 66
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 09, 2009, 16:04:41 »
No tak, jest to jakieś wyjście :mrgreen: Tzn. rozumiem, że ta sprawa z potwierdzeniami dojścia SMSa występuje także u Ciebie?

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 09, 2009, 16:12:14 »
Jest tak:
jeśli jestem na zakładce z smsami i wtedy przyjdzie inny sms (np. właśnie potwierdzenie), to cały czas ekran pozostaje na ostatniej wiadomości. W sumie zrozumiałe - nie chciałbym, by nadejście jakiegoś smsa przerywało mi czytanie aktualnego :) Jeśli chcę, to przewijam do następnego.
Tapnięcie w zakładkę z smsami (niezależnie czy ma dymek z liczbą nowych smsów czy nie) zawsze przenosi do najnowszego smsa, oczywiście, jak jesteśmy na innej zakładce. Tapanie w zakładkę, gdy na niej jesteśmy kompletnie nic nie daje i to niezależnie czy mamy nowe smsy czy nie. Tak mi się wydaje.

Jarecki

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 09, 2009, 16:20:30 »
Do usuwania raportów jest darmowy programik SMSReport Eraser. [*********]/xcoom/HTC+Touch+Diamond/Programy/SMS+Report+Eraser]Zobacz[/url]
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 09, 2009, 16:28:29 »
Generalnie, to najlepiej jakby na zakładce z smsami był też odnośnik do wysłanych i skasowanych, wyświetlanych jak odebrane. A przy wysłanych odpowiedni znacznik dostarczony/niedostarczony zamiast smsów z potwierdzeniami. Może zarzucić taki temat na XDA? :)

Jarecki

*

Offline Pini

• *
  • 66
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 09, 2009, 16:48:12 »
@Jarojaw

Fajnie, że ma opcje usuwanie po jakimś czasie i dźwięk bo gdyby tak całkiem ciachał te powiadomienia bez mojej wiedzy przeczyłoby to trochę opcji otrzymywania powiadomień  :wink:  Przetestuję,  :ok:

@Jarecki_B12

No to u mnie jest tak, że nie ważne czy jestem na zakładce z SMSami czy nie, to tapnięcie na nią nie powoduje przejścia do raportu doręczenia, pomimo tego, że raport jest ostatnim otrzymanym SMSem i pojawił się dymek. Z innymi SMSami nie ma tego problemu tylko z raportami.

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 09, 2009, 16:52:38 »
A to dziwne, właśnie spróbowałem i wysłałem smsa do siebie. Przeszedłem na inną zkładkę, dostałem dwie wiadomości i po przejściu na zakładkę z smsami wyświetlił mi się najnowszy, czyli raport z doręczenia.

Jarecki

*

Offline Pini

• *
  • 66
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 09, 2009, 16:59:38 »
No to nic, trudno...ale dziękuję za chęci   :D
Jeszcze tylko sprawdzę to "przewinięcie z palca" na zakładce SMSy czy przejdzie do raportu czy będę musiał jednak z górnej belki.

*

Offline porosiu

• **
  • 169
  • Sprzęt: htc hd, htc desire,evo 3d
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 09, 2009, 17:15:31 »
No to nic, trudno...ale dziękuję za chęci   :D
Jeszcze tylko sprawdzę to "przewinięcie z palca" na zakładce SMSy czy przejdzie do raportu czy będę musiał jednak z górnej belki.

potwierdzam u mnie "przewiniecie z palca "jak najbardziej dziala  :wink:

*

Offline cervandes

• **
  • 165
    • http://www.vw-passat.pl
  • Sprzęt: SGS2, E2370
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 22, 2009, 13:01:39 »
i ja mam pytanko o smsy....

czy jest gdzieś opcja aby smski były w formie listy, znaczy się każdy osobno, a nie w formie konwersacji... Mimo, że mam ustawione sortowanie by received, to krew mnie zalewa bo pod jedną pozycją mam otrzymanego smsa, potem odpowiedź ode mnie.... itd. Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.

edit: nadmienię, że mam romik Dutty's xtreme v2.3... może to coś zmienia... radyjko też wgrałem nowsze: 1.12.25.16
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2009, 13:21:09 wysłana przez cervandes »
Każdy pierwszy raz buduje nas samych

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 24, 2009, 14:49:05 »
i ja mam pytanko o smsy....

czy jest gdzieś opcja aby smski były w formie listy, znaczy się każdy osobno, a nie w formie konwersacji... Mimo, że mam ustawione sortowanie by received, to krew mnie zalewa bo pod jedną pozycją mam otrzymanego smsa, potem odpowiedź ode mnie.... itd. Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.

edit: nadmienię, że mam romik Dutty's xtreme v2.3... może to coś zmienia... radyjko też wgrałem nowsze: 1.12.25.16
Program sie nazywa SMSChat.Poszukaj w googlarce.
Pozdrawiam - Jarek

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 10, 2009, 21:09:17 »
Z sms mam problem ale z nowym dzwonkiem do niego. Jakiego formatu dzwonka uzyc dla sms mam wav, ale nie chce wejsc do listy. Moze ktos wie--dzieki!

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 10, 2009, 21:15:12 »
To ja inaczej. Bez problemu uało mi się podstawić własny dźwięk dzwonka kopiując plik do windows/rings/ ale za diabła nie wiem jak to zrobić dla SMS. Gdzie kopiować plik, żeby był widoczny na liście????

« Odpowiedź #17 dnia: Maj 10, 2009, 22:26:26 »
To ja inaczej. Bez problemu uało mi się podstawić własny dźwięk dzwonka kopiując plik do windows/rings/ ale za diabła nie wiem jak to zrobić dla SMS. Gdzie kopiować plik, żeby był widoczny na liście????
Dźwięk sms-a wrzucasz poprostu do folderu Windows - u mnie śmiga bez problemu ;)

*

Offline Delta

• 38
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 10, 2009, 22:37:08 »
Bardzo dziękuję :)))

« Odpowiedź #19 dnia: Maj 11, 2009, 10:32:48 »
wrzucilem do folderu Windows i niestety nie dziala...napewno jakis drobiazg ...ale jaki???

*

Offline cervandes

• **
  • 165
    • http://www.vw-passat.pl
  • Sprzęt: SGS2, E2370
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 11, 2009, 14:01:30 »
ja wrzucam zawsze dźwięki do pamięci telefonu / dane aplikacji / sounds - wszystko w mp3 i jest widoczne i dla dzwonków połączeń jak i sms.

pzdr
Każdy pierwszy raz buduje nas samych

« Odpowiedź #21 dnia: Maj 11, 2009, 17:59:58 »
Dzieki bardzo...wrzucilem tak jak piszesz i dziala....Dobrze ze taka stronka jest do pomocy...

« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 22, 2009, 16:34:19 »
witam,
krotko - jak przerwac odtwarzanie dzwonka sms?

w zwyklych telefonach jakie do tej pory zdarzylo mi sie uzytkowac, wcisniecie "czytaj" albo jakiegokolwiek innego klawisza, powodowalo przerwanie odtwarzania dzwonka sms. oczywiscie w hd musi byc inaczej... ustawiam mp3 jako dzwonek, nie chce mi sie ich ciac, poza tym czesto potrzebuje dlugi dzwonek, tylko ze w pozostalych przypadkach musze albo wysluchac calej mp3, albo wyciszyc telefon, po czym nierzadko zdarza mi sie zapomniec z powrotem go poglosnic.
ma ktos patent?

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:22:29 »
hopka. nikt nic nie wie? nikomu to nie przeszkadza? a moze tylko ja tak mam? :O

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:48:46 »
stary a kto używa jako dzwonka sms standardowego nagrania mp3/wma??? wiekszość używa do tego normalnych dzwonków specjalnie przeznaczonych do sms (czyt. krótkich, krótkich na pewno na tyle że zanim coś się zdąży zrobić to dźwięku już nie ma)
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 01, 2009, 01:29:30 »
tudziez krotkich na tyle, ze zanim sie je w ogole uslyszy, to dzwieku juz nie ma...
szczegolnie gdybys byl w sytuacji, ze dzwonek sms MUSI cie regularnie wybudzac w srodku snu, to zycze powodzenia z sekundowymi pikawkami...

no to jeszcze raz, zostawie na wierzchu, moze ktos kiedys...
witam,
krotko - jak przerwac odtwarzanie dzwonka sms?

w zwyklych telefonach jakie do tej pory zdarzylo mi sie uzytkowac, wcisniecie "czytaj" albo jakiegokolwiek innego klawisza, powodowalo przerwanie odtwarzania dzwonka sms. oczywiscie w hd musi byc inaczej... ustawiam mp3 jako dzwonek, nie chce mi sie ich ciac, poza tym czesto potrzebuje dlugi dzwonek, tylko ze w pozostalych przypadkach musze albo wysluchac calej mp3, albo wyciszyc telefon, po czym nierzadko zdarza mi sie zapomniec z powrotem go poglosnic.
ma ktos patent?

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 01, 2009, 10:27:56 »
hopka. nikt nic nie wie? nikomu to nie przeszkadza? a moze tylko ja tak mam? :O

Nie tylko Ty. To jest wlasnie kolejny argument w dyskusji nt. WinMo jako telefon. WinMo robiony był w czasach kiedy nie istniał zaden sprzet z modolem GSM (nikt nawet nie marzyl o czym takim) i obsluga telefonu jest niejako doklejona do systemu. Brak mozliwosci wyciszenia dzwieku SMSa to bolączka WinMo od zarania i sam kiedy ostatnio kupowalem HD mialem nadzieje, ze w koncu MS ten ewidentny blad poprawil. Generalnie mozliwosc ustawienia MP3 jako dzwieku SMSa to dosc swierza sprawa (jako dzwonek mozna od dawna) wiec pozostaje sie cieszyc ze choc tyle dziala. Sam ustawiam tylko krotkie dzwieki - tydzien z dluga MP3 i brak mozliwosci wyciszenia cholerstwa skutecznie mnie wyleczyl z takich pomyslow...
PS. Niech ktos z romem 6.5 sprawdzi - moze w koncu udalo sie poprawic tego buga.