Oczywiście zgadzam się, że od początku zakup działającego zestawu byłby najlepszym rozwiązaniem - no, ale nie wyszło

Już otworzyłem magiczne pudełeczko, więc odesłać zestawu nie mogę - pozostało mi zatem majsterkowanie

Oczyściłem płytkę z silikonu i zabawiłem się omomierzem jak zalecił kolega palmrad.
Wyniki następujące (numerki będą korespondowały z sekcjami na jack'u licząc od czubka):
nr 1 (niebieski) - czubek jack'a
nr 4 (zielony) - sekcja "2" jack'a
nr 2 (czerwony) - sekcja "3" jack'a
nr 3 (zloty) i nr 5 (czerwony dół) - sekcja dolna jack'a, przy plastiku

Od strony słuchawek styki wyglądają tak jak poniżej:

Jak interpretować oznaczenia na płytce? Chodzi mi o te R+, P-. IC etc.
@palmrad
Poniżej zamieszczam link do krótkiego opisu wtyku typu jack w MDAIII
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=25678.msg153739#msg153739
Z twojego postu rozumiem, że gniazdo w BA powinno korespondować takiemu układowi jak na jack'u poniżej:

I teraz pytanie za 100 pkt

Które kabelki zamienić na płytce, by uzyskać taką poprawną kolejność?
Który kabelek odpowiada za przycisk przyjmowania rozmowy? Gdzieś słyszałem, że przycisk powoduje zwarcie masy...
Jeśli moje pytania są zbyt lamerskie, to sorry, ale z elektrotechniką nie mam niestety wiele wspólnego - a szkoda, bo jak widać przydaje się w codziennym życiu nader często

I jeszcze jedna rzecz - jak wsunę jack do końca - gra tylko prawa słuchawka. Czy to znaczy, że ta sekcja jest dobrze ustawiona?
Jeśli tak, to znaczy, że kabelek nr 3 lub 4 są ok. A jeśli oznaczenie R+ na płytce oznacza kanał prawy, to na mój chłopski rozum nr 4 jest ok, tak?