nocnyMarku,
czytając posty, można odnieść wrażenie, że jesteś naczelnym krytykiem słowa miplo na tym forum? To może nawet i nie jest złe. Nie wiem jednak po co te Twoje osobiste wycieczki? Opanowanie sztuki wytykania palcami i ciętych wypowiedzi nikogo nie uprawnia do obrażania żadnego z nas. To, że na miplo jest bałagan i nie wygląda, żeby się to zmieniało w ekspresowym tempie, nie może być powodem siedzenia i wyłącznie pisania kolejnych postów z usnutą teorią, że winę za to ponosi globalny moderator, a właściciele miplo mają na celu tylko stworzenie książki telefonicznej naszym kosztem. Póki co, to wiele tysięcy ludzi korzysta z tych zasobów i wydaje mi się, że ich przybywa, a nie ubywa.
Ani PPepe, ani innym podobnym jemu osobom, nie można zarzucić bezczynności w poprawianiu stany rzeczy. Ich działania być może czasami mogą się nie podobać kilku osobom, a czasami mogą się nie podobać większości. Nigdy nie będzie tak, że nagle wszyscy chórem przyznają rację takiej osobie, która akceptuje przytoczone ścieżki rowerowe co 100m. Mi też się to nie podoba, co niniejszym oświadczam. Nie mam jednak prawa z tego powodu obrażać nikogo.
Rzygać mi się jednak chce, jeśli już temat został rozpoczęty w tonie zarzutów do konkretnej osoby, a kolejne wypowiedzi tylko potwierdzają moją teorię, że co niektórzy z nas przedkładają paplanine, wzajemnego obrzucania się błotem nad merytoryczną rozmowę i działaniem w stronę poprawienia stanu rzeczy. Nikt nie jest bogiem tego forum, a ilość napisanych postów i napis pod loginem nie mają odzwierciedlenia w wartości jaką sobą reprezentuje użytkownik.
Żaden z nas nie jest nieomylny i chociaż może postrzegać zasady moderacji na swój sposób, to nie może być mowy o tym, że robi komuś na złość. Jeśli ktoś, komu to przeszkadza, ma w sobie chociaż trochę człowieka rozumnego, rozpocznie lub podejmie temat i będzie dyskutował merytorycznie bez osobistych wycieczek.
Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem, jeśli tak jest to biję się w pierś i padam na kolana.
PPepe,
sądzę, że akceptowanie punktów co 100 metrów jest bezcelowe. Fakt, że może jest to przydatne jakiejś części użytkowników, nie zmniejsza wad tego sposobu:
- mapa staje się bardzo nieczytelna, zarówno w miplo jak i w am.
- synchronizacja wyraźnie zwolni przy subskrypcji tej przydatnej kategorii,
- znalezienie interesującego szlaku będzie graniczyło z cudem,
- i może dla niektórych punkt zapalny: nabijasz tym sposobem punkty autorowi, co jest niesprawiedliwe wobec innych użytkowników wprowadzających wartościowsze punkty.
Kolejność weryfikacji punktów moderator może sobie sam określić i nikt nie ma prawa mieć o to pretensji. Jednak jakże miło byłoby, gdyby zacząć od tych najstarszych.