Portki mi opadły ...

• 71 Odpowiedzi
  • 13423 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Portki mi opadły ...
« dnia: Styczeń 09, 2009, 00:00:09 »
Dzieła dokonał (czytaj: punkty zatwierdził) global moderator.
Cała grupa POI została zatwierdzona w ciągu 24h od wstawienia punktów na miplo,
kategoria Rowerowe, trasy, ścieżki liczy >1000 POI
na zatwierdzenie czeka 44, najstarsze 2 tygodnie.

W kategorii Radary, kontrola drogowa na akceptację czeka  ponad 500 POI, (>10% kategorii)
najstarsze od pół roku: http://www.miplo.pl/point.php?p=613TSNCx

Ktoś ma jeszcze wątpliwości dokąd zmierza miplo?
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 11:32:12 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: Portki mi opadły ...
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2009, 00:05:00 »

W kategorii Radary, kontrola drogowa na akceptację czeka  ponad 500 POI, (>10% kategorii)

a dokad ? :)
pozdrawiam
Jachu

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2009, 00:29:51 »
Coraz bardziej kojarzy mi się ... :mrgreen: ... z:

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2009, 00:33:08 »

hehe dobre :)
pozdrawiam
Jachu

*

Offline macholl

• 274
  • woojek mierzej, elo.
    • Moje zdjęcia
  • Sprzęt: Mio168, x51v, Samsung i600
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2009, 00:40:02 »
Zrobili w końcu porządną trasę rowerową to jeszcze ludzie narzekają :E
Wizard -> p526 -> hx4700 -> Universal -> x51v :)
do tego mio168, i600 :)

Regulamin - potrzebna zgoda administracji

*

Dżeju

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2009, 08:14:29 »
... Ktoś ma jeszcze wątpliwości dokąd zmierza miplo?

Zmierza do upadku i tyle, projekt był obiecujący, ale cóż  :evil:

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2009, 08:59:36 »

Szanowny Panie,
Tak ja zatwierdziłem te POI. Co w tym złego? Mają czekać na liście oczekujących i powiększać ją, jednocześnie dając Panu i innym narzekającym kolejny argument, w temacie: "Jak to global moderator nic nie robi i w miplo czekają tysiące POI na zatwierdzenie!".

Jeśli chodzi o kat.: Radaty, kontrola drogowa to wielka szkoda, że nie rozpoczął Pan tego wątku 3 dni temu.
Dlaczego? A dlatego, że 3 dni temu na liście oczekujących w tej kategorii oraz kat. fotoradary przenośne było ponad 1000 POI.
Podjąłem się zadania (co widać w opisie obu kategorii) zrobienia porządku w tych kategoriach oraz kat. radiowozy z kamerą.
Zmniejszyłem listę oczekujących o ponad 1/3  w ciągu 2 dni, jednocześnie niezaniedbujący kategorii i zakresu wkładu pracy jaki do tej pory wykonywałem.
Przejrzałem listę POI aktywnych w obu kategoriach i wykasowałem większość (piszę większość, bo zapewne jeszcze coś się pojawi) POI zdublowanych z kategoriami grupy fotoradary stacjonarne.

W tym miejscu chcę odnieść się do narzekania tych osób, które były moderatorami terenowymi i z powodu nawału pracy nad POI w takich kat. jak progi zwalniające, przystanki itp. nie mogli skupić się na naprawdę ważnych punktach.
Zwracam uwagę tych osób, że to właśnie w tych kategoriach jest najmniej POI oczekujących i oczekujących poprawek.
Staram się kontrolować te kategorie.

To tyle mojej wypowiedzi w kolejnym wątku pt.: "Jaki to PPepe jest BE!"

A i jeszcze jedna uwaga do tego sympatycznego Kolegi, który za każdym razem proponuje mi  medal.
Weź go sobie Kolego i ... np. oddaj do punktu skupu może będziesz miał na piwko. (niech każdy wstawi sobie to co uważa za słuszne w miejscu kropek).

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 09, 2009, 12:06:46 »
Cytat: ppepe
Tak ja zatwierdziłem te POI. Co w tym złego?
No rzeczywiście nic złego :evil:
Przecież oznaczenie szlaku rowerowego co sto metrów na prostym odcinku wzdłuż drogi bez żadnych skrzyżowań
jest konieczne, w przeciwnym wypadku rowerzysta ani chybi skręci w las, albo co gorsza skręci w morze
jeśli tylko ono choć na chwilę się przed nim rozstąpi.

Jeśli chodzi o kat.: Radaty, kontrola drogowa to wielka szkoda, że nie rozpoczął Pan tego wątku 3 dni temu.
Nie lubię się powtarzać, taki wątek rozpocząłem nie 3dni a 3 miesiące temu.

Zwracam uwagę tych osób, że to właśnie w tych kategoriach jest najmniej POI oczekujących i oczekujących poprawek.
No popatrz, choć raz się zgadzamy :mrgreen: To jasno pokazuje, które kategorie w miplo są najważniejsze.

To tyle mojej wypowiedzi w kolejnym wątku pt.: "Jaki to PPepe jest BE!"
A to już tradycja, więc nie mam się czemu dziwić, Ty każdą dyskusję sprowadzasz wyłącznie na płaszczyznę interpersonalną.
Ja piszę o najważniejszych kategoriach POI zdaniem użytkowników AM i o tym że miplo zupełnie o nie nie dba,
Ty widzisz tylko "Jaki to PPepe jest BE!"
Więc nadal nie mamy o czym ze sobą rozmawiać.

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 10, 2009, 09:08:28 »
A to już tradycja, więc nie mam się czemu dziwić, Ty każdą dyskusję sprowadzasz wyłącznie na płaszczyznę interpersonalną.
Ja piszę o najważniejszych kategoriach POI zdaniem użytkowników AM i o tym że miplo zupełnie o nie nie dba,

Jeszcze czytać potrafię. W pierwszym zdaniu tego wątku sam wywołałeś mnie do tablicy.

Całość wypowiedzi prócz ostatniego zdania dotyczy się mojej osoby.
Więc sam sprowadzasz rozmowę na płaszczyznę "PPepe jest BE!" myląc dwie sprawy.

Społeczną pracę osoby prywatnej (PPepe) z ukierunkowaniem rozwoju serwisu miplo.

Zwracam uwagę na fakt, że:
0. nie jestem Duchem Świętym;
1. nie jestem pracownikiem operatora bazy miplo;
2. PPepe nie równa się support;
3. PPepe zajmuję się wszystkim swoimi kategoriami i dokłada również pracy w innych kategoriach
4. PPepe nie ma bladego pojęcia co chodzi po głowie właścicielom serwisu miplo.

No popatrz, choć raz się zgadzamy :mrgreen: To jasno pokazuje, które kategorie w miplo są najważniejsze.

Nie, to nie pokazuje które kategorie są najważniejsze.
To pokazuje tylko, że PPepe zajmował się tą kategorią (kategoriami).
Ale to nie jest równoznaczne z kierunkiem rozwoju miplo.
Więc kolejny raz się mylisz.
Ja w żadnym punkcie nie zgadzam się z Twoją oceną sytuacji w serwisie miplo.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 10, 2009, 11:09:08 »
... Ktoś ma jeszcze wątpliwości dokąd zmierza miplo?

Zmierza do upadku i tyle, projekt był obiecujący, ale cóż  :evil:
Wczoraj poświęciłem kilka godzin na porządki w kategoriach "zakaz skrętu"
(niechcący zostałem moderatorem, ale to inny temat i mało istotny).
Międzyinnymi usunąłem 2 punkty, które dublowały informację zawartą w istniejącym punkcie, ale w innej kategorii.
Dzisiaj zastałem owe 2 punkty ponownie wprowadzone i aktywowane z informacją w notatce do moderatora: "punkty spełniają reguły Miplo".
Oto ten przykład:
http://www.miplo.pl/point.php?p=Bz0HO9GY

Co ja mam z tym robić:
- Usuwać do skutku?
- Pisać skargi do supportu?
- Zrezygnować z moderowania?
- Czekać na dalszy rozwój kategorii - dostawienie do każdego zakazu wjazdu po 2 zakazy skrętu?

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 10, 2009, 11:13:40 »

Co ja mam z tym robić:
- Usuwać do skutku?
- Pisać skargi do supportu?
- Zrezygnować z moderowania?
- Czekać na dalszy rozwój kategorii - dostawienie do każdego zakazu wjazdu po 2 zakazy skrętu?

Napisz do mnie.
Zaraz je skasuje.

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 10, 2009, 11:16:24 »
Uznaj, że napisałem :)

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 10, 2009, 11:25:03 »
Sprawdź.
Uważam temat za zakończony na chwilę obecną.
Wszystkie 4 POI zostały opatrzone notatkami.
Pozdrawiam serdecznie.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 10, 2009, 11:31:18 »
Napisz do mnie.
Zaraz je skasuje.
To nic nie da, znaczy pomoże na chwilę w tym jednym konkretnym przypadku ...
Tu muszą być ustalone jasne reguły wstawiania takich punktów nie dające możliwości dowolnej interpretacji,
np. zakaz wstawiania zakazów skrętu w jednokierunkową pod prąd, nawet jeśli jest na mapie 2-kierunkowa,
w takich przypadkach zamiast zakazów skrętu należy wprowadzić 1 zakaz wjazdu.

Na razie jedyną regułą jest brak reguł, a takie działanie 'zaraz skasuję'
to jak kopanie się z koniem, bez szans na sukces.

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 10, 2009, 11:42:14 »
Na razie jedyną regułą jest brak reguł, a takie działanie 'zaraz skasuję'
to jak kopanie się z koniem, bez szans na sukces.

My (PPepe i IgaB) przynajmniej coś robimy.
Ty jak zwykle ograniczasz się do narzekania.

W kategorii, którą się kontroluje np. raz na dobę, widać czy ktoś coś dodał, zmienił itp.

Wystarczy w przypadku braku zrozumienia zasady przez moderatora terenowego, spokojnie do niego napisać i podać wykładnię "na talerzu".
I uprzedzę kolejną wypowiedź o tym jak to każdy robi co chce w bazie - kolejny krok to napisać do globalnego, kolejny do supportu, kolejny to punkt II http://www.miplo.pl/guide.php?a=rules.
Przypominam, że to moderator kategorii ma zdanie ostateczne w sporze z moderatorem terenowym.

Przykładem niech będzie uporczywe kasowanie kodów pocztowych np. przy POI w kat. Teatr, opera, filharmonia.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 10, 2009, 11:42:51 »
A tak w ogóle co ciekawe, że tu widzisz niedorzeczność sytuacji, a znakowanie ścieżki rowerowej co 100m
na prostym odcinku, uznajesz za normalne.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 10, 2009, 13:59:55 »

Chciałbym tylko dodać, że dokładnie tak samo TY postępujesz.
Nawet we wskazanym powyżej wątku. Jeżeli tylko pojawił się wpis, który niezgodny jest z Twoją 'ideologią' natychmiast pojawia się głupi wpis - "A mozesz coś więcej na ten temat? Bardzo jestem ciekaw do czego to się przydaje."
Przecież wątek miał na celu wskazanie najważniejszych 3 kategorii dla użytkownika a nie komentowanie tych wyborów.

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 10, 2009, 14:05:33 »
nocnyMarku,

czytając posty, można odnieść wrażenie, że jesteś naczelnym krytykiem słowa miplo na tym forum? To może nawet i nie jest złe. Nie wiem jednak po co te Twoje osobiste wycieczki? Opanowanie sztuki wytykania palcami i ciętych wypowiedzi nikogo nie uprawnia do obrażania żadnego z nas. To, że na miplo jest bałagan i nie wygląda, żeby się to zmieniało w ekspresowym tempie, nie może być powodem siedzenia i wyłącznie pisania kolejnych postów z usnutą teorią, że winę za to ponosi globalny moderator, a właściciele miplo mają na celu tylko stworzenie książki telefonicznej naszym kosztem. Póki co, to wiele tysięcy ludzi korzysta z tych zasobów i wydaje mi się, że ich przybywa, a nie ubywa.

Ani PPepe, ani innym podobnym jemu osobom, nie można zarzucić bezczynności w poprawianiu stany rzeczy. Ich działania być może czasami mogą się nie podobać kilku osobom, a czasami mogą się nie podobać większości. Nigdy nie będzie tak, że nagle wszyscy chórem przyznają rację takiej osobie, która akceptuje przytoczone ścieżki rowerowe co 100m. Mi też się to nie podoba, co niniejszym oświadczam. Nie mam jednak prawa z tego powodu obrażać nikogo.

Rzygać mi się jednak chce, jeśli już temat został rozpoczęty w tonie zarzutów do konkretnej osoby, a kolejne wypowiedzi tylko potwierdzają moją teorię, że co niektórzy z nas przedkładają paplanine, wzajemnego obrzucania się błotem nad merytoryczną rozmowę i działaniem w stronę poprawienia stanu rzeczy. Nikt nie jest bogiem tego forum, a ilość napisanych postów i napis pod loginem nie mają odzwierciedlenia w wartości jaką sobą reprezentuje użytkownik.

Żaden z nas nie jest nieomylny i chociaż może postrzegać zasady moderacji na swój sposób, to nie może być mowy o tym, że robi komuś na złość. Jeśli ktoś, komu to przeszkadza, ma w sobie chociaż trochę człowieka rozumnego, rozpocznie lub podejmie temat i będzie dyskutował merytorycznie bez osobistych wycieczek.

Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem, jeśli tak jest to biję się w pierś i padam na kolana.

PPepe,

sądzę, że akceptowanie punktów co 100 metrów jest bezcelowe. Fakt, że może jest to przydatne jakiejś części użytkowników, nie zmniejsza wad tego sposobu:
- mapa staje się bardzo nieczytelna, zarówno w miplo jak i w am.
- synchronizacja wyraźnie zwolni przy subskrypcji tej przydatnej kategorii,
- znalezienie interesującego szlaku będzie graniczyło z cudem,
- i może dla niektórych punkt zapalny: nabijasz tym sposobem punkty autorowi, co jest niesprawiedliwe wobec innych użytkowników wprowadzających wartościowsze punkty.

Kolejność weryfikacji punktów moderator może sobie sam określić i nikt nie ma prawa mieć o to pretensji. Jednak jakże miło byłoby, gdyby zacząć od tych najstarszych.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 10, 2009, 14:45:38 »
Jeżeli tylko pojawił się wpis, który niezgodny jest z Twoją 'ideologią' natychmiast pojawia się głupi wpis - "A mozesz coś więcej na ten temat? Bardzo jestem ciekaw do czego to się przydaje."
Przecież wątek miał na celu wskazanie najważniejszych 3 kategorii dla użytkownika a nie komentowanie tych wyborów.

W jednym masz rację, w tym wątku oczekiwałem odpowiedzi bez uzasadnień i nie powinienem zmieniać zasad w trakcie,
już się poprawiłem i zaspokoję swoją ciekawość w oddzielnym wątku.
To po pierwsze, po drugie ta odpowiedź (światła) pojawiła się po raz trzeci, więc Twoje 'natychmiast' jest chyba na wyrost.
Po trzecie możesz, czy uzasadnić dlaczego moje pytanie o uzasadnienie takiego wyboru to jest 'głupi wpis'?
Widzisz, ja jak czegoś nie rozumiem, to pytam, nawet wiedząc, że ktoś to uzna za głupie.
Dzięki temu czasem dowiaduję się ciekawych rzeczy, czasem zmieniam o czymś zdanie,
Ty najwyraźniej z góry zakładasz że pytam w zupełnie innym celu.

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 10, 2009, 15:01:11 »
Jeżeli tylko pojawił się wpis, który niezgodny jest z Twoją 'ideologią' natychmiast pojawia się głupi wpis - "A mozesz coś więcej na ten temat? Bardzo jestem ciekaw do czego to się przydaje."

W jednym masz rację, w tym wątku oczekiwałem odpowiedzi bez uzasadnień i nie powinienem zmieniać zasad w trakcie,
już się poprawiłem i zaspokoję swoją ciekawość w oddzielnym wątku.
To po pierwsze, po drugie ta odpowiedź (światła) pojawiła się po raz trzeci, więc Twoje 'natychmiast' jest chyba na wyrost.
Po trzecie możesz, czy uzasadnić dlaczego moje pytanie o uzasadnienie takiego wyboru to jest 'głupi wpis'?
Widzisz, ja jak czegoś nie rozumiem, to pytam, nawet wiedząc, że ktoś to uzna za głupie.
Dzięki temu czasem dowiaduję się ciekawych rzeczy, czasem zmieniam o czymś zdanie,

Odpowiedz kolegi Kajotte była o 19:30:54, Twoja riposta o 19:34:25. Jak dla mnie i jak na warunki forum dyskusyjnego - natychmiast.
Nie wiem czy były wymieniane światła wcześniej czy nie, ale Twoja odpowiedz dotyczyła tego konkretnego posta, nawet zacytowanego.

Dlaczego 'głupi' wpis ?? Na początku sam napisałeś - "......Oczekuję propozycji, bez uzasadnień, zwykła krótka lista". Jak na postawione przez moderatora pytanie i prośbę, odpowiedz w ten sposób i to właśnie przez moderatora jest dla mnie poniżej pewnego poziomu.

Nie wiem nMarku w jakim celu pytałeś, ale wiem na pewno że zawsze gdy schodzi temat na wysepki, progi, sygnalizacje w części forumowiczów budzi się agresja.
A jak widać po części użytkowników w wyżej wymienionym temacie są  również i użytkownicy tych kategorii. Czy to tak trudno zrozumieć i przyjąć do wiadomości ?
Naprawdę nikt nie każe ich pobierać jeżeli nie są potrzebne.

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 10, 2009, 15:15:12 »
...Widzisz, ja jak czegoś nie rozumiem, to pytam, nawet wiedząc, że ktoś to uzna za głupie.

Może warto zastanowić się Kolego, czy sposób pozyskiwania wiedzy jaki stosujesz - czytaj: sposób zadawania pytań - jest właściwy, skoro jak się okazuje jest więcej osób które postrzegają takie pytania w negatywnym świetle.
A może to nie o treść pytań chodzi, a o całą otoczkę która pojawia się przy tych wypowiedziach.

nocnyMarku,

czytając posty, można odnieść wrażenie, że jesteś naczelnym krytykiem słowa miplo na tym forum? ..... kolana.

Dziękuję za głos rozsądku i wyważoną wypowiedz.

PPepe,

sądzę, że akceptowanie punktów co 100 metrów jest bezcelowe. Fakt, że może jest to przydatne jakiejś części użytkowników, nie zmniejsza wad tego sposobu:
- mapa staje się bardzo nieczytelna, zarówno w miplo jak i w am.
- synchronizacja wyraźnie zwolni przy subskrypcji tej przydatnej kategorii,
- znalezienie interesującego szlaku będzie graniczyło z cudem,
- i może dla niektórych punkt zapalny: nabijasz tym sposobem punkty autorowi, co jest niesprawiedliwe wobec innych użytkowników wprowadzających wartościowsze punkty.

OK. Dużo racji. Zapewniam, że w temacie Łodzi gdzie POI są mojego autorstwa przejrzę je pod tym kontem.
W innych miastach nie znam przebiegu ścieżek rowerowych więc poczekam na poprawki.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 10, 2009, 15:59:16 »
A jak widać po części użytkowników w wyżej wymienionym temacie są  również i użytkownicy tych kategorii. Czy to tak trudno zrozumieć i przyjąć do wiadomości ?
Naprawdę nikt nie każe ich pobierać jeżeli nie są potrzebne.

Moje odczucie jest jednak inne. Na tym forum wielokrotnie pojawiają się wypowiedzi krytyczne wobec tych kategorii. Natomiast wypowiedzi popierające istnienie tych kategorii pochodzą głównie nie od użytkowników, tylko od dostarczycieli tych punktów.
Też jestem zdania, że Miplo idzie w zupełnie niewłaściwym kierunku. Wystarczy spojrzeć jak wyglądają kategorie wbudowane w konkurencyjnych softach. Świateł, czy wysepek trudno tam szukać. Podobnie Tras rowerowych, bo do tego służą inne narzędzia. Jednocześnie większość potrzebnych w trakcie jazdy punktów jest dostępne dużo łatwiej niż w AM. Prędzej, czy później AM będzie musiała coś z tym fantem zrobić.

*

nothin

« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 10, 2009, 16:04:33 »

ehehe +

« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 10, 2009, 16:12:32 »
Cytat: akubit
Natomiast wypowiedzi popierające istnienie tych kategorii pochodzą głównie nie od użytkowników, tylko od dostarczycieli tych punktów.

Popularność wśród subskrybentów:
Progi zwalniające: 27,98%
Sygnalizacja świetlna: 26,44%
Wysepki na jezdni: 26,69%

Też jestem zdania, że Miplo idzie w zupełnie niewłaściwym kierunku. Wystarczy spojrzeć jak wyglądają kategorie wbudowane w konkurencyjnych softach. Świateł, czy wysepek trudno tam szukać. Podobnie Tras rowerowych, bo do tego służą inne narzędzia. Jednocześnie większość potrzebnych w trakcie jazdy punktów jest dostępne dużo łatwiej niż w AM. Prędzej, czy później AM będzie musiała coś z tym fantem zrobić.

W AutoMapie również nie ma tych kategorii wbudowanych. Są wyłącznie dostępne na życzenie użytkownika po zasubskrybowaniu w Miplo.

I w tym jest właśnie siła przebicia jeśli chodzi o POI w stosunku do innych nawigacji. Wiele razy tutaj na forum można przeczytać, że to od użytkownika zależy, jakie kategorie zobaczy w AutoMapie.

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 10, 2009, 16:37:43 »

Moje odczucie jest jednak inne. Na tym forum wielokrotnie pojawiają się wypowiedzi krytyczne wobec tych kategorii.

Właśnie, prezentowane w kółko i do znudzenia przez kilku użytkowników. AM jak się nie mylę ma około 200k licencji, spora część używa miplo.
Powyżej kolega rudolf77 przytoczył statystyki - przynajmniej kilkanaście/dziesiąt tyś. użytkowników korzysta z tych punktów.

Tak jak część z Was powtarza o bezsensowności niektórych kategorii - tak ja powtórzę - miplo daję możliwość wyboru, które kategorie pobieramy, które są nam potrzebne. I korzystajmy z tej funkcjonalności !!

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 10, 2009, 16:42:49 »

Mam pewne wątpliwości odnośnie tych procentów, bo np:
Panie - 20,45% - naprawdę co 5 kierowcy potrzebny jest ten serwis?  :E
Mosty nad rz. Obrą - 25,65%
Pikietaż, słupek milowy - 25,24% - naprawdę te 69 słupków w tej kategorii jest tak istotne dla subskrybentów  :E
Kontrole Celne, drogowe - 23,3% - chyba nie ma w Polsce aż tylu przemytników  :shock:
itd

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 10, 2009, 16:47:37 »

Mam pewne wątpliwości odnośnie tych procentów, bo np:
Panie - 20,45% - naprawdę co 5 kierowcy potrzebny jest ten serwis?  :E
Mosty nad rz. Obrą - 25,65%
Pikietaż, słupek milowy - 25,24% - naprawdę te 69 słupków w tej kategorii jest tak istotne dla subskrybentów  :E
Kontrole Celne, drogowe - 23,3% - chyba nie ma w Polsce aż tylu przemytników  :shock:
itd

No sorry, ale są to dane podane na stronie mipo.pl
Zaczniemy dyskutować jeszcze nad ich prawdziwością ?? Pewnie się okaże że to straszny spisek kilku osób popierających te kategorie, a strona została zhakowana w celu podniesienia statystyk  :mrgreen:

Właściwe jest pytanie do supportu miplo - czy te dane są aktualizowane na bieżąco czy są to tylko dane z przed jakiegoś czasu ??

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 10, 2009, 16:54:26 »
A nie przyszło Ci do głowy, że jest to wynikiem tego kiedy dana kategoria pojawiła się na Miplo i została automatycznie zasubskrybowana z całą resztą inwentarza?
Ciekawe dlaczego taka kategoria:
Odcinki nieprzejezdne - ma popularność wśród subskrybentów: 0,05%? Może rzeczywiście kierowców nie interesuje czy gdziekolwiek dojadą, byle w krzaki - vide kategoria Panie - 20,45%. :grin:

« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 10, 2009, 17:03:45 »
A nie przyszło Ci do głowy, że jest to wynikiem tego kiedy dana kategoria pojawiła się na Miplo i została automatycznie zasubskrybowana z całą resztą inwentarza?
Ciekawe dlaczego taka kategoria:
Odcinki nieprzejezdne - ma popularność wśród subskrybentów: 0,05%? Może rzeczywiście kierowców nie interesuje czy gdziekolwiek dojadą, byle w krzaki - vide kategoria Panie - 20,45%. :grin:

Odcniki nieprzejezdne to kategoria nadrzędna, która dodatkowo powstała całkiem niedawno. Jej zasubskrybowanie możliwe jest wyłącznie z poziomu konta na miplo jako kategorię scaloną (wszystkie jej podkategorie w jednym worku). W miplosyncu nie da sie jej zasubskybowac, ponieważ nie umożliwia on scalanie kategorii. Stąd zapewne taki marny wynik. Dla potwierdzenia: Stacja paliw: 1,27%.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 17:05:58 wysłana przez rudolf77 »

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 10, 2009, 17:07:23 »
Odcinki nieprzejezdne, to nowość i stosunkowo mało, kto wie że istnieją.
Porównywać można jedynie z "zablokowane, roboty".

Dodane:
Pozostaje jeszcze kwestia "martwych kont" - użytkownicy przeszli na inny soft, skończyła im się licencja aktualizacyjna lub dali sobie spokój z Miplo?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 17:13:41 wysłana przez igab »