no wlasnie tak mi sie wydawalo ze jak dllka bedzie lezeć z folderze z aplikacją to z niej bedzie właśnie korzystać, 
udało sie komuś odpalić FPSce na sterowniku GAPI?
Też się spodziewałem, że program mając do wyboru gx.dll w ROM-ie w /windows i w swoim folderze skorzysta z tego, który jest tam samo, gdzie plik exe. Windows CE tak miał, windows XP tak ma, ale windows Mobile najwyraźniej już nie

Ale da się to wymusić bez gotowania w taki sposób jak autor moda - przeedytować plik interesującego nas programu dowolnym edytorem szesnastkowym zamieniając w nim wszystkie wpisy gx.dll na gx.dl_
Sprawdzone, działa (korzystałem z edytora EDh na PocketPC) - a przynajmniej gra korzysta ze zmodyfikowanej biblioteki. Ale z jakiegoś powodu nie mogę nic zmusić do sensownej pracy na pełnym ekranie:
PocketQuake niezależnie od ustawionej rozdzielczości wyświetla interfejs na cały ekran a sam obraz 3D z gry tylko w rogu
fpsCE - jakoś działa na sterowniku GAPI, ale tylko w trybie portrait. Po przełączeniu w landscape jest tylko czarny obraz z informacjami o FPS i rozdzielczości (o ile są one włączone). Ale po włączeniu menu przyciskiem sprzętowym jest ono wyświetlane jak należy. Wyjście z menu (opcja continue) - znów czarny obraz.
PocgetGBA - przy rozdzielczości innej niż 320x240 mam tylko wyświetlony nieco rozciągnięty obraz w okienku 320x240 w rogu ekranu (niezależnie od rozdzielczości wygląda tak samo).
PocketSNES - w ogóle nie mogę zmusić do pracy ze zmodyfikowanym GAPI.
To może być wina romu (od sinana z myg900), bo u autora rzekomo te gry działają jak należy. A jak jest u was?