jak odblokować EasyTouch ET 909

• 10 Odpowiedzi
  • 5646 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jak odblokować EasyTouch ET 909
« dnia: Listopad 12, 2008, 21:13:08 »
witam. proszę o pomoc w odblokowaniu EasyTouch ET 909. szukałem w różnych miejscach lecz nie znalazłem jak odblokować - ma Win CE 5.0 - wgrana fabrycznie mapa (podobno iGO8) po przejechaniu 2 km totalnie mnie załamała i chciałbym wgrać coś innego
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 21:18:10 wysłana przez robert5785 »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: jak odblokować EasyTouch ET 909
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2008, 21:23:07 »
Jak mogło Cię iGO8 załamać po 2km drogi? :shock: Chyba coś musiałeś namieszać. Nie jestem fanem iGO, ale bez przesady.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2008, 21:45:52 »
na skrzyżowaniu gdzie zawsze jadę w prawo kazał w lewo w lewo w lewo i prosto  - czyli zrobił bączka na środku skrzyżowania (jeśli jutro się to powtłorzy zrobie zdjęcie) - nic nie namieszałem - wyjąłem go z pudełka 5 min wcześniej

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2008, 22:46:27 »
Pokaż gdzie, ewentualnie skąd-dokąd. Poza tym to, że nawet gdyby trafił się błąd, o niczym nie świadczy. iGO to dobry program, tysiące ludzi robi na nim miliony kilometrów. Błędy mają wszystkie programy, ale najwięcej ich robią użytkownicy - szczególnie 2 kilometrowi  :E

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 13, 2008, 08:44:26 »
popraw mnie jeśli się mylę ale w tym temacie proszę o pomoc w odblokowaniu nawigacji a ni dyskusji nt. iGo.
Z iGo korzystałem kiedyś przez rok i byłem bardzo zadowolony. A co do mojej 2km`owosci to się grubo mylisz - podejrzewam że przejechałem z różnymi programami więcej kilometrów niż ty

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 13, 2008, 09:11:38 »
Tylko bez kłótni proszę :) W końcu sam napisałeś, że fabryczny program "załamał" cię już po 2 km. Po lekturze tego typu tekstu, można dojść do wniosku, że to nie program, a użytkownik mógł coś namieszać.
Wracając do oblokowania - niestety miałem do czynienia tylko z poprzednim modelem ET-907, w którym standardowo instalowany był destinator. Dlatego jeśli nikt nie zgłasza "gotowej" metody dla et-909, możemy spróbować standardowego podejścia. Po pierwsze, czy masz komunikację po AS z komputerem? Jeśli tak, to przeglądnij zawartość karty pamięci i wbudowanej pamięci flash, pod kątem plików exe (wypisz nazwy wszystkich, które znajdziesz). Oczywiście NIE szukaj w katalogu Windows :) Zobaczymy co da się zrobić.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 13, 2008, 19:11:23 »
katalog MyFlashDisk- igolaunch.exe,
katalog MyFlashDisk\iGO8 - ezrider_pna.exe
w pliku igopath.txt nastepujace dane:
[modules]
Multimedia = "icons/media.bmp", "", 0
Settings = "icons/settings.bmp",  "settings", 1
Navigate = "icons/logo.bmp",  "\\MyFlashDisk\\iGO8\\ezrider_pna.exe"

[Multimedia]
Audio = "icons/games.bmp", "\\windows\\MP3Player.exe"
Video = "icons/media.bmp", "\\windows\\MP4Player.exe"
Photo = "icons/photo.bmp", "\\windows\\IMAGEView.exe"

co do trasy

widoczny jest pas do skrętu w prawo  :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2008, 19:13:43 wysłana przez robert5785 »

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 13, 2008, 20:08:18 »
katalog MyFlashDisk\iGO8 - ezrider_pna.exe

Navigate = "icons/logo.bmp",  "\\MyFlashDisk\\iGO8\\ezrider_pna.exe"
Te dwie informacje, które podałeś są kluczowe. Masz dwie możliwości - albo zmienić ścieżkę "navigate" na inny program nawigacyjny (bądź też skrypt odblokowujący), albo podmienić sam plik exe ezrider_pna.exe na jakiś swój. Na początek możesz spróbować explorera, może to wystarczy i dalsze kombinowanie ze skryptem nie będzie konieczne. Explorera masz tu http://rapidshare.com/files/163462631/explorer.rar .

Trasa faktycznie ciekawa ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 13, 2008, 20:30:52 »
ok, już sobie poradziłem.
zmiana ścieżki nic nie dała - dalej uruchamia się "fabryczny" program tylko że bez mapy
natomiast w pliku igopath.txt dodałem  ścieżkę do explorera w katalogu windows i teraz mogę już uruchomić AM 4.0 (gdyż taką posiadam).
Zaraz pokombinuję z dodaniem ścieżki bezpośrednio do pliku AM.
Dzięki za pomoc

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 13, 2008, 21:02:17 »
widoczny jest pas do skrętu w prawo  :D

Jeżeli po 2 kilometrach stwierdzasz, że iGO jest do niczego, to obawiam się, że musisz zrezygnować z nawigacji GPS. Ostatnio identyczny przypadek był tu na grupie. Dotyczył AM i Warszawy. Też błąd polegał na zablokowaniu osobnego skrętu w prawo (tzw. rampa). Zostaje Ci TomTom, ale zapewniam Cię, że tam lepiej nie będzie.
Wszystkie nawigacje i ich mapy mają błędy.
Faktem jest, że Emapa w iGO ma ich nieco więcej  :E Za to w terenie jest często lepsza  :ok:

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 22, 2008, 19:03:14 »
Dokladnie - TYLKO iGO pokazuje drogi osiedlowe - niezastapiane na "taryfie"
A mi pokazuje drogi bite, kiedy sie rozbijam po Grecji, ktorej niema w przewodniku - Zaden TT ani AM nie daje tu rady!
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..