Harman Kardon 300NA - brak pomysłu na odblokowanie

• 2 Odpowiedzi
  • 984 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline edyp

• 32
Harman Kardon 300NA - brak pomysłu na odblokowanie
« dnia: Listopad 13, 2008, 19:33:42 »
Ostatnio zabrałem się za wgrywanie Automapy do ww nawigacji. Jedną nawigację dzieki opisowi z forum przerobiłem z powodzeniem. Zaś z w drugiej pomieszalem rejestr i mam nie lada problem na którym spędziłem już nie jedną noc bez pozytywnych rezultatów.

W tym momencie po włączeniu ukazuje się logo startowe Harman Kardon a w tle (widoczne lecz pod spodem) pojawia się standardowy komunikat o tym iż nie można manipulować przy nawigacji podczas jazdy - z przyciskiem "ok" do zatwierdzenia, którego niestety nie mogę przycisnąć - przez co nawigacja nie rusza dalej.

Próbowałem aktualizować software ze strony Harman Kardon i dalej to samo (z tego co widzę aktualizuje się soft HK a ja mam problem według mnie z rejestrem windy). Po podłączeniu nawigacji do PC mam tylko dostęp do katalogu Resident. W sumie nie mam jak się dostać do rejestru :( Pozostaje mi tylko wgrać od nowa Windowsa CE lecz nie mam pojęcia jak to zrobić.

PS: nawigacja posiada slot na karty SD

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Harman Kardon 300NA - brak pomysłu na odblokowanie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2008, 20:15:53 »
Pomógł by hard reset, ale niestety większość PNA hard resetu zrobić nie potrafi. Także wgranie firmware'u do PNA załatwiło by sprawę, ale tak jak mówisz musi to być pełny obraz systemu, a nie tylko aktualizacja programu nawigacyjnego. Niestety nie wiem czy HK udostępnia wogóle odpowiednie pliki.. Napisałeś, że masz dostęp do resident flasha po podłączeniu do PC, ale w jakim trybie? "Mass Storage" jak rozumiem, bo gdyby było przez AS, to byś sobie bez problemu zmodyfikował rejestr ce regeditorem. W jaki sposób wgrywa się aktualizację softu nawigacyjnego - nagrywa się jakiegoś exeka na kartę pamięci i z niej idzie aktualizacja? Jeśli tak, to prawdopodobnie dało by się sprawę załatwić mortscriptem (jeśli wiesz, jakie klucze "skopałeś").

*

Offline ΠΟΝΤΙΚΟΣ

• 411
    • GPS-service.pl
  • Sprzęt: HTC Athena x7500 + co sie trafi ;)
Odp: Harman Kardon 300NA - brak pomysłu na odblokowanie
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2008, 19:06:13 »
Klania sie robienie BACKUPU REJESTRU przed jakimkolwiek grzebaniem - za bledy niestety trzeba placic - czesto gruba kase w serwisie.

A co do odblokowania HK -  jest banalne - podmiana pliku odpowiadajacego za obsluge pilota na np. CeDesktop :D
Nigdy nie bedziemy jak Bonnie i Clyde, ani orłem i reszką
Będziemy jak ten deszczowy maj, jak ci wszyscy brzydcy ludzie z Tesco..