Dzięki elMInStER

Moje pierwsze spostrzeżenia po instalacji wersji M2D:
- Manila prezentuje się bardzo ładnie, przewijanie chodzi płynnie

- Opera wydaje się być rewelacyjna, ale jeszcze jej nie rozpracowałem. W każdym razie świetnie wyświetla zwykłe strony www.
- Momentami strasznie zamula system, długo czeka się reakcję i uruchomienie programów.
- Czasami się wiesza w dziwnych sytuacjach, np. po wyciągnięciu wtyczki USB lub podczas uruchamiania programów.
- Raz po Soft resecie skasowało mi SMS-y (wysłane i odebrane).
- Coś jest nie tak z odtwarzaniem dźwięku. Po wybraniu "Muzyka" najpierw bardzo długo trwa wyszukiwanie, a po znalezieniu jakiegoś utworu właściwie nic nie można zrobić. Po naciśnięciu trójkącika "play" czasami na chwilkę powiększa się ikonka nutki na środku ekranu i to wszystko. Nawet przy odtwarzaniu zwykłych mp3 MediaPlayerem tnie się straszliwie.
- Nie ma skrótów do niektórych programów w "Programach" - np. Opera, Network Wizard
- NetworkWizard nadal nie konfiguruje prawidłowo MMS-ów dla Orange, problem pojawia już się od kilku wersji ROMu. Prawdopodobnie nie jest to wina ROMu, tylko ArcSoft albo Network Wizarda, bo tak samo było jak gotowałem rom 19xx z najnowszymi paczuszkami. A może to Orange zmieniło ustawienia? Swoją drogą w tym ROMie nawet po użyciu NetworkWizarda nie pojawia się folder MMS we Wiadomościach. No i nie mam pojęcia jak ręcznie skonfigurować MMSy.
Zaraz zabieram się za testowanie wersji Lite