25.01.09
wersja, którą chwilowo uznałbym za końcową.
21014
pagepool 4mb.
zawartość widzimy na animgifie..sorry za jakość, kompresja zaszalała.

link:
http://www.easy-share.com/1903395521/nothin_r4_asusp525.rarFlashowanie:
pliki wypakowujemy do ROOTa karty, uruchamiamy ASUS.UnlockLangID.exe, czekamy, zatwierdzamy;
podpinamy maszynę do kabla(usb,ładowarka), wciskamy przycisk kamery, ORAZ następnie dodatkowo przycisk softresetu.
Czekamy.
Po procesie wciskamy przycisk power + softreset.
Po bootowaniu pokaże się ekran konfiguracji GPRS-u, należy pamiętać, że po operacji WARTO zblokować połączenie gprs z pomocą nodata, by nie narażać się na niekontrolowane połączenia z internetem przez gprs.
Nalezy pamiętać, że po flashu pocket jest ustawiony na zakres pracy procesora 100-416 mhz, warto mieć to na względzie. klik na ikonkę A w trayu pozwala na zmianę wedle uznania.
-----------------
-----------------
stary rom
-----------------
Pomyślałem, że wrzucę na forum mój romik nad którym siedziałem przez ostatnie 3 tygodnie, może ktoś skorzysta...przy jego tworzeniu wykorzystałem roczne doswiadczenia przy budowaniu romów dla wizarda.
Załozenia główne:
-dużo RAMu,
-wydajność,
-brak zbędnych programów,
-sensowny czas działania na baterii.
r1 19588:
link:
http://rapidshare.com/files/145294749/_release.rar.htmlRelease1(oczywiście gif nie oddaje stanu grafik, to 256 cols).

3mb pagepool, wybieralne częstotliwości bez zewn. programów: 416/312/206/auto mhz.
Przydatne użytki(tcpmp, napisy, flv, mortplayer, mobilegadu, java,
bezpieczna opera mini, ale i np. remote desktop), szereg rozwiązań systemowych, dodatkowe biblioteki, szereg tweaków(dla czasu działania na baterii, czy zużycia RAMu), dodane pozycje panely sterowania) wycięte zbędne składniki systemu.
Więcej niebawem.
Flashowanie:
pliki wypakowujemy do ROOTa karty, wkładamy kartę, uruchamiamy na pockecie exe z katalogu P525-FW-V4700, czekamy na koniec procesu, postepujemy wedle komunikatów;
po operacji bootujemy, uruchamiamy ASUS.UnlockLangID.exe z ROOTA karty sd, czekamy, zatwierdzamy;
podpinamy maszynę do kabla(usb,ładowarka), wciskamy przycisk kamery, ORAZ następnie dodatkowo przycisk softresetu.
Czekamy.
Po procesie wciskamy przycisk power + softreset.
---
test gxmark:
416 mhz: 2147
520(xcpuscalar) mhz: 2382
624 mhz: 2588
testy tcpmp:
524 mhz:
directdraw - 338%
xscale - 402%
416 mhz:
directdraw - ok. 280%
xscale - ok.335%