Tosia g900 + orange = serwis

• 13 Odpowiedzi
  • 2961 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline abeg900

• 35
    • abe.neostrada.pl
  • Sprzęt: Tosia g9oo
Tosia g900 + orange = serwis
« dnia: Sierpień 13, 2008, 07:45:37 »
Witam,

opisze wam dosc ciekawa przygode. Zakupilem ponad 2 tyg. temu nowa toshibe g900 w wolnej sprzedazy. Radosc nie trwala dlugo. Telefon podczas pracy w systemie 3G zachowywal sie normalnie, jednak tracac sygnal i przechadzac na GSM, dostawalem z czestotliwoscia co 5min wiadomosci z informacja o polozeniu. W moim przypadku kielce. Najpierw wykonalem telefon do orange, z prosba o wylaczenie tej uslugi - nie skuteczny. Nastepnie zadzwonilem do serwisu w warszawie, pan stwierdzil ze to znajoma usterka i ze wystarczy zmienic oprogramowanie i ze zrobia mi to w odziale CCS w kielcach od reki. Zanioslem telefon do CCS kielce, jednak na miejscu okazalo sie ze nie naprawiaja od reki tel. marki toshiba i musza wyslac go do warszawy. Jednak pan zapewnial ze to drobna usterka i ze tel wroci do mnie w przeciagu kilku dni. Potem bylo juz tylko gorzej, w miedzy czasie serwis w kielcach zostal zlikwidowany (!). Po licznych telefonach do warszawy, dostalem wreszcie telefonik po 2 tyg. Jednak znowu radosc nie trwala dlugo, gdyz po wlaczeniu i przestawieniu na tryb GSM wiadomosci sieciowe nadal przychodza. Zlapalem za tel. i zadzwonilem do warszawy. Dowiedzialem sie ze probelem taki wystepuje z kazda inna karta niz play (?? nie wiedziec czemu skoro tel byl kupiony bez loka ??) Pan kazal przelozyc karte do innego telefonu, wylaczyc na nim wiadomosci sieciowe i wlozyc karte do toski. Oczywiscie nie pomoglo. Wlozylem natomiast do tosi karte era i wiadomosci nei przychodzily...
Telefonu narazie nie odeslalem do serwisu. Dzialam na 3G, jednak nawet w kielcach zasieg mam marny. Nie chce myslec co bedzie jak wyjade za miasto. Moze ktorys z forumowiczow cos doradzi... Jestem juz nawet sklonny zmienic siec, bo orange mnie juz od dawna denerwuje. Bardziej mi na tosi zalezy ;)

pozdrawiam
abe
Nobody doesn't like Abe.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Tosia g900 + orange = serwis
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2008, 07:57:19 »
może głupia uwaga i pewnie to sprawdzałeś... ale napiszę
masz wyłączone kanały? ustawienia -> osobiste -> telefon i zakładka kanały

Jestem juz nawet sklonny zmienic siec, bo orange mnie juz od dawna denerwuje. Bardziej mi na tosi zalezy
dobre podejście  :E
zresztą polskie sieci są irytujące, sam miałem Orange kilka lat i mam ich dość, przez chwilę miałem erę ale IMO jeszcze gorzej (natomiast skazałem się na BC to jest dopiero koszmar) teraz od kilku miesięcy mam Playa - i o dziwo na razie nie mam powodów do narzekań!  :ok:

*

Offline abeg900

• 35
    • abe.neostrada.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2008, 08:13:21 »
może głupia uwaga i pewnie to sprawdzałeś... ale napiszę
masz wyłączone kanały? ustawienia -> osobiste -> telefon i zakładka kanały

Tak sprawdzone, domyslnie zaden kanal nie byl wlaczony, nawet nie byl dodany. Kombinowalem z dodaniem i wlaczeniem i wylaczeniem kanalu 40 (na nim chyba ida wiad. sieciowe) ale nie pomoglo.

teraz od kilku miesięcy mam Playa - i o dziwo na razie nie mam powodów do narzekań!

Tez sie nad ta siecia powaznie zastanawiam...
Nobody doesn't like Abe.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2008, 08:24:44 »
sprawdzę na karcie Orange czy mam tak samo (żona ma pomarańczke - jeszcze)
też mam niebrandowaną tosię bez simlocka z oryginalnym 3.07pl

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2008, 18:55:52 »
Spróbuj dodać kanał  050 zapisać go jako "Nadajnik" , włączyć, zrobić Soft reset, wyłączyć, kanał 050, ale NIE usuwać z listy i zrobić soft reset. Ja też tak miałem na karcie Playa i mi pomogło.

*

Offline abeg900

• 35
    • abe.neostrada.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2008, 21:23:55 »
Spróbuj dodać kanał  050 zapisać go jako "Nadajnik" , włączyć, zrobić Soft reset, wyłączyć, kanał 050, ale NIE usuwać z listy i zrobić soft reset. Ja też tak miałem na karcie Playa i mi pomogło.

No niestety, nadal ratuje mnie tylko 3G :(
Nobody doesn't like Abe.

*

Offline lama

• *
  • 54
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 13, 2008, 22:52:16 »
Jaka masz wersje romu? Moze ci nie przeflaszowali?

*

Offline abeg900

• 35
    • abe.neostrada.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2008, 10:34:52 »
Mam tak:
Wersja oprogramowania:  03.07BAI
BSP wersja: (nie wiem co to :) )
BSP_03.07_S071017153
2(12.187)
Nobody doesn't like Abe.

*

Offline lama

• *
  • 54
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 14, 2008, 11:08:40 »
To nie to!

Niżej pod "Wersja Radiowa".

*

Offline ell

• 778
    • http://www.windowsmobile.pl
  • Sprzęt: Motorola Milestone @1GHz
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 14, 2008, 15:20:45 »
Miałem kilka sztuk G900, z angielskiej dystrybucji oraz z oficjalnej polskiej. Pierwsza używałem od września zeszłego roku, drugą używam od stycznia tego roku - obie na kartach Orange i na żadnej nie występuje taki problem jak mówisz. Proponuję kupić najtańszy starter Orange i sprawdzić czy na nim Tośka będzie zachowywać się tak samo - jeśli nie to idź do salonu i żądaj wymiany karty sim.

*

Offline abeg900

• 35
    • abe.neostrada.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 14, 2008, 15:55:46 »
To nie to!

Niżej pod "Wersja Radiowa".

03.07.02BAQ

Miałem kilka sztuk G900, z angielskiej dystrybucji oraz z oficjalnej polskiej. Pierwsza używałem od września zeszłego roku, drugą używam od stycznia tego roku - obie na kartach Orange i na żadnej nie występuje taki problem jak mówisz. Proponuję kupić najtańszy starter Orange i sprawdzić czy na nim Tośka będzie zachowywać się tak samo - jeśli nie to idź do salonu i żądaj wymiany karty sim.

Mam orange GO i abonament, na obu kartach to samo.
Nobody doesn't like Abe.

*

Offline grek3

• *
  • 97
    • srebrne monety
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 14, 2008, 21:20:14 »
nooo to Cię nie pocieszę, bo miałem dokładnie ten sam problem i zdaje się nawet w salonie jeszcze nie potrafią naprawić tego, podejrzewam że poszła partia wadliwych hardwerowo tosiek właśnie w sekcji radiowej. Aktualnie mam inną nówkę pozbawioną powyższej usterki
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2012, 09:40:35 wysłana przez grek3 »

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 17, 2008, 09:35:22 »
toska z playa + byle jaka karta orange i nie mam tego problemu

*

Offline abeg900

• 35
    • abe.neostrada.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 19, 2008, 19:39:03 »
probelem zorwiazany dzieki koledze Rohlson

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=103969.30

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Nobody doesn't like Abe.