PROBLEM Z WIADOMOŚCIAMI SIECIOWYMI

• 51 Odpowiedzi
  • 11419 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline abeg900

• 35
    • abe.neostrada.pl
  • Sprzęt: Tosia g9oo
Odp: PROBLEM Z WIADOMOŚCIAMI SIECIOWYMI
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 19, 2008, 19:36:06 »
Witam.
Miałem podobny problem jakiś miesiąc temu. Włączyłem sobie kanał 50, ale wiadomości zaczęły mnie denerwować i postanowiłem wyłączyć. Niestety, mimo usunięcia kanału z listy, wiadomości dalej przychodziły. Nie pomagał nawet kilkukrotny HR. W sklepie, w którym kupiłem Tosię powiedzieli mi, że to jest sprawa operatora. Na infolinii Orange powiedzieli na odwrót - oddać telefon do serwisu.
Już było wszystko przygotowane do wysłania do serwisu, ale postanowiłem sprawdzić, czy w innej sieci jest ten sam problem.
Dodałem kanał 50 do listy i zostawiłem go włączony. Wyłączyłem G900 i wsadziłem pożyczoną od brata kartę z Ery. Po włączeniu powitała mnie znajoma wiadomość o nazwie nadajnika. Wyłączyłem odbiór kanału 50. Ku mojemu zaskoczeniu wiadomości przestały przychodzić. Wsadziłem z powrotem moją kartę (Orange) i nadal było wszystko w porządku. Do tej pory nie otrzymałem żadnych wiadomości sieciowych.
Moim zdaniem ustawienia telefonu są przechowywane gdzieś głębiej, bo nawet HR ich nie kasuje. Dopiero wsadzenie wcześniej nie używanej w Tosi karty powoduje utworzenie czegoś w rodzaju nowego profilu. To tylko moja opinia i może być błędna. W każdym razie metoda z inną kartą u mnie załatwiła sprawę w 100%  :smile:

Dziekuje. Pomoglo :) Szkoda ze wczesniej nikt takiego patentu nie podal, uniknalbym serwisu... Jak bedziesz w CK stawiam piwko :D a te barany z "serwisu" niech sie ucza z naszego forum :)

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
Nobody doesn't like Abe.

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 13, 2008, 15:55:13 »
Czytam i tak sobie mysle...
Wsadzilem karte popa i heyah a takze ery do starej nokii i po wejsciu w wiadomosci sieciowe jest tam cos takiego:
Tematy na karcie SIMSprobujcie je sobie skasowac  za pomoca innego telefonu niz toshiba. Standardowo na kartach nieraz sa te tematy zapisane ale ustawienie w telefonie zeby nie odbieral wiadomosci sieciowych sprawia ze telefon je ignoruje.
Wydaje mi sie ze Toshiba ma jakies problemy z zapisem na SIM, np ja usunalem preferowane sieci i juz z poziomu toshiby nie dalo sie ich ponownie zapisac. Musialem je zapisac na k800i.
Be more digital.
pıoɹpuɐ

« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 30, 2008, 21:33:29 »
Posiadam Toshiba G900 kupiłem niedawno na allegro. I co pare sekund wyświetla mi się wiadomośc z sieci. Wiem że odpowiada za to kanał 50 ale nic nie daje jego wyłączenie usunięcie itp. Zmieniałęm karty i to samo wyłączyłem kanał 50 na karcie na innym fonie i nic pomocy.  :mad:

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 30, 2008, 22:09:54 »
Próbowałeś metody Rohlson-a?

« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 30, 2008, 22:11:00 »
ewentualnie Flashuj ROM Globallusa (bo jak nie prędzej, to póxniej i tak to zrobisz), który o ile pamiętam nie ma obsługi kanałów (?)  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 30, 2008, 22:15:13 »
maniekasus: Obsługi kanałów może i nie ma, ale obsługę wiadomości sieciowych pewnie tak i jeśli to jest tak jak pisali koledzy, że w chipie radia został zapisany ten syf to nadal będą przychodziły wiadomości.

« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 30, 2008, 22:25:09 »
Yes yes działa yes  :mrgreen: :grin: :evil: :proud: :D :ok: dzieki Zrobiłem sposobem Rohlsona tylko musiałem użyc 2 kart sim innych ale działa  :mrgreen: :grin:
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 23:00:00 wysłana przez olomos »

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 30, 2008, 22:56:11 »
Który sposób zaskoczył?

« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 30, 2008, 23:41:28 »
kur..... wlaczylem wifi i znowu i teraz tym spobem nie idzie Co mam zrobic?  :worried:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 12:10:36 wysłana przez olomos »

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 01, 2008, 16:13:41 »
Piszesz najpierw, że pomogło potem, że znowu problem i w dodatku po włączeniu wifi. To w co mamy w końcu wierzyć? Może by tak dokładniej to opisać?
Wifi nie powinno mieć nic wspólnego z tymi wiadomościami sieciowymi.

« Odpowiedź #40 dnia: Grudzień 01, 2008, 16:21:15 »
Wsadziłem starą karte z heyah i tam wyłączyłem pożniej na moją era i działo przez 10 min włączyłem wi fi i w tym momencie dostałęm wiadomośc z sieci

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #41 dnia: Grudzień 01, 2008, 17:13:57 »
Co było w tej wiadomości?

« Odpowiedź #42 dnia: Grudzień 01, 2008, 19:23:36 »
Nazwa miasta w której mieszkam, a przed że znalazło mi siec wi fi  :worried:

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #43 dnia: Grudzień 01, 2008, 19:36:31 »
Ten komunikat o wifi pochodził od modułu WZC. ( odpowiedzialnego za automatyczne wykrywanie sieci i łączenie ). Ten drugi pewnie to ta wiadomość sieciowa z kanału 50.
Mam nokie 3110 w erze i tam w ustawieniach dodaje sie kanały do telefonu i do karty SIM oddzielnie. Wrzuć może sim-a w jakąś zwykłą komórkę i spróbuj wykasować oba ustawienia. Na marginesie właczyłem kanał 50 na tej nokkii i jakoś tak nachalnie mi nie przychodzą komunikaty ???

« Odpowiedź #44 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:03:24 »
Wiem ja miałęm nokie 3110c przed Toshibą, a teraz zrobiłem tak że na noki dodałem 50 i 51 i nazwałęm dwa tak samo wiadomości z sieci i na Toshibie dodałęm też 2 i teraz wyłączyłem 50 i 51 mam włączone i narazie nie przychodzą zobaczymy za 30 min xD

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:55:41 »
Czyli nie miałeś ale wciąż masz tą nokię. :) Zapomniałem  "c" dodać na końcu typu - mam 3110c.

« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:52:51 »
Witam. Śledzę ten wątek juz od dłuższego czasu, próbuje wszystkich opisanych tutaj metod lecz te wiadomosci z informacja o sieci wciąż mi przychodzą;/ Jesli słyszeliscie moze o jakis metodach lub znacie inne sposoby rozwiązania tego problemu to byłbym wdzieczny za ich przedstawienie. Kurczę a coś mię podkorciło zeby ustawic kanał 50:((

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:59:53 »
Masz erę?

« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:03:17 »

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:08:08 »
Spróbuj kartę włożyć do zwykłej komóry i wyłączyć kanał a do tosi włóż pożyczoną od kogoś kartę może simplus Na niej włącz ten kanał poczekaj aż coś przyjdzie i potem wyłącz. Mam taką kartę i z tego co pamiętam dawało się włączyć i wyłączyć te wiadomości. Sprawdzę jeszcze czy coś nie pokręciłem.

« Odpowiedź #50 dnia: Luty 03, 2009, 13:09:56 »
Przepraszam ze tak dlugo nie odpisywalem ale nie  mialem mozliwosci sprawdzenia tego. W niedziele wiieczorem zrobilem wszystko tak jak napisales i odziwo od tamtej pory nie przyszla do mnie chocby jedna wiadomosc z informacja o sieci:D Dzieki wielkie za wszystko:P pozdro.

« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 16, 2009, 17:45:49 »
a mi się udało zrobić to inaczej, troszkę "na około", ale działa :)

(niestety wszystkie podane wyżej sposoby zawiodły)

mianowicie: zainstalowałem program o nazwie Call Firewall + SMS Blocker Ver 1.4, włączyłem filtrowanie sms, w polu z numerem wpisałem "sieć" (jako że taka nazwa nadawcy wyświetlała się we wszystkich smsach) i od kilku godzin na tosię się już nie denerwuję :)