WiFi i Asus P527

• 2 Odpowiedzi
  • 1033 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tjsz

• 46
WiFi i Asus P527
« dnia: Lipiec 04, 2008, 13:10:50 »
Witam wszystkich!! (przepraszam ze kopiuje watki ale dopiero pozniej zorientowalem ze nie tu wrzucilem)
Kupilem niedawno P527. Wszystko dziala w sumie dobrze oprocz WiFi. Jak juz sie uda polaczyc z jakims AP to po odpaleniu przegladarki IE (mOpere tez probowalem) internet dziala przez chwile (czasami 1 min czasami 4 - w sumie nie dluzej ;) ). Polaczenie nie jest zrywane, ale stron nie moge przegladac..... ponowne uruchomienie przegladarki tez nic nie daje.... co z tym fantem zrobic?
Sprawdzalem na dynamicznym IP i statycznym z DNS'ami wpisanymi z reki.....caly czas to samo.... czyzby serwis?

Aha i w jaki sposob zaktualizowac dane GPS do programu GPS Catcher? Za kazdym razem krzyczy ze nie moze zaktualizowac (trzeba recznie)...

Pozdrawiam goraco!!
Pozdrawiam TOmcio

Odp: WiFi i Asus P527
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2008, 10:46:05 »
Musisz dobrze ustawić wszystko w Ustawienia -> Połączenia -> Połączenia.

W zaawansowanych mam wypraną Sieć w firmie i ustawione tylko na mój router i lata dość dobrze :)

*

Offline tjsz

• 46
Odp: WiFi i Asus P527
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2008, 07:51:35 »
Witaj!
Dzieki za wiadomosci ale kurde w tej lokalizacji co mi podales mam tylko ustawienia modemow:
"Dodaj nowe polaczenie modemowe"

Sieć w firmie:
Dodaj nowe polaczenie modemowe
dodaj nowe polaczenie z serwerem VPN
Skonfiguruj moj serwer proxy

Wiecej nic nie ma. A to nie ma nic wspolnego z laczem WiFi :(

WiFi dziala przez chwile, a potem nie wysyla i nie pobiera zadnych danych :( choc dalej jest polaczenie...

HELP :)
Pozdrawiam TOmcio